به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، پرویز هلاکوئی رییس آزمایشگاه مرکزی دانشگاه هنر اصفهان به معرفی فعالیتهای این مجموعه فناور پرداخت و بیان کرد: آزمایشگاه مرکزی دانشگاه هنر اصفهان فعالیتهای خود را بهعنوان اولین آزمایشگاه مرکزی تخصصی هنر در کشور از سال 1395آغاز کرد.
وی ادامه داد: تجهیزات آزمایشگاهی موجود در این آزمایشگاه برای بررسی و تشخیص مواد هنری و باستانی مناسب است و همچنین بهصورت تخصصی میتواند برای گوهرشناسی مورد استفاده قرار گیرد.
این فعال حوزه پژوهش با اشاره به قابلیت ارائه طیف گستردهای از خدمات آزمایشگاهی با تکیه بر تجهیزات تخصصی این حوزه عنوان کرد: آزمایشگاه مرکزی دانشگاه هنر اصفهان خدمات متنوعی را ارائه میکند اما شاید مهمترین خدمات این آزمایشگاه ارائه خدمات برای تشخیص نمونههای کم و با ابعاد و اندازه در حد میکرون باشد.
وی به معرفی طیفسنج میکرورامان، میکرو فلئورسانس پرتو ایکس و دوربین فراطیفی پرداخت و عنوان کرد: طیفسنج میکرورامان و میکرو فلئورسانس پرتو ایکس و همینطور دوربین فراطیفی موجود در این آزمایشگاه این امکان را به کاربران آزمایشگاهی میدهد تا دادههای تجزیه عنصری از نمونههای با ابعاد میکرون و همینطور طیف انعکاسی آنها به همراه مدهای ارتعاشی مولکولیشان را مورد بررسی قرار دهند.
رییس آزمایشگاه مرکزی دانشگاه هنر اصفهان در خصوص برگزاری دورههای آموزشی گفت: دورههای آموزشی فلئورسانس پرتو ایکس در آزمایشگاه مرکزی دانشگاه برگزار شده است و دورههای آموزشی طیفسنجی رامان و طیفسنجی انعکاسی فرابنفش- مرئی نیز در آینده برگزار خواهد شد.
هلاکوئی کاربرانی که از این روشها در مطالعات خود استفاده میکنند و همچنین به طور خاص کاربرانی که به بررسی آثار هنری و تاریخی و جواهرات اشتغال دارند را مخاطبین اصلی این دورهها دانست.
این فعال حوزه فناور با تاکید بر اینکه شکلگیری شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی نقش قابل توجهی در ارائه گسترده خدمات و توسعه فعالیتهای آزمایشگاهی داشته است مطرح کرد: شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی بستر مناسبی جهت شناسایی و بهرهگیری امکانات آزمایشگاهی برای جامعه متخصصین کشور فراهم کرده است.
وی ادامه داد: امکانات این شبکه نظیر معرفی مراکز، آموزش کارشناسان آزمایشگاه، حمایت از شبکهسازی متخصصین و حمایت مالی از دانشجویان و پژوهشگران فرصتهای مناسبی را برای توسعه ارائه و بهرهگیری از خدمات آزمایشگاهی در اختیار فعالان این حوزه قرار میدهد.
هلاکوئی رویکرد کنونی شبکه آزمایشگاهی را مفید و ارزشمند دانست و گفت: با تنظیم چشماندازی جهت ورود بر عرصه ارائه خدمات آزمایشگاهی در سطح بینالمللی میتوان علاوه بر افزایش چشمگیر کیفیت ارائه خدمات، زمینه بهرهوری اقتصادی از تجهیزات و نیروی انسانی متخصص این حوزه را فراهم کرد که خود مستلزم در نظر گرفتن تمهیدات بسیاری است.
آزمایشگاه مرکزی دانشگاه هنر اصفهان یکی از مجموعههای آزمایشگاهی که به تازگی توانسته عضویت خود را در شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی ارتقا دهد، خدمات متنوعی را در حوزه گوهرشناسی، بررسی و آزمایش آثار هنری و تاریخی ارائه میکند.
گفتنی است، مجموعه آزمایشگاه مرکزی دانشگاه هنر اصفهان که در استان اصفهان استقرار دارد، به تازگی در میان مراکز عضو شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی ارتقا عضویت یافته است و خدمات خود را به طور گسترده به متقاضیان سراسر کشور از جمله اعضای باشگاه مشتریان شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی ارائه میکند.
فهرست خدمات، تجهیزات و روش آزمونهای این مجموعه را میتوانید در وبسایت شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی مشاهده کنید.