به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، حمیدرضا موذنی ضمن اشاره به خدمات و آزمایشات مرتبط با ژنتیک و بیماریهای ژنتیکی و همچنین پذیرش تعداد زیادی از هموطنان و دانشجویان گفت: محور اصلی این مجموعه، ارائه خدمات ژنتیکی میباشد که شامل بخشهای طراحی بیوانفورماتیکی، آزمایشات ژنتیکی، خدمات توالی یابی و ... میباشد.
این فعال حوزه پژوهش، با بیان اینکه شرکت نوین فناوری مهر مام(مامژن)، یک مرکز تخصصی خدمات ژنتیکی و عضو شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی است، گفت: تمامی نیروهایی که در این مجموعه در حال فعالیت هستند، نیروهای متخصص در حوزه های مرتبط هستند و اشتغال زایی در این مجموعه به صورت کاملا هدفمند صورت گرفته است.
وی با اشاره به تجهیزات موجود در این مجموعه بیان کرد: مرکز مامژن مجهز به دستگاه ABI3500 است، که این دستگاه به روزترین دستگاه حال حاضر جهت آنالیز توالیهای ژنتیکی به شمار میرود.
موذنی ادامه داد: همچنین باتوجه به نیاز روز افزون جامعه دانشجویی به خدمات بیوانفورماتیکی از جمله طراحی پرایمر و .... مرکز مامژن، امکان ارائه خدمات بیوانفورماتیکی را به این عزیزان دارد. ارائه خدمات بیوانفورماتیکی به صورت آنلاین و همچنین به کمک نرم افزارهای بیوانفورماتیکی قابل انجام هستند.
وی در خصوص نحوه دریافت نمونه گفت: فرم توالییابی مامژن، به همراه نمونه pcr product و همچنین پرایمرها/پروب های مربوطه، عکس ژل نمونه به آزمایشگاه توالییابی مامژن ارسال میشود و پس از طی شدن فرایندهای آزمایش و قرار گرفتن در دستگاه توالی یابی، داده به دست آمده با اعلام قبلی برای فرستنده ایمیل میگردد.
موذنی با تاکید بر اینکه شکل گیری شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی نقش قابل توجهی در ارائه گسترده خدمات و توسعه فعالیتهای آزمایشگاهی و پژوهشگاهی داشته است گفت: شبکه به عنوان یک راه ارتباطی بین سازمان های مختلف و دانشجویان و اساتید مرکز است؛ این امر موجب برطرف شدن نیازهای مرتبط با جوامع علمی می گردد. بنابراین پیشنهاد میشود جهت ارتقای بیشتر این شبکه امکان ثبت برخی خدمات که قابل اجرا در کشور نیستند و همچنین خدماتی که توسط نرم افزارها و یا به صورت آنلاین قابل ارائه است، به مجموعه خدمات شبکه آزمایشگاهی اضافه شود.