به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی یوسف زینالی مدیر آزمایشگاه کاتالیست شرکت عایق خودرو توس، به طیف گسترده خدمات قابل ارائه در این مجموعه اشاره و عنوان کرد: امکان انجام آنالیز 37 عنصر فلزی و شبه فلزی در نمونههای کاتالیست، رسوبات، کانیها، نمکهای معدنی، اندازهگیری سطح ویژه کاتالیست و مواد معدنی پودری، انجام آنالیز کاهش کنترل شدهی دمایی، اندازهگیری توزیع سایز ذرات در نمونه های پودری و تعلیق، آنالیز درصد تبدیل آلایندهها نسبت به دما توسط کاتالیست خودرو، انجام پیرسازی مصنوعی کاتالیست، اندازه گیری میزان چسبندگی و اشکوت کاتالیست، تعریف و پیاده سازی پروژه های مرتبط با ارتقا دانش فنی فرمولاسیون کاتالیست خودرو از جمله خدمات قابل ارائه در این مجموعه هستند.
مدیر آزمایشگاه کاتالیست شرکت عایق خودرو توس ضمن تاکید بر ارائه خدمات تحقیقاتی گفت: در حال حاضر منطبق بر پروتکلهای شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی امکان ارائه خدمات آزمایشگاهی در قالب پرداختهای اعتباری به دانشگاهیان و پژوهشگران در این آزمایشگاه فراهم شده است.
وی با بیان اینکه پروژههای تحقیقاتی برای رسیدن و ارتقای دانش فنی فرمولاسیون کاتالیست خودرو، توسط کارشناسان واحد تحقیق و توسعه در حال انجام است، افزود: مجموعه حاضر در راستای سیاستهای تدوین شده به طور پیوسته بر روی کاهش میزان فلزات گرانبها در حال تحقیق است.
زینالی، به میزان اشتغال ایجاد شده توسط این واحد فناور اشاره کرد و گفت: در این مجموعه به طور مستقیم حدود 300 نفر مشغول به کار هستند. این فعال حوزه فناوری، هدف تاسیس این مجموعه را تولید عایقهای صدا و ارتعاش معرفی کرد وگفت: این شرکت اولین تولید کننده عایقهای مغناطیسی بر پایه قیر در ایران بوده است و این محصول را با کیفیتی هم پای نمونه خارجی به بازار عرضه میکند.
وی درباره تاثیرگذاری تعامل با شبکه آزمایشگاهی درباره ارتقای خدمات بیان کرد: در طول مدت عضویت، از طریق پرتال آزمایشگاه کاتالیست در شبکه آزمایشگاهی، ارتباط پیوسته با این شبکه در جهت انجام خدمات آزمایشی، درخواستها، پرسشها، پاسخگویی، ثبت اطلاعات و گزارشهای لازم و درصورت لزوم رفع ابهامات برقرار بوده است. برآیند این ارتباطات نشان دهندهی رویکرد مثبت مجموعه عایق خودرو توس به ادامه همکاری با شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی است.
وی درباره راهکارهایی برای کارآمدتر شدن پژوهش ها و نقش خدمات آزمایشگاهی در این حوزه، بیان کرد: فعالیتهای تحقیقاتی حوزه کاتالیست نیازمند اندازهگیریهای دقیق است که لازمه تحلیل و بررسی و نتیجهگیری بر روی روشها و مواد مورد استفاده در تحقیقات هستند. در حال حاضر با توجه به افزایش قیمتها، متاسفانه کیفیت فعالیتهای پژوهشی در زمینه انجام آزمایشهای تعیین مشخصات، روز به روز در حال کاهش است. لذا پیشنهاد میشود حمایت مالی لازم از طریق ارائه اعتبارات بیشتر به پژوهشگران و همچنین شناسایی، تقویت و استفاده از ظرفیت آزمایشگاهها در مناطق جغرافیایی مختلف مورد توجه مسئولین و متولیان امر قرار بگیرد.