یکی از رایجترین روشها برای تصویربرداری TEM از نمونههای پودری، پخش کردن مناسب آنها روی گرید و سپس خشک کردن آنها است. اگر نمونهها خوب پخش نشوند، امکان مطالعه صحیح روی آنها وجود نخواهد داشت. در اولتراسونیک کردن، سورفکتانت ،pH ، این مقاله به بررسی عوامل موثر بر پخش شدن نانوذرات پرداخته شده است.
دما، pH، اولتراسونیک کردن، سورفکتانت و پخشکنندهها، از جمله مواردی هستند که در اینجا به بررسی آنها پرداخته میشود. یکی از دغدغههای پژوهشگران در عرصه فناوری نانو، بررسی صحیح نمونهها است که به دلیل کوچکی مقیاس ممکن است با دشواریهایی همراه باشد. یکی از این مشکلات تجمع نانوساختارها یا کلوخه شدن آنها است. به دلیل وجود نیروی جاذبه واندروالس میان نانوساختارها، این مواد میتوانند به سمت هم جذب شده، به هم بچسبند. در چنین شرایطی، تعیین مشخصات نانوساختارها دچار خطا میشود. همچنین با تجمع ذرات، نسبت سطح به حجم در نانوساختارها کاهش مییابد که موجب تنزل برخی رفتارهای نانوساختارها میشود. برای نمونه، مقدار فعالیت کاتالیستی نانوذرات در اثر کلوخه شدن به شدت کاهش مییابد. اهمیت بررسی کلوخه شدن نانوساختارها به قدری است که آژانس حفاظت از محیط زیست آمریکا با اعطای بودجهای 375 هزار دلاری، پروژهای را برای بررسی تاثیر کلوخه شدن روی سمیت نانوذرات تصویب کرد.
برای دریافت فایل کامل مقاله اینجا کلیک کنید.