روش آنالیز عنصری با استفاده از دستگاه اندازه گیری کربن و گوگرد، یکی از مهمترین روشهایی است که برای این منظور استفاده می‌شود. مهمترین مزایای این روش، دقت بالا در حداقل زمان ممکن، مقرون به صرفه بودن و تطابق کامل این روش با مراکز تحقیقاتی و صنعتی مختلف است.

به طورکلی، به منظور شناسایی و کنترل کیفیت مواد گوناگون، ارزیابی ترکیب شیمیایی مواد و به ویژه شناسایی عناصر سبکی چون کربن و گوگرد از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
روش آنالیز عنصری با استفاده از دستگاه اندازه گیری کربن و گوگرد، یکی از مهمترین روشهایی است که برای این منظور استفاده می‌شود. مهمترین مزایای این روش، دقت بالا در حداقل زمان ممکن، مقرون به صرفه بودن و تطابق کامل این روش با مراکز تحقیقاتی و صنعتی مختلف است. در روش آنالیز عنصری با استفاده از دستگاه اندازه گیری کربن و گوگرد، نمونه در یک کوره کاملا ذوب شده و با اندازه گیری گازهای متصاعد شده از نمونه، میزان عناصر کربن و گوگرد با دقت بالا به دست می‌آید. این مقاله تلاشی است برای آشنایی کامل با روش آنالیز عنصری با استفاده از دستگاه اندازه گیری کربن و گوگرد و کاربردهای آن. در این مقاله، به تعدادی از خطاهای ایجاد شده در این روش و همچنین چند مثال از نمونه های اندازه گیری شده با این روش پرداخته می‌شود.

دستگاه آنالیز عنصری کربن و گوگرد تنها وسیله ای است که می‌تواند میزان عناصر کربن و گوگرد را هم در مواد معدنی و هم در مواد غیرمعدنی و آلی، به تنهایی و با دقت بسیار بالا ارائه دهد. برای این منظور، معمولا دستگاه فوق با دو کوره القایی و مقاومتی تجهیز شده است که شناسایی عناصر کربن و گوگرد را در طیف گسترده ای از مواد شامل انواع آلیاژهای فلزی، سرامیک‌ها، انواع خاک و خاکستر، انواع پلیمرها و غیره امکان پذیر می‌سازد. این روش به خصوص برای اندازه گیری مقادیر بسیار پایین کربن و گوگرد تا هزارم درصد وزنی با دقت بسیار بالا مناسب است. روش اصلی شناسایی دستگاه آنالیز عنصری کربن و گوگرد، استفاده از روش جذب مادون قرمز 4 است.

مهمترین مزایای روش آنالیز عنصری با استفاده از دستگاه اندازه گیری کربن و گوگرد، شامل موارد زیر است:
1. توانایی آنالیز طیف وسیعی از مواد، شامل انواع گوناگون مواد معدنی و غیرمعدنی؛
2. امکان کالیبره شدن هم زمان و یا انفرادی عناصر کربن و گوگرد؛
3. امکان شناسایی عناصر کربن و گوگرد در کوتاه ترین زمان ممکن با دقت بسیار بالا؛
4. توانایی ذوب مواد تا دمای ذوب 2000 درجه سانتیگراد با استفاده از کوره القایی؛
5. تطابق کامل با محیط های مختلف آزمایشگاهی و صنعتی؛
6. امکان آنالیز تعداد زیادی از نمونه ها در کوتاه ترین زمان ممکن؛
7. تعمیر و نگهداری آسان و ارزان؛
8. سهولت در آماده‌سازی نمونه‌ها؛
9. مقرون به صرفه بودن.

ارسال نظر

پاسخ به نظــر بازگشت به حالت عادی ثبت نظر

نظر شما
security code