شرکت چکاد یکی از مجموعه‌های عضو شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی است که در زمینه نمونه‌سازی زیستی و انواع خدمات آزمایشگاهی حوزه زیست‌فناوری فعالیت می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، محمد خدائی مدیر مجموعه تحقیقاتی و آزمایشگاهی چکاد صنعت اسپادان عنوان کرد: شرکت چکاد تلاش دارد مسیر تحقیق و پژوهش را برای محققین تسهیل کند. لذا محصول‌های فناورانه همچون محلول‌های زیستی از جمله بزاق مصنوعی، محلول دمینرال، محلول رمینرال، SBF، PBS، نانوبیوسرامیک‌ها همچون هیدروکسی اپاتیت، تری کلسیم فسفات، دی کلسیم فسفات، بایوگلاس، طراحی و ساخت چاپگرهای زیستی سه بعدی را تولید می‌کند.

 

این فعال حوزه پژوهش و فناوری با بیان این‌که طرح توسعه تکنیک های چاپ افزایشی یا نمونه سازی سریع برای حوزه درمان و سلامت از اهداف این مجموعه است، عنوان کرد: این شرکت همچنین خدمات متنوعی را به مخاطبان از جمله دانشگاهیان، پژوهشگران و فناوران ارائه می‌دهد. از جمله این خدمات می‌توان به آزمون زیست فعالی، آزمون زیست تخریب پذیری و چاپ سه‌بُعدی داربست‌های زیستی ارائه می‌دهد.

 

خدائی، با اشاره به آزمون زیست فعالی عنوان کرد: بررسی قابلیت تشکیل آپاتیت در سطح نمونه در محیط برون تنی، که معیاری برای بررسی قابلیت پیوند با استخوان در محیط درون تنی است.

 

وی افزود: در آزمون زیست تخریب پذیری شرایط دما و pH داخل بدن انسان ایجاد شده و نرخ تخریب زیستی ماده مورد آزمایش بررسی می شود. از این آزمون برای بررسی قابلیت رهایش دارو هم استفاده می شود.

 

مدیر مجموعه تحقیقاتی و آزمایشگاهی شرکت چکاد صنعت اسپادان با اشاره به ارائه خدمات چاپ سه بعدی داربست‌های زیستی، افزود: ساخت داربست‌های زیستی کامپوزیتی به روش‌های ذوبی (FDM) روبوکست (DIW) و ژل پرینت توسط چاپگر سه بعدی زیستی برای کاربرد مهندسی بافت انحام می‌شود.

 

خدائی، درباره فرآیند دریافت نمونه‌های آزمون تا ارائه نتایج آزمایشگاه توضیح داد: متریال اولیه محققین توسط پست و یا ارائه حضوری تحویل می‌شود و خدمات آزمونی زیست فعالی، زیست تخریب و یا خدمات کامپوزیت سازی و چاپ سه بعدی روی آن‌ها انجام شده و مجددا برای محقق پست می‌شود. نتایج آزمون هایی مانند زیست فعالی، زیست تخریب و تخلخل سنجی نیز توسط ایمیل برای محقق ارسال می‌شود.

 

 

این فعال فناور، با اشاره به ساخت تجهیزات آزمایشگاهی و چاپ سه بعدی توسط متخصصان این شرکت و با تکیه به فناوری بومی توضیح داد: برای ارائه خدمات چاپ سه بعدی که از فناوریهای نوین به شمار می‌رود، تجهیزات لازم بومی سازی شده و طراحی آن‌ها توسط مجموعه چکاد صورت گرفته، به طوری‌که سال‌هاست که با استفاده از همین تجهیزات و دانش فنی، خدمات ارائه می‌شود. همچنین ساخت داربست‌های زیستی با متریالهای مختلف و گوناگون (و نه یک محصول روتین و معمول) توسط چاپگری که توسط مجموعه ایرانی چکاد طراحی و ساخته شده از افتخارات ماست. علاوه بر این، نام چاپگر در مقالات معتبر بین المللی متعددی توسط محققین آورده شده است و تحقیقات مهم بین المللی توسط دستگاه ساخت ایران (Made in Iran) انجام می شود.

 

وی درباره نقش شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی در توسعه محصولات و خدمات فناورانه در سراسر کشور گفت: حدود یکسال است که عضو شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی هستیم و فکر میکنم که این شبکه بستر بسیار مناسبی برای محققین و دانشجویان و اساتید فراهم کرده است. امور شبکه به خوبی طراحی شده و به خوبی اجرا می شوند. اما اگر دوره های آموزشی فعال‌تر در مراکز استان‌های مختلف برگزار شود برای دانشجویان بسیار مفید خواهد بود.

 

 

گفتنی است، مجموعه چکاد صنعت اسپادان از مراکز عضو شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی است که در استان اصفهان استقرار دارد و خدمات آزمایشگاهی متنوعی را در حوزه‌هایی چون پرینت سه بعدی داربست زیستی، سنتز محلول‌های زیستی و دیگر موضوعات زیست‌فناوری ارائه می‌دهد.

 

فهرست تجهیزات، روش‌آزمون‌ها و خدمات تست قابل ارائه توسط چکاد صنعت اسپادان را می‌توانید در پروفایل این مجموعه در وب‌سایت شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی ملاحظه کنید.

 

کلمات کلیدی : شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی

ارسال نظر

پاسخ به نظــر بازگشت به حالت عادی ثبت نظر

نظر شما
security code