آزمایشگاه جامع تحقیقات شمال کشور، خدمات آزمایشگاهی متنوعی را در حوزه‌های سلولی، مولکولی، چاپ سه‌بعدی زیستی و... به مخاطبان ارائه می‌دهد.

به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، جواد اختری سرپرست آزمایشگاه جامع تحقیقات شمال کشوردرباره محورهای فعالیت و خدمات قابل ارائه این مجموعه آزمایشگاهی گفت:  آزمایشگاه جامع تحقیقات شمال کشور در 26 بهمن ماه سال 1390 در محل معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مازندران واقع در ساری راه اندازی شد و در بخش های  مختلفی از جمله  آزمایشگاه عمومی، آنالیز شیمیایی، آنالیز عنصری(CHSNO)، آنالیز حرارتی، کروماتوگرافی (GC-MS  و HPTLC )، بخش فلوسیتومتری و کشت سلولی، میکروسکوپ ها (AFM  و STM )، چاپ زیستی 3 بعدی ،  Real time pcr و اکتروفورز و... سایر آزمایشات اصلی را شامل می‌شود.

 

 

اختری افزود: این مجموعه  به منظور توسعه و تقویت فعالیت های پژوهشی و تامین نیازهای علمی ضمن ارائه خدمات پژوهشی به دانشگاهیان، محققان و پژوهشگران سراسر کشور به ویژه استان های شمالی، خدمات مشاوره‌ای را در اختیار به سایر آزمایشگاه‌های این منطقه قرار داده است.

 

وی با اشاره به مهم‌ترین تجهیزت آزمایشگاهی این مجموعه عنوان کرد: دستگاه‌های آزمایشگاهی متنوعی از جمله GC-MS، فلوسیتومتری،  چاپگر زیستی سه بعدی، آسیاب ماهواره ای و Real Time Pcr به صورت تخصصی خدمت رسانی می‌کنند. همچنین در بخش کشت سلول تجهیزاتی همچون انکوباتور CO2 ، هود کشت سلول، میکروسکوپ سه چشمی اینورت و فلورسانس، میکروسکوپ نوری، شیکر، بن ماری و سانتریفیوژ قرار دارند. در بخش عمومی نیز تجهیزاتی همچون هموژنایزر، پروب سونیکاتور، روتاری، حمام اولتراسونیک، انکوباتور شیکردار، آب فوق خالص ساز، هود، سانتریفیوژ یخچالدار، الایزا ریدر و سنجش PH فعالیت دارند.

 

وی با بیان این‌که در دو سال اخیر خدمات بالغ بر آزمایش  1090 نمونه و   115 طرح تحقیقاتی بوده است، عنوان کرد: طرح تحقیقاتی بررسی میزان باقی مانده انواع سموم ارگانو فسفره در توت فرنگی تولید استان مازندران با استفاده از دستگاه GC-MS و نیز   طراحی ، ساخت و ارزیابی نانوحامل DNAsom ناقل siRNA با خاصیت آنتی دیابتی علیه TSC22D4 برای افزایش حساسیت سلولی به انسولین  با استفاده از دستگاه AFM  دو نمونه از پروژه‌های پژوهشی با همکاری این مجموعه آزمایشگاهی به شمار می‌رود.

 

 

سرپرست آزمایشگاه جامع تحقیقات شمال کشور با اشاره به ارائه تمامی خدمات بر بستر شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، عنوان کرد: این مجموعه از سال 1393 عضو آزمایشی شبکه آزمایشگاهی فناوری نانو  شد و از ابتدای سال 1395 به عضویت قطعی شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری درآمد. ارتباط این مرکز با شبکه آزمایشگاهی بسیار خوب است و در حال حاضر به عنوان یکی از اعضای فعال این شبکه، در برنامه ها و فعالیت های شبکه مشارکت و نقش آفرینی دارند.

 

اختری، با اشاره به برگزاری کارگاه های تخصصی آشنایی و کار با تجهیزات تخصصی آزمایشگاه جامع عنوان کرد: این کارگاه‌های آموزشی، به صورت سالیانه و در یک یا دو نوبت برگزار می‌شوند؛ هدف از برگزاری این آزمایشگاه‌ها، معرفی تجهیزات و آشنایی دانشجویان تحصیلات تکمیلی و اعضای هیئت علمی و در مواردی کارشناسان تخصصی با تجهیزات است.

 

سرپرست آزمایشگاه جامع تحقیقات شمال کشور عنوان کرد: بسیاری از پروژه های تحقیقاتی در حوزه فناوری منجر به تولید نمونه اولیه می‌شود و مسیر تولید محصول آن طی نخواهد شد مگر این‌که با تمهید راهکارهایی، این مسیر را تقویت کرد. از جمله این راهکارها می‌توان به ارائه کارگاه‌های آموزشی برای اساتید و دانشجویان جهت آشنایی مراحل تبدیل ایده و پژوهش به محصول، حمایت های مادی و معنوی جهت ثبت اختراع و تولید انبوه و نمونه های نیمه صنعتی، توسعه شتاب‌دهنده‌ها در حوزه فناوری و ارتباط دادن آن‌ها به پژوهشگران اشاره کرد.

آزمایشگاه جامع تحقیقات شمال کشور در استان مازندران استقرار دارد و خدمات خود را بر بستر شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، به مخاطبان سراسر کشور ارائه می‌کند.

فهرست خدمات، تجهیزات و روش آزمون‌های این مجموعه آموزشی و آزمایشگاهی در پایگاه اینترنتی شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی قابل مشاهده است.

کلمات کلیدی : شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی

ارسال نظر

پاسخ به نظــر بازگشت به حالت عادی ثبت نظر

نظر شما
security code