کارشناس منتخب آزمایشگاه مرکزی دانشگاه اصفهان، در تبیین لازمه‌های موفقیت کارشناسان آزمایشگاهی گفت: کارشناسان آزمایشگاه با دقت و حساسیت کافی نسبت به پاسخ‌های ارائه شده، راهنمایی متقاضیان در جهت انتخاب روش و آزمون صحیح برای رسیدن به هدف مورد نظرشان و پرهیز از مسامحه و ارائه پاسخ‌های غیر اصولی، نقش بزرگی در صحت و اعتبار بخشی به پژوهشهای عامی، ایفا می کنند.

به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی کشور، کارشناسان به عنوان سرمایه انسانی، یکی از مهم‌ترین دارایی‌های مجموعه‌های آزمایشگاهی و تحقیقاتی به شمار می‌روند نقشی اثرگذار و کلیدی در ارائه خدمات آزمایشگاهی کارآمد و ارتقای فعالیت مراکز دارند. جایگاه و نقشی که می‌تواند به توسعه پژوهش‌ها، نتیجه بخشی و دقت تحقیقات دانشگاهی و توسعه فناوری‌ها و ایده‌های نوآورانه منجر شود.

 

شبکه آزمایشگاهی کشور، با هدف تشویق، ترغیب و تقدیر از کارشناسان توانمند و اثرگذار، عملکرد سال 1402 کارشناسان مراکز عضو را مورد ارزیابی قرار داد و در نهایت، کارشناسان منتخب را معرفی کرد.

 

بر اساس نتایج این ارزیابی، خانم مهندس شهره هوشمندراد، کارشناس آزمایشگاه مرکزی دانشگاه اصفهان، در جمع کارشناسان منتخب قرار گرفته است.

 

 

این فعال حوزه آزمایش و پژوهش، درباره فعالیت‌ها، علاقمندی‌ها و نحوه ورود به عرصه فعالیت آزمایشگاه توضیح داد: دانش آموخته مقطع کارشناسی ارشد شیمی تجزیه هستم و از سال 1389 در آزمایشگاه مرکزی دانشگاه اصفهان شروع به کار کردم. به طور تخصصی با دستگاه‌های FTIR، UV-Vis و آنالیز عنصری CHNS کار کردم و مختصری در زمینه ICP و جذب اتمی تخصص دارم. مدتی هم در آزمایشگاه آموزشی، در زمیته شیمی فیزیک، کارشناس آزمایشگاه بوده‌ام. البته علاقمندی بررگ‌تر من، نوشتن و ضبط کتاب صوتی است.

 

هوشمند راد، با اشاره به فعالیت در بخش اسپکتروسکوپی در آزمایشگاه مرکزی دانشگاه اصفهان عنوان کرد: از حساسیت‌های ویژه این حوزه در درجه اول، مشابه سایر بخش‌های آزمایشگاهی، توجه به ایمنی در کار و دغدغه در دفع صحیح مواد زاید است که متاسفانه، اقداماتی که در این زمینه صورت می گیرد، در اکثر آزمایشگاه‌ها، ناکافی و بعضا غیر اصولی است، چه در زمینه امحا و چه در زمینه بازیافت. بیش‌تر به‌نظر می رسد که به‌جای گسترش علم در جهت پیشرفت جامعه بشری، مشغول به نابودی پیرامون هستیم.

 

وی، درباره فعالیت‌های آزمایشگاه مرکزی دانشگاه اصفهان بیان کرد: این آزمایشگاه با بهره‌مندی از یک تیم مجرب و کاردان، متخصص در اکثر زمینه‌ها و با قابلیت کار در گستره وسیعی از تجهیزات مرتبط با شناسایی، اندازه‌گیری و جداسازی مواد فعالیت دارد. از زیرمجموعه‌های این آزمایشگاه، می‌توان به آزمایشگاه‌های اشعه ایکس، کروماتوگرافی، آنالیزهای عنصری، بخش‌های مربوط به رئولوژی و مورفولوژی، رزونانس مغناطیس هسته، آنالیزهای حرارتی و ... اشاره کرد. این مرکز تقریبا قادر به ارائه خدمات در اکثر زمینه های علوم پایه شامل فیزیک، شیمی، زیست شناسی، زمین‌شناسی و داروسازی است.

 

هوشمند راد، بر دقت و حساسیت به عنوان لازمه اثربخش فعالیت کارشناسان آزمایشگاه‌ها تأکید کرد و افزود: کارشناسان آزمایشگاه با دقت و حساسیت کافی نسبت به پاسخ‌های ارائه شده، راهنمایی متقاضیان در جهت انتخاب روش و آزمون صحیح برای رسیدن به هدف مورد نظرشان و پرهیز از مسامحه و ارائه پاسخ‌های غیر اصولی، نقش بزرگی در صحت و اعتبار بخشی به پژوهشهای عامی، ایفا می کنند.

 

کارشناس منتخب آزمایشگاه مرکزی دانشگاه اصفهان، در ادامه تأکید کرد: ارتباط مداوم و موثر کارشناسان مراکز مختلف، تبادل نظرات و تجربیات، نشست‌های تخصصی و اطلاع رسانی در مورد تجهیزات روز دنیا و البته اگاهی از نیازمندی‌ها و مشکلات زیست‌محیطی که در حوزه کاری، منطقه، شهر و کشورمان با آن دست به گریبان هستیم، نقش بسزایی نه تنها در ارتقاء کارشناسان و آزمایشگاه‌ها، بلکه در زمینه پیشرفت‌های علمی و بهبود وضع آب و خاکی که درآن زندگی می کنیم، خواهد داشت.

 

وی با اشاره به نقش شبکه آزمایشگاهی کشور، در تشویق و ترغیب عناصر زیست‌بوم آزمایشگاهی کشور از جمله پژوهشگران و کارشناسان آزمایشگاه‌ها، به حرکت در مسیر صحیح و ایفای نقشی اثرگذار گفت: نقش مهم این شبکه در برقراری ارتباط مراکز مختلف علمی و کارشناسان، اطلاع از وضعیت خدمات دهی و راهنمابی و معرفی مراکز معتبر برای تهیه تجهیزات، مواد مرجع و همچنین تعمیر تجهیزات، شایان توجه است اما دغدغه‌مندی می‌تواند شکلی هدفمند، پویا و فراگیر در جهت رفع مشکلات زیست محیطی نیز وجود داشته باشد.

 

گفتنی است، آزمایشگاه مرکزی دانشگاه اصفهان، از مراکز آزمایشگاهی توانمند عضو شبکه آزمایشگاهی کشور است که خدمات متنوعی را در زمینه‌های علوم پایه، فنی و مهندسی، فناوری‌های پیشرفته و ... ارائه می‌دهد.

 

فهرست تجهیزات، خدمات و روش آزمون‌های آزمایشگاه مرکزی دانشگاه اصفهان در پایگاه اینترنتی شبکه آزمایشگاهی کشور، قابل مشاهده است.

 

کلمات کلیدی : شبکه آزمایشگاهی,دانشگاه اصفهان ‏

ارسال نظر

پاسخ به نظــر بازگشت به حالت عادی ثبت نظر

نظر شما
security code