با توجه به اهمیت نقش آزمایشگاهها در ارزیابی کیفیت و عملکرد تجهیزات صنعت برق و انرژی، مدیریت راهبردی آزمایشگاههای صنعت برق و انرژی یک رویکرد مهم در برنامههای توسعه کشور میباشد.
در این راستا، شبکه آزمایشگاهی صنعت برق با بیش از 430 دستگاه و تجهیزات آزمایشگاهی توسط دفتر برنامهریزی و تایید صلاحیت آزمایشگاههای صنعت برق و انرژی به عنوان دبیرخانه این شبکه در مرکز آزمون، بازرسی، استانداردهای نیرو (آبانیرو)، راهاندازی و مشغول به فعالیت میباشد. این دفتر مأموریت دارد تا زنجیره آزمون بر روی تجهیزات مورد استفاده در این صنعت را مدیریت نموده و سطح فعالیتهای مرتبط را در هر قسمت در سطح ملی و بینالمللی ارتقاء دهد.
از این رو نیازسنجی، اولویتبندی، طراحی، تجهیز، راهاندازی و توسعه آزمایشگاههای مورد نیاز صنعت برق و انرژی کشور در حوزههای تخصصی تولید، انتقال و توزیع برق و انرژیهای تجدیدپذیر یکی دیگر از وظایف مهم دفتر برنامهریزی و تأیید صلاحیت آزمایشگاههای صنعت برق و انرژی در راستای توسعه شبکه آزمایشگاهی صنعت برق میباشد.
بر اساس این گزارش، 9 تفاهمنامه همکاری جدید بین شبکه آزمایشگاهی صنعت برق و آزمایشگاههای کشور شامل؛ آزمایشگاه فشار قوی دانشگاه تهران، آزمایشگاه روشنایی دانشگاه تهران، آزمایشگاه الکترومغناطیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر، آزمایشگاه فشار قوی واحد علم و صنعت، شرکت صنعتی گام اراک، شرکت تولیدی توان ره صنعت، شرکت رنگ صنعتی امیرکبیر (مترا)، شرکت مقرهسازی ایران و شرکت صنایع انرژی (اپیل)، به امضا رسید.
گفتنی است، بر اساس این تفاهمنامهها که در پژوهشگاه نیرو امضا شد، آزمایشگاههای عضو شبکه متعهد میگردند، نهایت همکاری را در ارائه خدمات آزمایشگاهی خود به صنایع و پژوهشگران حوزه صنعت برق داشته باشند.