شیلا صفائیان، مدیرعامل شرکت دانشبنیان آریا سلامت رازی، در این باره گفت: وجود آزمایشگاهها و زیرساختهای خدماتی برای فعالیت شرکتهای دانشبنیان به اندازه بستههای حمایتی و قوانین حمایتی موجود در این زمینه مهم و حیاتی است. از این رو معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری یک زیستبوم آزمایشگاهی فعال را به کمک شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی در این حوزه ایجاد کرده است.
این مجموعه دانشبنیان با استفاده از دستگاهها و فرآیندهای دانشبنیان آزمایشگاههای کاربردی و پیشرفته ای را تاسیس کرده است که به شرکتهای مختلف دانشبنیان، خلاق، پژوهشگران و دانشگاهیان، خدمات ارائه میکنند.
شرکتهای مختلف در حوزههایی مانند میکروبیولوژی، غذا، آب، محصولات بهداشتی، آرایشی، مکملها، تجهیزات پزشکی، ضدعفونی کنندهها، محصولات نانو، محصولات با کارایی آنتی باکتریال، منسوجات، سرامیک، رنگها و محصولات دندانپزشکی و سم شناسی، میتوانند از خدمات این مجموعه بهره ببرند.
شرکت دانشبنیان آریا سلامت رازی همچنین به عنوان آزمایشگاه همکار سازمان غذا و دارو در فرایند عرضه محصولات جدید دارویی، غذایی و بهداشتی به بازار کشور، ایفای نقش میکند.
برگزاری دورههای آموزشی، برگزاری همایشهای علمی و انتقال فناوری و دانش به مسئولان فنی شرکتهای خلاق و دانشبنیان و سایر شرکتهای فناور، از دیگر فعالیتهای این شرکت است. این شرکت همچنین در تدوین استانداردها و فرایندهای جدید ارزیابی کیفی محصولات با سازمانهای دولتی و نهادهای اجرایی مرتبط همکاری می کند.
معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری در راستای حمایت هر چه بیشتر از آزمایشگاهها، شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی را به عنوان بستری برای توانمندسازی این فعالان ایجاد کرده است.
یکی از اقدامات این شبکه، توانمندسازی هر چه بیشتر این بازیگران کلیدی در زیستبوم نوآوری کشور است. خدمات توانمندسازی شامل حمایت از تعمیر و نگهداری و کالیبراسیون دستگاهها و حمایت از خرید نمونههای مرجع نیز می شود. حمایت از تولید دستگاههای آزمایشگاهی ایرانی، آموزش و استقرار کارشناسان، بخش دیگری از فعالیتهای این شبکه گسترده است.