محمد ضرغامی عضو هیئت مدیره شرکت تولیدی میکرو نرم افزار که این محصول دانش بنیان را تولید کرده است، گفت: پوششهای نانو ساختار آسان تمیز شونده و آب گریز، از نانو ذرات اکسید تیتانیوم تولید شده اند و برای استفاده در سطوح جذبی با خواص جلوگیری از نفوذ آب به عمق مصالح به کار میروند.
حفظ بناهای سنگی با استفاده از پوششهای نانو
جلوگیری از تخریب بناهای سنگی و سیمانی به دلیل عدم نفوذ عمقی آب و عدم تغییر ضریب انبساط و انقباض با دما، عدم ایجاد پوسته و جلوگیری از شوره زدن بر خلاف محصولات رزینی، مقاومت در برابر اشعه ماوراء بنفش نور خورشید، مقاومت در برابر تغییرات رنگی و ظاهری از مهمترین ویژگیهای این نانو ذرات است.
امکان تنفس در مصالح، جلوگیری از جذب عمیق آلودگیها بر روی سطح، عدم نیاز به تمیزکاری دورهای و صرف هزینه بالا برای مواد شوینده و قابلیت آسان تمیز شوندگی از جمله مزیت های پوشش آب گریز نانو است.
بیشترین کاربرد این محصول در صنایع رنگ است و بواسطه ترکیب این محصول در رنگ ها، آلودگی های ایجاد شده در سطوح به صورت خودکار از بین میرود و عملا محصول نیاز به تمیز شدن ندارد.
کاهش مصرف آب
پوشش های نانو ساختار آسان تمیز شونده و آبگریز برای استفاده در سطوح غیرجذبی در نماهای ساختمانی شیشه ای و صیقلی، سطوح و نماهای ساختمانی سنگی، سیمانی، آجری، کارخانه های تولید کننده شیشه، کارخانه های تولید کننده لوازم آشپزخانه و سرامیکی، هتل ها، رستوران ها و بیمارستان ها به کار گرفته می شود.
این پوشش یک چهارم نمونه خارجی قیمت دارد و با تولید آن 30 فرصت شغلی ایجاد می شود. تلاش شرکت میکرو نرم افزار در ماه های اخیر این بوده تا دوام و ماندگاری پوشش را ارتقا داده تا محصولی در تراز نمونه جهانی تولید شود. پوشش های نانو هم اکنون به مدت 6 ماه بر روی طوح مقاومت ایجاد می کنند. تفاوت را در این عرصه می توان به وضوح مشاهده کرد که عملا حجم زیادی آب و شوینده در روند بهداشتی و تمیزکاری استفاده نمی شود و هزینه مجموعهها را کاهش می دهد.
ضرغامی با اشاره به چالش های پیش روی شرکت های دانش بنیان گفت: نهادهای بالادستی کوچک ترین کمکی که می توانند به شرکت های دانش بنیان بکنند، این است که زمانی که یک محصول در شرکتهای دانش بنیان تولید می شود و استانداردهای لازم را نیز کسب میکند، تا حدودی مانع ورود مشابه همان محصول به کشور شوند تا فعالان فناور داخلی بتوانند با سایرین رقابت کنند.