صادق رحمتی مدیرعامل شرکت زیست نانو فناوران آتیه پروژه، با اشاره به رفع این چالش با یک پوشش خاص برای انواع میوه گفت: ما پوششی برای نگهداری فرآوردههای تازه تولید کرده ایم که روی سطح میوه قرار میگیرد و به لحاظ زیستی، ماندگاری میوه را افزایش میدهد.
این محصول دانش بنیان که مبتنی بر زیست فناوری تولید شده، تنفس میوه را پایین میآورد و بدین ترتیب دوام محصول بیشتر میشود. بنابراین میوهایی که در شرایط عادی میتوان تا یک هفته آن را نگهداشت، با استفاده از این پوشش، بین 3 تا 4 هفته تازه و سالم میمانند.
این پوشش که برای بسیاری از میوه ها و خانواده صیفیجات کاربرد دارد، از ترکیب نانو ذرات کلسیم با ترکیبات دیگری که به اسیدهای چرب بازمیگردند، تولید شده است.
موارد مصرف این محصول دانش بنیان نیز بسیار است و علاوه بر نگهداری خانگی میتوان در مصارف صنعتی نیز آن را به کار بست؛ از سردخانه های میوه و باغدارانی که میخواهند میوه را دورتر از فصل عرضه کنند گرفته تا حمل و نقل های دریایی که محصول را با کانتینر منتقل میکنند.
رحمتی با بیان اینکه تولید این محصول دانش بنیان تاکنون برای 6 نفر اشتغال مستقیم فراهم آورده، افزود: خدمات و حمایتهای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در ایجاد بازار برای شرکتهای دانش بنیان و حمایت از تولیدات آنها اثربخش بوده است و این امید وجود دارد که سایر بخشها به ویژه کشاورزی نیز راه را برای تولیدکنندگان محصولات دانش بنیان، هموار کنند.