نشست کارگروه تخصصی دستگاه SPM به میزبانی پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران به صورت حضوری و مجازی برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، با هدف ارتقای مهارت‌ها و تجربیات کارشناسان و متخصصان آزمایشگاه‌های عضو، نشست کارگروه تخصصی دستگاه SPM به میزبانی پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران به صورت حضوری و مجازی در تاریخ 23 مهرماه امسال برگزار شد.

 

در آغاز این نشست، دکتر مجتبی میرزایی رئیس آزمایشگاه مرکزی پژوهشگاه به معرفی خدمات و فعالیت‌های این مجموعه پرداخت و افزود: پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران تخصصی ترین مرکز کشور در حوزه شیمی و مهندسی شیمی با 20 آزمایشگاه متمرکز مرکزی و 30 آزمایشگاه تحقیقاتی مجزای مرتبط با فعالیت پژوهشگاه است.

 

این فعال حوزه پژوهش و فناوری ادامه داد: با توجه به اینکه کارهای تحقیقاتی این مجموعه در زمینه شیمی و مهندسی شیمی است، تمامی آزمایشگاه‌های موجود در آزمایشگاه مرکزی تجهیزات مخصوص کارهای مربوط به تحقیقات بنیادی و صنعتی در زمینه نفت، گاز، پتروشیمی، دارو، کاتالیست و تولید مواد شیمیایی را در خود جای داده است.

 

 

حمایت شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی از ارتقای آزمایشگاه‌ها

 

مهندس مجتبی نسب دبیر شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، ضمن ارائه توضیحاتی درباره فعالیت کارگروه‌های تخصصی این شبکه آزمایشگاهی، بیان کرد: شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، بستری برای به اشتراک‌گذاری ظرفیت‌ها و توانمندی‌های آزمایشگاهی سراسر کشور و زمینه‌ساز ایجاد پیوند میان مراکز آزمایشگاهی با محققان، دانشگاهیان، فناوران، نخبگان و دیگر متقاضیان خدمات آزمایشگاهی است.

 

نسب با اشاره به از سرگیری فعالیت‌های کارگروه تخصصی SPM، فعالیت این کارگروه را زمینه ساز ارتقای توانمندی‌ها و تخصص اعضای کارگروه دانست و افزود: یکی از اهداف اصلی شکل‌گیری و فعالیت کارگروه‌های تخصصی شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، حل مشکلات و دغدغه‌های آزمایشگاه‌ها، ارتقای دانش و توانمندی کارشناسان و متخصصان در آن حوزه است و شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی از توسعه فعالیت‌ها و ارتقای تعامل‌های اعضا با هدف انتقال تجربیات و توانمندسازی مجموعه‌ها حمایت می‌کند.

 

 

دکتر صدیقه صادق حسنی دبیر کارگروه تخصصی SPM به معرفی اهداف و رسالت کارگروه پرداخت و گفت: این کارگروه تخصصی از سال 88 تاکنون فعالیت داشته و با همکاری تمامی اعضا، در حوزه های مختلف زمینه ساز ارائه خدمات و حمایت ها بوده است.

 

دبیر کارگروه، با اشاره به ارتقای علمی و تخصصی، به عنوان دو رویکرد مهم کارگروه تخصصی SPM گفت: این کارگروه تخصصی، در زمینه‌های مختلفی همچون همکاری در نگارش مقالات تخصصی، نگارش کتاب، کمک به توسعه آزمایشگاه‌ها و حل دغدغه‌های این حوزه، تدوین استانداردهای ملی، ایجاد بانک مستندات، انجام پروژه‌های پژوهشی به صورت تیمی، برگزاری دوره های آموزشی، شرکت در مقایسات بین آزمایشگاهی میان آزمایشگاه‌های ایران و سطح قاره آسیا، فعالیت های خود را ادامه می‌دهد.

 

 

وی افزود: کارگروه SPM همچنین در زمینه کالیبراسیون نمونه مرجع، حمایت از ساخت داخل و سایر زمینه ها فعالیت چشمگیری دارد .دبیر کارگروه تخصصی SPM با اشاره به نیازسنجی و دریافت دیدگاه‌های اعضای کارگروه، ادامه داد: در نهایت پیشنهادات کاربردی که برای پررنگ شدن عملکرد کارگروه و انجام فعالیت‌های اثربخش اعضای آن، کاربردی است توسط شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی مورد حمایت قرار می‌گیرند.

وی با اشاره به شناخت تخصص ها و توانمندی‌های اعضای کارگروه SPM گفت: در این کارگروه قرار است ضمن شناخت نیاز آموزشی، کسانی که در زمینه‌ای خاص تخصص دارند و می‌توانند در یک حوزه مشخص آموزش دهند، مشخص شده و آخرین مطالب روز دنیا به اشتراک گذاری شود.

 

در این نشست یک روزه تخصصی به میزبانی پژوهشگاه مواد و انرژی که همزمان به صورت مجازی و حضوری برگزار شد، ضمن فراهم آمدن زمینه‌ای برای بیان آخرین یافته‌ها و دستاوردهای این حوزه آزمایشگاهی، فرصتی برای تبادل تجربه‌ها، دیدگاه‌ها و تعامل میان اعضا به وجود آمد و کارشناسان، موضوعات دانشی و تخصصی این حوزه را ارائه کردند. همچنین آخرین فعالیت‌های صورت گرفته مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

 

در جریان این نشست، لیست آمار تیپ و مانت کردن و لیست پروب‌های مورد نیاز افراد مطرح و قرار شد توسط یکی از اعضای کارگروه پیگیری شود. ضمن بررسی نیازها و افرادی که به این حمایت نیاز دارند، شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی در خصوص حمایت از مانت کردن و هزینه‌های آن اعلام آمادگی کرد.

 

یکی از بحث‌هایی که توسط اعضای این کارگروه مطرح شد، انجام مقایسات بین آزمایشگاهی و انجام آزمون بر اساس استاندارد iso/iec 17025 بود و همچنین در مورد مباحث کالیبراسیون، نمونه مرجع، عدم قطعیت و آموزش گفت وگو شد . مقرر شد افرادی که در این زمینه تجربه دارند، در قالب یک تیم فعالیت کرده و سایر اعضای کارگروه را طبق برنامه‌ها و دوره‌های اموزشی که تدوین می‌شود، با این مسیر هم‌سو کنند و ضمن ارتقای توانمندی‌هایشان، جریان دانش بین اعضای کارگروه ایجاد شود.
همچنین در زمینه نگارش مقالات تخصصی، تامین نیازهای آزمایشگاهی، احیا و تعمیرات تجهیزات آزمایشگاهی ،کالیبراسیون تجهیزات موجود هم‌فکری و تعامل‌های لازم صورت گرفت.

بعد از برگزاری نشست کارگروه تخصصی SPM، اعضای این کارگروه از آزمایشگاه‌های کروماتوگرافی گازی، کروماتوگرافی مایع، طیف بینی اتمی، طیف بینی جذب اتمی، میکروسکوپ الکترونی، میکروسکوپ پروبی، میکروسکوپ نیروی اتمی، کروماتوگرافی مایع، طیف سنج جرمی، کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا، تخلخل سنجی جذب و واجذب، آنالیز حرارتی و بخش عمومی پژوهشگاه بازدید انجام دادند.

 

 

تصاویر نشست کارگروه تخصصی دستگاه SPM را می توانید از اینجا ببینید.

 

گفتنی است پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران در شهرک علم و فناوری پژوهش استان البرز واقع شده است و خدمات خود را بر بستر شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی به متقاضیانی از سراسر کشور ارائه می‌دهد.

 

فهرست خدمات، تجهیزات و روش‌ آزمون‌های این مجموعه پژوهشگاهی در پایگاه اینترنتی شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی قابل مشاهده است.

 

کلمات کلیدی : شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی,پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران,نشست کارگروه‌های تخصصی

ارسال نظر

پاسخ به نظــر بازگشت به حالت عادی ثبت نظر

نـــام
ایمیل
نظر شما
کارکترهایی که در تصویر می بینید را وارد نمایید. (حساس به حروف کوچک و بزرگ)