تجهیزات خشککن در انواع و روش های مختلف، در آزمایشگاهها مورد استفاده قرار میگیرند و با توجه به سازوکار و عملکردشان، کاربردهای گسترده و گوناگونی دارند. همچنین فرآوری مواد، بخش دیگری از این فرآیند است که شناخت جزئیات آن اهمیت بسیار بالایی دارد.
بر همین اساس و ناظر به همین ضرورت، آزمایشگاه جامع علوم پزشکی ایران با همکاری دپارتمان تحقیق و توسعه شرکت درسا به ساز (درساتک)، فراخوان ثبت نام در سلسله دوره های آموزشی بررسی ظرفیت های تحقیقاتی و کاربردی فرایندهای خشک کن پاششی، خشککن انجمادی و فرآوری مواد با استفاده از تکنیک پلت سازی را برگزار میکنند.
این دورههای آموزشی با هدف آشنایی پژوهشگران، متخصصان و تولیدکنندگان با فرآیند آشنایی تکنیک های تخصصی خشک کردن و فراوری مواد دارویی برگزار میشود.
از مخاطبین این دوره میتوان به دانشجویان داروسازی، گیاهان دارویی، کارشناسان تحقیق و توسعه شرکت های دارویی و نیز فعالان و علاقمندان حوزه دارو اشاره کرد.
سرفصلها
مخاطبان دوره آموزشی یادشده که در دو بخش عمومی و تخصصی برگزار میشود، در بخش عمومی سرفصلهایی چون تکنیکهای خشککن پاششی و خشککن انجمادی، مراحل عملکردی دو تکنیک خشکایش پاششی و انجمادی، مزایا، معایب و محدویت های روش های خشکایش، متغیرهای عملیاتی و دستگاهی موثر بر پودرهای حاصله و نکات ایمنی کار با دستگاههای فریز درایر و اسپری درایر و اکسترودر- اسفرونایزر را فرا میگیرند.
در بخش تخصصی نیز با جنبه های کاربردی خشکایش پاششی و انجمادی در صنایع دارویی، نحوه آماده سازی مواد دارویی جهت خشک کردن متناسب با روش انتخابی، معرفی آزمونهای کاربردی جهت بررسی پودر به دست آمده، مهندسی ذرات با استفاده از روش های خشک کن پاششی و انجمادی آشنا میشوند.
همچنین بررسی اشکال دارویی و فراوری آنها با نگاه ویژه به شکل های پودری و گرانول، مروری بر تحقیقات کاربردی انجام شده با بهره گیری از تکنیک های خشکایش پاششی و انجمادی و اکستروژن – اسفرونایزیشن از دیگر محورهای این دوره آموزشی است.
گفتنی است، دوره آموزشی بررسی ظرفیت های تحقیقاتی و کاربردی فرآیندهای خشک کن پاششی، خشک کن انجمادی و فرآوری مواد با استفاده از تکنیک پلتسازی، 29 آذرماه سال جاری از ساعت 9 الی 16 در آزمایشگاه جامع تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار میشود.
علاقمندان برای حضور در این دوره آموزشی میتوانند با شماره 02186703022 تماس حاصل کنند.