تجهیزات کروماتوگرافی یکی از ابزارهای پرکاربرد و دارای دامنه وسیع استفاده در پژوهشها، ماهیت سنجی و کیفیت سنجی مواد هستند که شناخت نحوه کار با این دستگاهها، برای حصول نتیجه بهتر از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
تجهیزات کروماتوگرافی به طور کلی برای تشخیص اجزا در ابعاد نانومتری با دقت در اندازه مولکولی مورد استفاده قرار میگیرند. در روش کروماتوگرافی مخلوطها بر پایه چگونگی گستردگی اجزای آن، بین دو فاز ساکن و متحرک جداسازی میشوند. دستگاههای کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا از قابلیت جداسازی و شناسایی ترکیبات موجود در یک مخلوط با استفاده از فاز متحرک مایع و فاز ساکن جامد، دارا است. همچنین روش کروماتوگرافی گازی، برای بررسی و جداسازی مواد فرار بدون تجزیه شدن آنها، به کار میرود.
آزمایشگاه مرکزی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، نخستین آزمایشگاه بیوانفورماتیک در زمینه مشاهده و مدلسازی مولکولی، محاسبات دینامیک مولکولی و شبیه سازی مولکولهای شیمیایی، فعالیت دارد و زمینه را برای توسعه طرحهای پژوهشی، تحقیقاتی و فناورانه فراهم میکند.
با توجه به اهمیت روش کروماتوگرافی در تعیین ماهیت مواد و پیشبرد پژوهشها، آزمایشگاه مرکزی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری کارگاه آموزشی تجهیزات آنالیز دستگاهی را با محوریت دستگاههای کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا HPLC و کروماتوگرافی گازی GC را در دو روز برگزار میکند.
کارگاه آموزشی کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا روز یکشنبه 20 آذرماه و کارگاه کروماتوگرافی گازی 21 آذرماه سال جاری برگزار خواهد شد و مهلت نهایی برای اعلام آمادگی حضور در این کارگاهها، تا 15 آذرماه است.
این کارگاه آموزشی برای دانشجویان کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری رشته های مرتبط با زیست شناسی، بیوتکنولوژی، کشاورزی و علوم آزمایشگاهی ، شیمی و کارشناسان آزمایشگاهی شرکت های دارویی، غذایی و پزشکی کاربردی بوده و میتواند آگاهی و مهارت آنها را در این حوزه ارتقا دهد.
علاقمندان جهت ثبت نام می توانند مشخصات خود را تا پانزدهم آذر ماه به نشانی پست الکترونیکی rasagenefaraz@gmail.com ارسال نمایند تا فرم ثبت نام و اطلاعات تکمیلی برای آنها ارسال شود.
دانشجویان و اعضاء هیات علمی عضو شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی از تخفیف 10درصدی و دانشجویان و اعضای هیات علمی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک از تخفیف 20 درصدی بهرهمند خواهند شد.