صفحه اصلی

بلااستفاده ماندن برخی تجهیزات از جمله چالش‌های پیش روی مراکز آزمایشگاهی است که ضررهای مالی زیادی به آنها تحمیل می‌کند.

تجهیزات بلااستفاده آزمایشگاهی از جمله معضلاتی است که مراکز و آزمایشگاه‌ها با آن مواجه هستند. تجهیزات گران‌قیمتی که به دلیل عدم ارائه خدمات تعمیر و نگهداری مناسب، از چرخه خدمات‌دهی خارج و به فراموشی سپرده می‌شوند. اما این مسئله راه‌کارهایی دارد که از آن جمله می‌توان به شناسایی زیست‌بوم فناوری و نوآوری صنعت آزمایشگاهی در کشور اشاره کرد؛ زیست‌بومی که می‌تواند به نیاز مراکز آزمایشگاهی و آزمایشگاه‌های فعال کشور پاسخ دهد و با ارایه خدمات تعمیر و نگهداری، چرخ این تجهیزات را به گردش درآورد.

 

رضا اسدی‌فرد مدیر شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این خصوص گفت: دسترسی آسان به خدمات آزمایشگاهی با کیفیت و با قیمت مناسب، یکی از چالش‌های پیش روی پژوهشگران و صنایع کشور است. همچنین از چرخه خارج شدن این تجهیزات نیز دیگر معضلی است که در این زمینه وجود دارد.

 

او ادامه داد: ارایه نشدن خدمات تعمیر و نگهداری مناسب و در نتیجه متوقف شدن خدمات دهی برخی تجهیزات ارزشمند، معضلی است که بار مالی زیادی برای این مراکز دارد و ظرفیت این مراکز را بلااستفاده می‌گذارد.

 

اسدی‌فرد با اشاره به اینکه شبکه از سال 93 تاکنون، به دنبال شناسایی و تکمیل زنجیره ارزش آزمایشگاهی در کشور است، بیان کرد: این شبکه به عنوان بستری برای گردآوری و به اشتراک‌گذاری توانمندی‌ها و امکانات آزمایشگاهی کشور در حوزه‌های مختلف و  پلتفرمی برای تسهیل دسترسی به خدمات آزمایشگاهی با کیفیت، فعالیت می‌کند.

 

مدیر شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری همچنین گفت: تعمیر و نگهداری این تجهیزات از خرید مجدد آنها و تحمیل هزینه‌های هنگفت برای مراکز، پیشگیری می‌کند. به همین دلیل تلاش کردیم طی این چند سال با کمک توانمندان این حوزه، تجهیزات بلااستفاده را به چرخه خدمت رسانی بازگردانیم.