حمیدیه گفت: مرزعه ملی حیوانات آزمایشگاهی راهی به سوی بی‌نهایت علوم سلولی، پزشکی بازساختی و دیگر رشته‌ها مانند داروسازی ، علوم شناختی و سایر رشته های زیستی کشورمان می‌گشاید و فرصت شکوفایی در حوزه های گوناگون به خصوص پزشکی بازساختی را فراهم می‌کند.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری؛ امیرعلی حمیدیه دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری سلول‌های بنیادی معاونت علمی با اشاره به نقش مزرعه حیوانات آزمایشگاهی در پژوهش‌های پایه و زیرساختی در حوزه‌های گوناگون علمی به‌خصوص سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی گفت: مرزعه حیوانات آزمایشگاهی راهی به سوی بی‌نهایت علوم سلولی، پزشکی و دیگر رشته‌های زیستی کشورمان می‌گشاید و فرصت شکوفایی در حوزه های گوناگون به خصوص پزشکی بازساختی را فراهم می‌کند.

وی افزود: علت این‌که در صنایع داروسازی مقلد بودیم و به‌ناچار صرفاً داروهای تولید شده در دیگر کشورها را تولید می‌کردیم نبودن زیرساخت‌های لازم برای پژوهش در این حوزه به خصوص حوزه مطالعات پیش بالینی بود اما امروز حرکت در مسیر نوآوری و پیشرفت این حوزه با ایجاد یک بستر مناسب زیرساختی ممکن شد با پر شدن جای خالی مزرعه حیوانات می‌توانیم در صنعت سلولی و تولید محصولات دارویی حرف‌های مهمی برای گفتن داشته باشیم.

حمیدیه، با بیان این‌که توجه روزافزون جامعه جهانی به علوم و فناوری‌های پیشرفته علی‌الخصوص سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی، ضرورت توجه به پژوهش‌های زیرساختی و توانمندسازی علمی و فناورانه این حوزه را دوچندان می‌کند، اظهار کرد: شاهدیم که روز به روز استفاده و توجه بیش‌تر سلول‌های بنیادی پررنگ‌تر و جدی‌تر از قبل می‌شود بنابراین می‌بایست به زیرساخت‌های لازم برای مطالعات پیش بالینی توجه شود و چه بسا اگر نگاهی جدی به این زمینه آغاز نمی‌شد، در حوزه پزشکی بازساختی نیز که به نوعی آینده علم پزشکی در دنیاست، دچار عقب ماندگی‌های جدی می‌شدیم و ناچار بودیم در همان مسیر تقلید و اتکا به تولیدات خارجی گام برداریم اما خوشبختانه این ضرورت به‌درستی و در زمان مناسب شناخته شد.

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری سلول‌های بنیادی، محصولاتی برای این که به مراحل نهایی رسند به دلیل این که در مراحل مطالعاتی و نخستین گام‌ها خلأهایی داشتند ما را مجبوربه استفاده از نمونه‌های خارجی می کردند و ایران صاحب برند و نام بین‌المللی نمی‌شد.

حمیدیه، با بیان این‌که مزرعه حیوانات ضمن ارائه خدمات متنوعی چون تولید حیوانات آزمایشگاهی و همچنین محصولات و فراورده‌های حاصل از این حیوانات، خلأ ارائه خدمات تصویربرداری حیوانات آزمایشگاهی در کشورمان را به خوبی پر می‌کند، گفت: این مزرعه ضمن آن‌که می‌‌تواند موجب حفظ گونه‌های در حال انقراض کشور شود قادر است محصولات متنوع و پرکاربردی را از حیوانات برای دیگر رشته‌های غیر از پزشکی ارائه کند.

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی، حرکت به سوی ایجاد اشتغال از طریق کسب و کارهای دانش‌بنیان را از دیگر مزیت‌های این مزرعه دانست و افزود: ضمن این که از یک سو علوم و فناوری‌های گوناگون از خدمات این مرکز بهره می‌برند ، شرکت‌های دانش‌بنیان متعددی که بر اساس هر حیوان ایجاد می‌شوند می‌توانند نویدبخش هزاران شغل مستقیم و غیر مستقیم باشند و محصولات، خدمات و راه‌کارهای متعددی را به بازار ارائه دهند.

بر اساس این گزارش، صبح روز چهارشنبه 13 اردیبهشت ماه، فاز نخست از نخستین مرزعه حیوانات آزمایشگاهی کشور با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در کرمان افتتاح شد.

مرحله نخست مرکز ملی پرورش حیوانات آزمایشگاهی شامل مراکز جوندگان، خزندگان، پرورش آبزیان، پریماتها (میمون)، زالو، حلزون، برخی از حشرات مانند زنبور عسل و همچنین پرورش شتر است که امروز مورد بهره برداری قرار گرفت.

این مجموعه حاصل همکاری ستاد توسعه علوم وفناوری های سلول های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دانشگاه شهیدباهنر کرمان، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، شرکتهای دانش بنیان است.

همچنین در این آیین تفاهم نامه پرورش شتر بین شرکت عمران مهر شهداد و مرکز ملی پرورش حیوانات آزمایشگاهی امضا شد که در این مرکز سه متخصص ویژه پرورش شتر برای حفظ گونه های در حال انقراض حضور خواهند داشت.

کلمات کلیدی : مزرعه ملی حیوانات آزمایشگاهی

ارسال نظر

پاسخ به نظــر بازگشت به حالت عادی ثبت نظر

نظر شما
security code