دقت بالای مورد نیاز در برش قطعه‌هایی که در صنایع پیشرفته و فناور کاربرد دارند، فناوری پیشرفته برش لیزر را حائز اهمیت کرده است.

به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، در عصر تجهیزات فناور و پیشرفته، ساخت و طراحی قطعه‌ها، دقتی با ابعاد نانومتری پیدا کرده است. استفاده از تجهیزاتی که بتوانند مواد اولیه را شکل بدهند، برش بزنند و زمینه‌ساز ساخت تجهیزات پیشرفته شود، ضرورتی حیاتی یافته است. 

 

یکی از کاربردهای فناوری لیزر در برش‌ دقیق و قدرتمند قطعه‌ها است. برش لیزری، فناوری است که به کمک اشعه لیزر قطعه‌ها بر اساس شکل و ساختار مورد نظر برش داده می‌شود. این فناوری در صنایع گوناگونی مانند خودروسازی، هواپیماسازی و صنعت دفاعی کاربردهای فراوانی دارد. استفاده از اشعه لیزر که با یک نقطه متمرکز و بسیار قدرتمند، بر اجسام تابیده می‌شود، این کار را ممکن می‌کند. نتیجه استفاده از این فناوری، به دست آمدن قطعه تراش خورده و بریده شده‌ای است که با ظرافت و دقتی بسیار بالا شکل داده شده است.

 

مزایای گسترده و کارآمدی بالای استفاده از فناوری برش لیزر، صنایع گوناگون در دنیا را به استفاده از این فناوری ترغیب می‌کند. محصولی که از فناوری لیزر به دست می‌آید، ظریف‌تر از روشی است که در آن از برش به روش‌های مرسوم بهره برده شده است. اما برای استفاده از تجهیزات مبتنی بر فناوری لیزر، الزام‌هایی وجود دارد و ویژگی‌هایی که تجهیزات برش از آن برخوردار باشند، از جمله این‌که دستگاه‌های برش لیزری باید پرتو لیزر را به صورت مداوم و یکنواخت بتابانند تا دقت و کیفیت محصول افزایش پیدا کند. در برش‌های لیزری از فناوری‌های گوناگونی مانند دستگاه برش پلاسما، لیزرهای گازی و لیزرهای متکی به مایعات با فشار بالا همچون واترجت استفاده می‌شود. 

 

ورود شرکت‌های دانش‌بنیان در توسعه فناوری برش لیزر

فناوری برش لیزری به کمک شرکت‌های دانش‌بنیان تا جایی پیش رفته است که می‌توان مواد گوناگون، با سختی‌های متنوع و قطر بیش‌تری را برش دهند اما به دلیل نوظهور بودن این فناوری، همچنان محدود و هزینه‌بر است. چالشی که با ورود شرکت‌های دانش‌بنیان و سرمایه‌گذاری در این حوزه، می‌تواند توسعه پیدا کند و به یاری صنایع بیاید.

 

بومی سازی فناوری و تولید محصولات دانش‌بنیان ایران‌ساخت حوزه لیزر به ویژه در حوزه برش لیزری، یکی از مسیرهایی است که شرکت‌های دانش‌بنیان کشورمان در مسیر آن گام برداشته‌اند.

 

این فناوری، توسط صنعت برش و جوش لیزری، کیفیت محصولات را همگام با فناوری‌های روز اروپایی تطبیق داده است. تجربه و دانش فنی دانش‌بنیان‌ها در این حوزه توانسته است به ساخت محصولاتی با کیفیت درخور توجه و منطبق با نیازهای صنایع منجر شود. در این مسیر آزمایشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی عضو شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی که در مسیر توسعه توانمندی‌ها و فناوری‌های لیزری فعالیت می‌کنند، زمینه را برای حرکت کشورمان در مسیر توسعه این فناوری‌ فراهم کرده است.

 

کلمات کلیدی : لیزر,لیزر در فناوری نانو,اپتیک، لیزر، پلاسما، فیزیک,باشگاه مشتریان شبکه آزمایشگاهی,شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی

ارسال نظر

پاسخ به نظــر بازگشت به حالت عادی ثبت نظر

نظر شما
security code