صفحه اصلی

کارگاه غیرحضوری سلول‌های خورشیدی: مفاهیم اساسی و معرفی نسل‎های مختلف با تدریس دکتر شوشتری از تاریخ ۷ آذرماه در اختیار کاربران قرار می‌گیرد.

با توجه به رشد جهانی مصرف انرژی و به منظور کاهش اتکا به منابع طبیعی و سوخت‌های مخرب محیط‌زیست برای تولید انرژی، تلاش‌های فراوانی جهت تولید انرژی از منابع تجدیدپذیر صورت گرفته است. سلول‌های خورشیدی یا سلول‌های فوتوولتایی، ادواتی برای تبدیل نور تابیده شده از خورشید، به عنوان یک منبع انرژی تجدیدپذیر، به انرژی الکتریکی هستند؛ مثال‌هایی ساده از کاربرد سلول‌های خورشیدی، ماشین‌حساب‌ها، چراغ‌های راهنمایی یا چراغ‌های روشن در اتوبان‌ها هستند که انرژی مورد نیاز خود را از طریق این سلول‌ها تأمین می‌کنند؛ همچنین استفاده از این فناوری در سطح عمومی، مانند پشت‌بام خانه‌ها و تولید خانگی برق بسیار مورد توجه قرار گرفته‌است. اما این ادوات چگونه کار می‌کنند؟ برای تولید نیروی الکتریکی، به جریان و ولتاژ نیاز است؛ تولید جریان نیازمند حامل‌های بار متحرک است و تولید ولتاژ به وجود گاف بین ترازهای انرژی الکترونی نیاز دارد. از این‌رو قلب سلول خورشیدی، ماده نیمه‌رسانا است؛ امروزه سلول‌های خورشیدی سیلیکونی، از پرکاربردترین سلول‌های خورشیدی هستند که از سیلیکون هم برای جذب نور و تولید زوج الکترون-حفره، و هم برای جدایی و انتقال الکترون و حفره استفاده می‌شود؛ اما در نسل‌های  جدید سلول خورشیدی مانند سلول‌های خورشیدی اکسایتونی، وظیفه جذب نور بر عهده حساس‌کننده (Sensitizer)، و وظیفه انتقال حامل‌ها بر عهده بخش‌های دیگر است. این نسل‌های جدید سلول‌های خورشیدی، بر پایه فناوری نانو در حال توسعه هستند.

 

دوره آموزش غیرحضوری «سلول‌های خورشیدی: مفاهیم اساسی و معرفی نسل‎های مختلف» با تدریس سرکار خانم دکتر شوشتری از تاریخ ۷ آذرماه در اختیار کاربران قرار می‌گیرد؛ این دوره شامل ۲ ساعت ویدیو آموزشی است.

 

** آزمون پایان دوره ۲۰ و ۲۱ آذر ماه و در سایت آموزش نانو به صورت آنلاین برگزار خواهد شد و شرکت‌کنندگانی که موفق به کسب نمره بالای ۵۰ درصد شوند، گواهی پایان دوره را دریافت می‌کنند. افرادی که در تاریخ ذکر شده آزمون می‌دهند، گواهی خود را دی ماه دریافت خواهند‌ کرد.