نانوزیست‌تراشه‌ای برای تشخیص سیگنال‌های بسیار ضعیف ساخته شده‌است که می‌تواند حساسیت شناسایی بیماری‌هایی نظیر سرطان را افزایش دهد.

دو مخترع از موسسه فناوری نیوجرسی موفق به ساخت زیست‌حسگر الکتروشیمیایی شدند که قادر است سیگنال‌های بسیار ضعیف را شناسایی کند. آنها امیدوارند که این اختراع بتواند برای تشخیص بیماری به کار رود.

 

بارات بوبا نونا از محققان این پروژه می‌گوید: «به‌صورت ایده‌آل، با استفاده از یک آزمایش ساده و ارزان در مطب انجام می‌شود در حالی که هیچ یک از علائم و نشانه‌های مرسوم موجود در بیمار دیده نمی‌شود».

 

نونا و همکارانش موفق شدند زیست‌تراشه‌ای بسازند که با استفاده از فناوری‌نانو تقویت شده‌است. این تراشه قادر به تشخیص برخی بیماری‌ها نظیر سرطان، مالاریا و برخی ویروس‌ها است که این کار با استفاده از آزمایش خون انجام می‌شود.

 

در این تراشه از کانال‌های میکروسیالی استفاده شده که یک قطره از آن می‌تواند از آنها عبور کند. در این تراشه عوامل زیستی مختلفی قرار داده شده که می‌تواند با زیست‌نشانگرهای موجود در خون بیمار برهم‌کنش داشته باشد و در نهایت بیماری شناسایی شود. در این روش از خون، ادرار و اشک می‌توان استفاده کرد. درصورت وجود زیست‌نشانگر مورد نظر در نمونه بیمار، سیگنال بسیار کوچک الکتریکی در نانومدار ایجاد می‌شود که این سیگنال شناسایی می‌شود.

 

نتایج این پروژه در نشریه Nano Covergence به چاپ رسیده است.

 

پژوهشگران نشان دادند که چگونه نانوذرات طلا می‌تواند برای تشخیص سیگنال‌های استفاده شده و در نهایت شناسایی سرطان با حساسیت بالا انجام شود.

 

نانوذرات طلا

 

یک از نوآوری‌های موجود در این فناوری، توانایی جداکردن بخش‌های خون است که با استفاده از کانال‌های میکروسیالی انجام می‌شود. در شناسایی بیماری‌ها باید پلاسمای خون جدا شود چرا که زیست‌نشانگرها در این بخش قرار دارند. با این کار میزان سیگنال به نویز بهبود می‌یابد. این دستگاه می‌تواند در مدت زمان دو دقیقه فرآیند شناسایی را انجام دهد بدون این که نیاز به تجهیزات خارجی باشد.

 

یکی ازمزیت‌های این فناوری آن است که می‌تواند زیست‌مولکول‌ها را در غلظت فمتو مقیاس شناسایی کند که از نانو و پیکو نیز کوچکتر است.

کلمات کلیدی : فناوری‌نانو,سرطان,خون,حسگر,نانوذرات طلا

ارسال نظر

پاسخ به نظــر بازگشت به حالت عادی ثبت نظر

نظر شما
security code