دوره آموزشی غیرحضوری « کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) پیشرفته و الکتروفورز موئین (CE)» از تاریخ 29 تیرماه در سایت آموزش نانو در اختیار کاربران قرار میگیرد. این دوره شامل 3.5 ساعت ویدیو و متن آموزشی است. آزمون پایان دوره،13 الی 20 مرداد برگزار خواهد شد و شرکتکنندگانی که موفق به کسب نمره بالای ۵۰ درصد شوند، گواهی پایان دوره را دریافت میکنند.
کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) از جمله تکنیکهای مرسوم جهت جداسازی، اندازهگیری، و تعیین نوع مواد است. HPLC حد نهایی توسعه کروماتوگرافی مایع است؛ کاربر با جایگذاری نمونه در یک سیستم تزریق اتوماتیک و تزریق آن در داخل ستون، کار را آغاز میکند. حلال به صورت پیوسته در ستون پمپ میشود و ترکیبات جدا شده به محض خروج از ستون، توسط آشکارساز شناسایی میشوند. سیگنال خروجی آشکارساز بر اساس زمان رسم میشود که این منحنی، کروماتوگرام نامیده میشود. با آنالیز کروماتوگرام، نتایج نهایی مورد نیاز حاصل میشود. این تکنیک با تلفیق با روشهای دیگر و آشکارسازهای پیشرفتهای مانند طیفسنج جرمی، نتایج دقیق و قابل تکراری را ارائه میدهد که کاربردهای زیادی در علوم مختلف دارد.
در 1988، اولین الکتروفورز مویین با کارایی بالا (HPCE) در بازار در دسترس قرار گرفت که طی سالیان مختلف توسعه یافته است. الکتروفورز موئین (CE) اخیراً به یک تکنیک مهم در زمینه جداسازی تبدیل شده است؛ لولههای باریک توخالی ساخته شده از شیشه سیلیس گداخته، رزینهای فولوروهیدروکربن و ... به عنوان ستونهای CE استفاده میشوند. لوله موئین با الکترولیت پر میشود و هر دو سر آن در مخزن بافر غوطهور میشود. در یک میدان ولتاژ بالا، الکترودها سبب ایجاد میدان الکتروفورتیک بین دو مخزن بافر میشوند. محلول نمونه از یک انتهای ستون وارد شده و آشکارساز در انتهای دیگر ستون قرار میگیرد. آشکارسازهای مختلفی مانند جذب در ناحیه مرئی – فرابنفش، فلورسانس، طیفسنجی جرمی و ... به عنوان دتکتور استفاده میشوند.
ثبتنام و کسب اطلاعات بیشتر در سایت edu.nano.ir