صفحه اصلی

دهمین جشنواره و نمایشگاه فناوری نانو ۱۴ الی ۱۷ مهرماه سال جاری با همت ستاد ویژه توسعه فناوری نانو در سالن خلیج‌فارس محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران، برگزار شد.

در این نمایشگاه که با هدف پیگیری برنامه‌های تعیین شده در سند چشم‌انداز توسعه فناوری نانو برگزار شد، نهادهای فعال در حوزه فناوری نانو در سه قالب حضور داشتند که عبارتند از:
- مراکزعلمی شامل آزمایشگاه‌های عضو شبکه آزمایشگاهی، دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها، پارک‌ها و مراکز رشد؛
- نهادهای ترویجی شامل باشگاه دانش‌آموزی، فروشگاه کتب تخصصی، انجمن‌های دانشگاهی و شرکت‌های آموزشی؛
- شرکت‌های صنعتی در ۱۲ بخش سازندگان تجهیزات، خودرو، آب و محیط زیست، بهداشت و سلامت، ساختمان، کشاورزی و بسته‌بندی، نانومواد، نساجی، نفت و صنایع وابسته، شرکت‌های مشاوره‌ای – خدماتی حوزه نانو و کارگزاران خدمات فناوری و بخش بین‌الملل. 





دهمین نمایشگاه بین المللی فناوری نانو ایران، میزبان 100 شرکت داخلی و خارجی فعال در حوزه‌ی فناوری نانو بود که 43 درصد از شرکت‌ها با محصولات جدید و یا برای اولین بار در نمایشگاه حضور داشتند. در این نمایشگاه بین المللی، 25 طرح نوآورانه که در مسیر تجاری‌سازی قرار گرفته‌اند و 40 طرح منتخب دانش آموزان سراسر کشور، در نمایشگاه معرفی شدند.

در بخش آزمایشگاه‌های عضو شبکه آزمایشگاهی در دهمین نمایشگاه فناوری نانو، 17 غرفه از آزمایشگاه‌های بخش خصوصی، دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها و موسسات پژوهشی کشور حضور داشتند و توانمندی خود را به بازدیدکنندگان معرفی کردند. این مراکز عبارتند از:
- آزمایشگاه مرکزی دانشگاه فردوسی مشهد (وزارت علوم)
- موسسه پژوهشی علوم و فناوری رنگ و پوشش (وزارت علوم)
- موسسه تحقیقاتی پرطاووس (بخش خصوصی)
- شرکت پژوهشی کیمیا شنگرف پارس (بخش خصوصی)
- دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز (وزارت بهداشت)
- شرکت حسگر مواد صبا (بخش خصوصی)
- پژوهشگاه صنعت نفت (وزارت نفت)
- مرکز پژوهش متالورژی رازی (بخش خصوصی)
- بنیاد علوم کاربردی رازی (بخش خصوصی)
- مرکز خدمات آنالیز دستگاهی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی (جهاد دانشگاهی)
- گروه پژوهشی آنالیزی کیمیازی (بخش خصوصی)
- شرکت آریا الکترون اپتیک (بخش خصوصی)
- آزمایشگاه مرکزی پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران (وزارت علوم)
- شرکت بیم گستر تابان (بخش خصوصی)
- مجموعه آزمایشگاه های سازمان جهاد دانشگاهی واحد صنعتی شریف (جهاد دانشگاهی)
- مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران (وزارت صنعت)
- پژوهشگاه مواد و انرژی (وزارت علوم)








غرفه شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی در این نمایشگاه نیز پذیرای بازدیدکنندگان مختلفی از جمله تورهای دانشجویی، اعضای هیئت علمی، صاحبان صنایع و سایر علاقه‌مندان بود و توانمندی شبکه در حوزه اطلاع‌رسانی تجهیزات و خدمات قابل ارایه توسط مراکز عضو در سراسر کشور و نیز طرح‌های حمایتی شبکه از آزمایشگاه‌ها و پژوهشگران، به بازدیدکنندگان معرفی شد. 
برگزاری جلسات گفت و گو و تبادل نظر مدیران و نمایندگان تعدادی از مراکز عضو شبکه با کارشناسان شبکه آزمایشگاهی، از دیگر برنامه‌های شبکه در این نمایشگاه بود.