صفحه اصلی

با تلاش محققان داخلی؛ طراحی محصولات نوآورانه با محوریت دانش پاور الکترونیک در صنایع مختلف مانع از خروج ارز از کشور به میزان 15 میلیون دلار شد.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری؛ در قرن اخیر چالش اصلی برای کشور های توسعه یافته و در حال توسعه، تامین انرژی الکتریکی پایدار است، که با توجه به محدودیت انرژی های فعلی و رشد جمعیت و توسعه جهانی، لزوم بهره گیری از مبدل های انرژی الکتریکی و بهره گیری از انرژی های تجدیدپذیر، به یک ضرورت اساسی تبدیل شده است.

 

با پیشرفت علم و فناوری و بکارگیری امکانات الکتریکی که چاشنی آن ضمن قدرت، رفاه و آسایش است، هر روز باید مسیر تازه‌ای‌ را رفت تا از چرخ‌وفلک فناوری عقب نمانیم. به همین منظور گروهی از محققان داخلی با اشراف به اهمیت مبدل‌های الکتریکی در صنایع مختلف، دست به کار شدند و شروع به طراحی محصولات نوآورانه با محوریت دانش پاور الکترونیک کردند.

 

مبدل‌های انرژی تولیدشده توسط محققان ایرانی ضمن آنکه نیاز صنعت را می‌تواند به بهترین شکل رفع کند، از خروج ارز با رقم قابل توجهی جلوگیری می‌کند. این همان خدمت فناورانه است که وابستگی را به‌زانو درآورده است.

 

این محققان داخلی بر مبنای ایجاد ارزش‌افزوده از طریق تولید دانش و با بهره مندی از متدهای روز دنیا، فارغ از هر گونه کپی‌برداری و یا مهندس معکوس با توجه به نیاز داخلی کشور دست به تولید محصولات تجاری و 100 درصد داخلی در صنایع مخابراتی، برق، نفت، گاز و پتروشیمی، حمل و نقل و انرژی های تجدید پذیر زده‌اند.

 

محمدعلی چمنیان مدیرعامل شرکت دانش بنیان نیان الکترونیک؛ با کمک جمعی از جوانان خوش ذوق و با انگیزه به مملکت؛ در حوزه‌های مهندسی الکترونیک، شاخه الکترونیکِ قدرت (Power Electronic) ، طراحی و ساخت تجهیزات مبدل انرژی الکتریکی پرکاربرد در صنایع مهم زیر بنایی کشور مشغول‌اند.

 

 

به همین خاطر به سراغ او رفتیم تا بیشتر ما را به حوزه فعالیت‌هایش آشنا کند. در زیر بخشی از گفتگوی وی آمده است:

محمدعلی چمنیان؛ با تاکید بر اهمیت مبدل‌های انرژی الکتریکی در کشور و لزوم بومی‌سازی این مبدل‌ها در کشور، گفت: سیستم های یکپارچه مبدل انرژی (Indoor ,Outdoor) مجموعه ای از محصولات تولید شده با کاربرد در صنایع مخابرات، برق، نفت، گاز و پتروشیمی، حمل و نقل و انرژی های تجدید پذیر است. این سیستم ها با قابلیت طراحی و سفارش سازی مطابق با الزامات درخواستی مشتریان؛ قابلیت تبدیل توان از 1 کیلووات تا 1 مگا وات را دارد.

 

وی ادامه داد: سیستم های طراحی‌شده فوق شامل انواع مبدل های انرژی الکتریکی، سیستم های کنترل کننده، نرم افزارهای مانیتورینگ و کنترل از راه دور، سیستم های کولینگ صنعتی، موتور الکتریکی و درایو، انواع کابیت و بدنه فلزی و... است و به خود مفتخریم که توانستیم سیستمی با کاربردهای فنی و البته کارساز را به خدمت صنایع درآوریم.

 

این فعال حوزه فناوری با اشاره به اینکه وی تنها طراح و سازنده سیستم‌های تغذیه هیبریدی در کشور بوده که یکی دیگر از محصولات مورد نیاز صنایع است، گفت: این سیستم جهت تامین انرژی الکتریکی پایدار، با توجه به افزایش تقاضا مصرف انرژی الکتریکی، وسعت کشور، و مشکلات تولید، انتقال و توزیع انرژی الکتریکی و هزینه های ناشی از آن، برای مصارف صنعتی و خانگی کاربرد داشته و با بکارگیری انرژی های برق شبکه، دیزل ژنراتور، باتری، سلول های خورشیدی و توربین های بادی و استفاده از سیستم کنترل کننده با الگوریتم های بسیار پیچیده نسبت به مدیریت و انتخاب انرژی ورودی مطمئن بر اساس شاخص هایی مانند به صرفه بودن، در دسترس بودن و قابلیت اطمینان اقدام می کند.

 

وی در ادامه افزود: طراحی و ساخت محصولات این شرکت به صورت 100 درصد بومی و توسط محققان داخلی با تبدیل دانش روز به ارزش افزوده و دارای قدرت رقابت با محصولات خارجی بوده و در بخش های مبدل های انرژی الکتریکی ، سیستم های کنترل و مانیتورینگ، سیستم های کولینگ صنعتی و سیستم تغذیه نیروی Outdoor موفق به ثبت اختراع ملی شده است.