به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی، فریبا استوار، مدیر مجموعه آزمایشگاهی پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی گیلان با اشاره به فعالیت های این مرکز افزود: این پژوهشکده دارای 5 گروه پژوهشی، یک مرکز خدمات تخصصی و یک آزمایشگاه معتمد محیط زیست است.
این فعال فناور، با بیان اینکه پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی در زمینههای مختلف محیط زیستی فعالیت دارد، ادامه داد: از پژوهش ها، تولیدات و خدمات این واحد میتوان به کنترل آلاینده ها، بهینه سازی فرآیندهای تصفیه ای و ساخت تصفیه خانههای مختلف آب و پساب در صنایع مختلف لبنی، غذایی، پتروشیمی، فولاد و غیره اشاره کرد.
تنوع خدمات آزمایشگاهی
مدیر آزمایشگاه آب، فاضلاب و میکروبی پژوهشکده محیط زیست به فعالیت این مجموعه آزمایشگاهی اشاره کرد و افزود: خدمات این آزمایشگاه شامل آنالیز و بررسی فیزیکوشیمیایی نمونههای مختلف آب و پساب است. استوار افزود: در بخش میکروبی نیز توانایی شناسایی گونه های پلانکتونی، تستهای آنتی باکتریال، MIC-MBC، شمارش باکتریهای هوازی، انتروکوک، آزمونهای کلروفیل a، کشت نمونه و آزمونهای معمول فکال و توتال کلیفرم وجود دارد.
وی با اشاره به فرآیند دریافت نمونههای آزمایشگاهی به دو طریق نمونه برداری شخص مراجعه کننده یا نمونه برداری توسط کارشناسان مرکز عنوان کرد: ارجاع نمونهها و ارتباط شخص نمونه بردار و یا آزمایشگاه با آزمایشگاه ارجاع، از اصول و ضوابط مشخصی پیروی میکند. در روند ارجاع، یکی از مهمترین فرآیندهایی که می بایست مد نظر قرار گیرد مدیریت نمونه است که شامل اقدامات برای حفظ تمامیت و کیفیت نمونه از زمان جمع آوری، مراحل نگهداری و انتقال نمونه است.
توسعه پژوهشها
مدیر آزمایشگاه آب، فاضلاب و میکروبی پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی گیلان با اشاره به توانایی ارائه خدمات آزمایشگاهی و آموزشی به دانشگاهیان و دانشجویان عنوان کرد: دانشجویان و پژوهشگران می توانند از تمامی خدمات آزمایشگاه این مرکز استفاده کرده و پایاننامههای خود را با راهنمایی و مشاوره اعضای هیئت علمی پژوهشکده محیط زیست به انجام برسانند.
ارائه خدمات آموزشی
استوار از برگزاری دورههای آموزشی و تخصصی همچون روشهای تصفیه آب و پساب، فرآیندهای اکسیداسیون پیشرفته و سنجش پارامترهای آب و پساب در این پژوهشکده گفت و ادامه داد: دورههای ایمنی محیط کار، طراحی تصفیه خانه و ارزیابی زیست محیطی استراتژیک نیز توسط پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی برگزار میشود.
«آزمایش» راهی برای توسعه محصولات صنعتی و دانش بنیان
مدیر آزمایشگاه آب، فاضلاب و میکروبی پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی گیلان با اشاره به ارائه خدمات بر بستر شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، افزود: ارتباط پژوهشکده و شبکه آزمایشگاهی با هدف ارتقای سطح آزمایشگاه و خدمات آزمایشگاهی بوده و خدمات ارائه شده توسط شبکه آزمایشگاهی بسیار هدفمند و اثربخش است.
استوار، با بیان اینکه ارتباط تنگاتنگی میان آزمون های آزمایشگاهی، پژوهش و در نهایت تولید محصول وجود دارد، اظهار کرد: برای تولید محصولی با راندمان و کارایی بالا، در ابتدا نیاز به انجام پژوهش بوده و بدون انجام آزمونهای آزمایشگاهی در مقیاس کوچک و سپس تبدیل محصول به نمونه پایلوت، امکان ساخت محصول در ابعاد صنعتی وجود ندارد. در حقیقت، کاربردی کردن پژوهش ها، زیرساخت توسعه دانش بنیان است.