بیست و دومین شماره فصلنامه تخصصی دانش آزمایشگاهی ایران، ویژه تابستان 1397 توسط شبکه آزمایشگاهی منتشر گردید.

ارایه فهرست کارشناسان منتخب از آزمایشگاه‌های عضو شبکه آزمایشگاهی، ارایه فهرست رابطین برگزیده شبکه آزمایشگاهی و گزارش برگزاری پنجمین نشست رابطین مراکز عضو شبکه آزمایشگاهی در پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی، خبرهایی است که در شماره 22 فصلنامه تخصصی دانش آزمایشگاهی ایران منتشر شده است.

 

استاندارد معرفی شده در این شماره از فصلنامه، روشی برای اندازه‌گیری مساحت سطح سیلیکای رسوبی با استفاده از دستگاه BET است. این استاندارد به همت دو نفر از کارشناسان این دستگاه در شبکه آزمایشگاهی که از پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران و مرکز خدمات آزمایشگاهی دانشگاه صنعتی شریف هستند، ترجمه و ارایه شده است.

 

معرفی روابط بین‌المللی سازمان‌های استاندارد کشورها و چگونگی عضو شدن این سازمان‌ها در انجمن‌های بین‌المللی برای کسب اعتبار و مشارکت در تدوین استانداردهای جهانی، مقاله‌ای است که در دومین شماره سال جاری این فصلنامه ارایه شده است.

 

از اهداف کلان کارگروه تخصصی استاندارد و کالیبراسیون شبکه آزمایشگاهی، آشنا نمودن مدیران و کارشناسان آزمایشگاه‌ها با استانداردهای فعالیت در آزمایشگاه است. به همین منظور این کارگروه سعی دارد در شماره‌های مختلف فصلنامه تخصصی دانش آزمایشگاهی ایران، مقالات متنوعی را با موضوع کلی استاندارد اما در حوزه‌های مختلف فعالیت آزمایشگاه‌ها ارایه نماید. در این راستا، در نسخه تابستان این فصلنامه، مقاله‌ای با عنوان «تفکر مبتنی بر ریسک برای آزمون شیمیایی» ارایه شده است که توسط اعضای کارگروه مذکور ترجمه و ارایه گردیده است.

 

میکروسکوپ الکترونی عبوری، دستگاهی است که در حوزه‌های مختلف مهندسی و پزشکی کاربرد دارد. با وجود این‌که امروزه دستیابی به تصاویری با وضوح یا قدرت تفکیک پذیری اتمی توسط این دستگاه امکان پذیر است اما به دلیل آسیب رساندن پرتو الکترونی به نمونه‌های حساسی مانندپلیمرها یا تک پروتئین‌ها، هنوز تهیه تصاویر با قدرت تفکیک‌پذیری بالا از این نوع نمونه‌ها با مشکلات فراوانی روبرو است. در این شماره از فصلنامه تخصصی دانش آزمایشگاهی ایران، مقاله‌ای با عنوان «میکروسکوپ الکترونی عبوری چند گذری» ارایه شده است که روشی نوین را در تهیه تصاویر با تفکیک‌پذیری بالا و کمترین آسب‌رسانی به نمونه را ارایه کرده است.

 

اگر چه به نظر می‌رسد روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا به تکامل رسیده است، اما پیشرفت‌های جدید همچنان ادامه دارند. توسعه انواع مختلف مواد پر کننده، شیمی فاز ساکن و ساخت ستون و تغییر شکل آن‌ها همچنان انجام می‌شود. در مقاله‌ای دو قسمتی با عنوان « پیشرفت‌های اخیر در مواد پر کننده ستون در کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC)»، توسط اعضای کارگروه تخصصی کروماتوگرافی شبکه آزمایشگاهی به این موضوع پرداخته شده است که بخش اول این مقاله در شماره تابستان فصلنامه دانش آزمایشگاهی ایران منتشر شده است.

 

filereader.php?p1=main_aeb2c4a41e75bfa1a

 

شایان ذکر است فصلنامه دانش آزمایشگاهی ایران از سوی شبکه آزمایشگاهی و به همت اعضای کارگروه‌های تخصصی این شبکه در اخرین ماه هر فصل و به صورت کاملا الکترونیکی منتشر می‌شود. علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر و مطالعه مقالات منتشر شده در این زمینه، می‎توانند به پایگاه اینترنتی فصلنامه به نشانی www.IJLK.ir مراجعه نمایند.

کلمات کلیدی : کارگروه‌های تخصصی

ارسال نظر

پاسخ به نظــر بازگشت به حالت عادی ثبت نظر

نـــام
ایمیل
نظر شما
کارکترهایی که در تصویر می بینید را وارد نمایید. (حساس به حروف کوچک و بزرگ)