ایزو برای بررسی اثر سمیت برخی نانوذرات روی بدن، استانداردی با شماره ISO 20814:2019 را منتشر کرده است.

سازمان بین‌المللی استاندارد (ISO) به تازگی اقدام به انتشار استانداردی در بخش فعالیت فتوکاتالیستی نانوذرات در اکسیداسیون NADH کرده است. نیکوتین‌آمید آدنین دی‌نوکلئوتید که به اختصار آن را « NADH» می‌نامند، کوآنزیمی است که در همگی سلول‌ها زنده یافت می‌شود.

 

برخی نانوذرات می‌توانند روی این کوآنزیم تاثیر منفی گذاشته و در نتیجه برای بدن مضر باشند. از این رو سازمان بین‌المللی استاندارد اقدام به انتشار استانداردی با عنوان Nanotechnologies — Testing the photocatalytic activity of nanoparticles for NADH oxidation کرده است.

 

در این استاندارد روشی برای اندازه‌گیری فعالیت فتوکاتالیستی نانوذرات که در محیط آبی معلق بوده و در شرایط مشابه با شرایط فیزیولوژی بدن هستند، ارائه شده است. براساس اطلاعات منتشر شده توسط ایزو، این اندازه‌گیری برای کمک به ارزیابی میزان سمیت نوری نانومواد تهیه شده است. ایزو اظهار داشته است که روش‌های استاندارد موجود برای اندازه‌گیری PCA ذرات و سطح (نظیر استانداردهای ایزو ۱۰۶۷۶ و ایزو ۱۰۶۷۸) به‌طور مستقیم برای تعیین PCA نانومواد و سنجش میزان سمیت نوری آن‌ها کاربرد ندارد، چرا که در این روش‌ها نیاز به حجم زیاد یا زمان طولانی اندازه‌گیری است که این شرط برای رنگ‌های آلی نظیر معرف‌ها که زیست‌سازگار نیستند، قابل اعمال نیست. این استاندارد می‌تواند به این نیاز پاسخ دهد.

 

 

لازم به ذکر است، ایران یکی از کشورهای فعال در حوزه انتشار و تدوین استانداردهای نانویی است. با وجود جایگاه چهارم ایران در جهان در زمینه دست‌یابی به فناوری‌نانو، یکی از بازیگران اصلی این عرصه در دنیا قرار دارد و یکی از مهم‌ترین زمینه‌های توسعه بازار صادراتی، تدوین استاندارد ملی و بین‌المللی برای محصولات است. در حال حاضر ایران در جایگاه سوم رتبه جهانی در تدوین استانداردهای ملی فناوری‌نانو قرار دارد و در عرصه تدوین استانداردهای بین‌المللی ۴ استاندارد تدوین شده و ۵ استاندارد در دست تدوین دارد. برنامه‌ریزی‌هایی انجام شده تا ۶ سال آینده ۳۰۰ استاندارد ملی و بیش از ۳۰ استاندارد بین‌المللی در حوزه فناوری‌نانو در ایران تدوین شود.

 

کلمات کلیدی : استاندارد,ایزو,سمیت

ارسال نظر

پاسخ به نظــر بازگشت به حالت عادی ثبت نظر

نـــام
ایمیل
نظر شما
کارکترهایی که در تصویر می بینید را وارد نمایید. (حساس به حروف کوچک و بزرگ)