مقایسات بین آزمایشگاهی و آزمون مهارت یکی از عناصر مهم استاندارد ISO/IEC17025 است. مطابق این استاندارد، ارزیابی مستقل و منظم از عملکرد فنی آزمایشگاه برای کسب اطمینان از اعتبار نتایج، ضروری است و باید به عنوان بخشی از راهبرد کیفیت آزمایشگاه لحاظ شود.
مقایسات بین آزمایشگاهی این امکان را برای آزمایشگاهها فراهم میکند که نه تنها نتایج آزمایشگاهی خود را اعتبارسنجی کنند، بلکه سیستم آزمایشگاهی خود را پایش و خطاهای سیستماتیک را شناسایی و در رفع آنها اقدام نمایند که موجب جلب اعتماد مشتریان میگردد. از سوی دیگر با استفاده از مقایسات بین آزمایشگاهی، دقت و صحت روش آزمون، تکرار پذیر بودن دادهها و روش آزمون مورد بررسی قرار میگیرد و همچنین با استفاده از آن میتوان روشهای جدید آزمون را با روشهای تایید شده مقایسه نمود و اعتباربخشی کرد.
بر این اساس با هدف آشنایی کارشناسان و مدیران آزمایشگاهها با اهمیت و ضرورت مقایسات بینآزمایشگاهی، کارکرد و جایگاه آن در فضای بینالمللی و در کشور ما، فراگیری الزامات شرکت در مقایسات بین آزمایشگاهی، نحوه طرح ریزی، انجام، ارزیابی و تفسیر نتایج مقایسات بین آزمایشگاهی و فراگیری نحوه بهره برداری از نتایج مقایسات بین آزمایشگاهی، گروه ارزیابی و نظارت ستاد ویژه توسعه فناوریهای نانو و میکرو کارگاه آموزشی «آشنایی با الزامات آزمونهای مقایسات بین آزمایشگاهی» را 10 اردیبهشتماه سال جاری برگزار میکند.
از سرفصلهای این کارگاه میتوان به کارکرد و جایگاه مقایسات بین آزمایشگاهی در کشور ما و در فضای بین الملل، اهداف، مزایا و اولویت اصلی مقایسات بین آزمایشگاهی، تشریح مفاهیم پایه و واژههای تخصصی مربوط به اندازه گیری و مقایسات بین آزمایشگاهی، آشنایی با استانداردهای موجود در مقایسات بین آزمایشگاهی، شناخت الزامات مرتبط با برگزار کنندگان، شرکت کنندگان و نمونه های مورد آزمون در برنامه مقایسات بین آزمایشگاهی، معرفی انواع طرح ها و روشهای آماری استفاده شده جهت ارزیابی و تفسیر نتایج، محاسبه و ارائه آمارهها (آماره های h و k) و نحوه تفسیر و ارزیابی نتایج در مقایسات بین المللی و داخل، محاسبه و ارائه آمارهها(آماره های Z- Score و En – Score ) و نحوه تفسیر و ارزیابی نتایج در مقایسات بین المللی و داخلی، و شرح گزارش نهایی و نحوه استفاده از نتایج گزارش نهایی، اشاره کرد.
مدیران و کارشناسان آزمایشگاههای اندازهگیری و تعیین مشخصات مواد و محصولات مخاطبین این دوره آموزشی هستند و مراکز عضو شبکه آزمایشگاهی کشور برای استفاده از حمایت آموزشی و حضور در این دوره میتوانند مشخصات این کارگاه آموزشی و فهرست افراد متقاضی شرکت در کارگاه را در قالب نامه رسمی از طریق بخش درخواست حمایت (کارتابل آزمایشگاه)، به شبکه ارسال نموده و تا سقف حمایت مصوب شبکه از اعتبار آموزشی مصوب بهرهمند گردند. شایان ذکر است ثبت نام در این کارگاه آموزشی از روز یکشنبه 24 فروردین ماه ساعت 9 صبح آغاز خواهد شد و تا تکمیل ظرفیت کارگاه، ادامه خواهد داشت.
علاقمندان میتوانند برای ثبت نام به آدرس https://eseminar.tv/wb156650 مراجعه نموده و برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره 66120378-021 (خانم امینی) تماس بگیرند.