آلودگـی خاک‌هـا و محیط هـای آبـی بـا فلزات سـنگین مشـکلی جدی و در حال گسـترش اسـت. ورود فلـزات سـنگین از طریق فعالیت های انسـانی، باعـث آلودگـی بسـیاری از خاک‌هـا شده اسـت. همچنیـن آلودگـی برنج بـه فلزات سـنگین و ورود آن بـه زنجیـره غذایـی می توانـد اثـرات مخربـی بر سلامت انسـان بـه همـراه داشـته باشـد.

گونه های آرسـنیک بـه دلیـل سـمی بـودن، نیاز بـه نظارت دقیـق در مـواد غذایـی دارنـد. در ایـن مقالـه، بـه اهمیـت اندازه گیـری آرسـنیک در برنـج بـا روش طیف سـنجی جذب اتمـی تولید هیدریـد انتخابی و همچنیـن بـه انـواع مزاحمت هـا و روش هـای برطـرف کـردن آنهـا پرداخته می شـود. طیف سـنج جـذب اتمـی بایـد مجهز به مشـعل هوا - اسـتیلن، دسـتگاه مولـد بخار هیدریـد، لوله جـذب کوارتزی لامـپ کاتـدی تـو خالـی آرسـنیک مناسـب بـرای اندازه گیـری در طـول مـوج 193/7 نانومتـر باشـد.

 

امروزه نقش فلزات سنگین در آلودگی های زیست محیطی و اثرات سوء آنها بر سلامت انسان بر کسی پوشیده نیست . فلزات سنگین از راه های گوناگون وارد بدن انسان می شود؛ یکی از این راه ها، بلع به همراه مواد غذایی است که در مواد غذایی روزمره مانند غلات،منجر به کاهش ارزش غذایی و افزایش سمیت مزمن آنها می شود. طبق گزارش سازمان غذا و کشاورزی، به طور تقریبی، 30 درصد منبع انرژی و 20 درصد از منبع پروتئین جهان از طریق مصرف برنج فراهم می شود. بنابراین، این محصول به عنوان یکی از پرمصرفترین تیره غلات و جزء اصلی سبد غذایی حدود 2/4 میلیارد نفر از جمعیت جهان است که سرانه مصرف آن در جهان 58/8 کیلوگرم و در ایران معادل 42/5 کیلوگرم برآورد می شود. در واقع برنج، دومین محصول پرمصرف ایران بعد از گندم است . بــه دلیل سیاست های افـزایش جمعیتـی در ایـران، بـدون شـک، تقاضای مصرف بــرنج به صورت ســالانه افــزایش قابل توجهی خواهــد داشــت.

 

ارسال نظر

پاسخ به نظــر بازگشت به حالت عادی ثبت نظر

نظر شما
security code