اشتراکگذاری زیرساختها و تجهیزات آزمایشگاهی دولتی لازمه توسعه تحقیق و پژوهش کشور است
(۱۳۹۵/۰۹/۲۳)- شبکه آزمایشگاهی
تعداد بازدید : ۶۸۱۲
یک مدیر عضو شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی گفت: بخش قابل توجهی از تجهیزات و زیرساختهای آزمایشگاهی کشور در اختیار بخش های دولتی است و شبکه آزمایشگاهی، زمینهای ایجاد کرده تا این تجهیزات در اختیار تمامی پژوهشگران و محققان قرار بگیرد.
رییس پژوهشکده آبزیپروری جنوب کشور، با بیان اینکه تجهیزات تجهیزات و مواد آزمایشگاهی مشمول هزینههای گزاف خریداری و نگهداری هستند، افزود: صرف هزینههای بالا برای خریداری این تجهیزات گران قیمت و البته حساس، با استفاده بهینه از آنها در حداکثر کارآمدی ممکن توجیه پذیر است که این ضرورت با بستری که شبکه فراهم کرده است ممکن میشود.
مدیر پژوهشکده آبزیپروری جنوب کشور، رفع نیاز بخش تحقیق و پژوهش به امکانات آزمایشگاهی را منوط بخ همگرایی دست اندرکاران این حوزه دانست و افزود: هماهنگی شبکه با مراکز عضو و نیز اعضا با یکدیگر از جمله آزمایشگاهها و شرکتهای دانش بنیان میتواند ضمن پشتیبانی محققان و پژوهشگران کشور، توانمندی فناورانه کشور را به دنبال داشته باشد.
عضو شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی با اشاره به نقش تجهیزات و زیرساختهای آزمایشگاهی در توسعه پزوهشها و تحقیقات حوزه آبزی پروری گفت: بخش قابل توجهی از توسعه فناوری و ثبت نواوریهای حوزه آبزیان و نیز شناخت کاستیها و مشکلات این حوزه در گروی وجود تجهیزات آزمایشگاهی این حوزه است و بر همین اساس، این پژوهشکده با عضویت در این شبکه آزمایشگاهی امکانات و زیرساختهای خود را در اختیار دیگر پژوهشگران و محققان از جمله دانشگاهها قرار داده است.
رییس پژوهشکده آبزیپروری جنوب کشور به نقش دانشگاهها بهعنوان زیرساخت علمی کشور در توسعه توانمندی علمی وفناوری کشور گفت: با هدایت دانشگاهها و دیگر مراکز علمی کشور به استفاده از امکانات موجود کشور در مسیر توسعه و پیشرفت میتوان تولیداتی را شاهد بود که ضمن توسعه توانمندی علمی و تحقیقاتی کشور در یک همسویی مطلوب با نیازهای صنایع قرار گرفته اند و توسعه این حوزه را به دنبال دارند.
غفله، با اشاره به فعالیت این پژوهشکده در تعریف پژوهشهای کاربردی حوزه آبزیان افزود: بخش قابل توجهی از پژوهشهای تعریف شده در این مرکز در راستای نیازهای فناورانه کشور تعریف شدهاند که از مهمترین آنها میتوان به اجرای پایلوت پرورش 200 تن ماهی در قفس در دریاچه سد مارون ک به تازگی آغاز شده است، اشاره کرد.
این فعال آزمایشگاهی ابراز امیدواری کرد ایجاد زمینه لازم برای به اشتراکگذاری نیازهای محققان، پژوهشگران و فناوران توسط معاونت علمی و فناوری با ایجاد شبکه آزمایشگاهی بتواند به غنای علمی و فناوری کشور در عرصه پرورش آبزیان منجر شود.