صفحه اصلی

مرکز صنعتی‌سازی نانو فناوری کاربردی بستری ایجاد کرده است تا ضمن ارائه خدمات آزمایشگاهی تخصصی، نیازهای صنعت به کمک ایده‌های فناورانه تامین شود.

مهندس ایجادی مدیرعامل مرکز صنعتی سازی نانو فناوری کاربردی با اشاره به فعالیت این مرکز در راستای توسعه ایده‌های پژوهشی به سوی محصولات دارای تقاضا در صنایع افزود: ستاد ویژه توسعه فناوری نانو در شهریورماه سال 1396 با هدف توسعه‌ی شبکه‌ای محصولات و کاربردهای فناوری نانو مرکز صنعتی‌سازی نانو فناوری کاربردی یا به اختصار ICAN را افتتاح کرد.

 

ایجادی، هدف اصلی مجموعه ICAN را رفع نیازها و مشکلات صنعت از طریق ایجاد یک مرکز نوآوری و خلاقیت دانست و گفت: وظیفه این مرکز تولید ثروت از تبدیل دانش و فناوری به محصول است. به عبارت دیگر این مرکز، همراهی است برای تبدیل یک ایده و یا محصول آزمایشگاهی به محصول و یا کاربردی جدید در حوزه فناوری نانو.

 

وی افزود: این مرکز بر آن است تا با حمایت از پژوهشگران، دانشجویان، شرکت‌های دانش بیان و حتی صنعتگران به عنوان پلی میان دانشگاه و صنعت عمل کرده تا بتواند ایده‌ها و محصولات نوآورانه را به بازار نزدیک‌تر کند.

 

مدیر ICAN با اشاره به پذیرش هزینه و ریسک اولیه حل چالش صنعتی برای رفع نیاز صنایع و ارتباط با فناوری‌ها گفت: ICAN در تلاش است تا با فراهم آوردن امکان استفاده از تجهیزات آزمایشگاهی نیمه صنعتی و صنعتی در مرکز برای متقاضیان صنعتی و دانشگاهی، ضمن کمک به رسوخ فناوری نانو در صنعت، زمینه‌ حمایت از دانشگاهیان و پژوهشگران را نیز فراهم آورد.

 

 

ارائه خدمات آزمایشگاهی در مقیاس نیمه صنعتی

ایجادی، با بیان این‌که مرکز ICAN، خدمات و تجهیزات آزمایشگاهی را در مقیاس نیمه‌صنعتی و بر بستر شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی ارائه می‌دهد، ادامه داد: اکثر آزمایشگاه‌های عضو شبکه در زمینه ارائه خدمات آنالیزی و آزمون های آزمایشی فعالیت می‌کنند و دارای تجهیزاتی با مقیاس آزمایشگاهی هستند. ICAN جزو معدود مراکز عضو شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی است که امکان ارائه خدمات در مقیاس نیمه صنعتی و صنعتی در زمینه نانوفناوری را برای استفاده شرکت‌ها و صنایع مختلف فراهم کرده است.

 

ایجادی، درباره تجهیزات آزمایشگاهی مستقر در مرکز که قابلیت ارائه خدمات دارند توضیح داد: به عنوان نمونه در حوزه نانوالیاف، تجهیزات تولید نانوالیاف با استفاده از فناوری الکتروریسی، در حوزه نانوپوشش تجهیزات پوشش‌دهی با استفاده از روش های PVD و CVD، در حوزه پلاسمای سرد طیف وسیعی از تجهیزات برای کاربردهای مختلف پلاسمای سرد از جمله چاپ‌پذیری، نساجی، صنایع غذایی، کشاورزی و پزشکی را در اختیار داریم.

 

مدیر ICAN بیان کرد: در حوزه زیرساخت های اولیه و آزمایشگاه عمومی علاوه بر امکانات معمول، تجهیزاتی از جمله خشک کن انجمادی و پرینتر سه بعدی FDM در مقیاس صنعتی موجود است و در آینده ای نزدیک پرینتر سه بعدی زیستی نیز به این مجموعه افزوده خواهد شد. همچنین یک اتاق تمیز سیار با کلاس تمیزی B و C نیز در مرکز مستقر شده است که پس از گذراندن مراحل راه اندازی و تست نهایی، امکان  ارایه خدمات برای متقاضیانی که نیاز به استفاده از اتاق تمیز دارند فراهم خواهد شد.

 

ارائه خدمات بر بستر شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی

ایجادی با اشاره به ارائه این خدمات به اعضای باشگاه مشتریان شبکه آزمایشگاهی گفت: تمام تلاش ما در ICAN این است که ارتباط خوب و تنگاتنگی با شبکه آزمایشگاهی داشته و به بهترین شکل ارائه دهنده خدمات باشیم. شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی به شکلی موثر موفق به تهیه پایگاه داده ای از تمامی مراکز ارائه دهنده خدمات آزمایشگاهی در سراسر کشور و در حوزه های مختلف شده است و این امر سبب شده است تا متقاضیان با صرف کمترین زمان و هزینه نیاز خود را برطرف کنند.