کشت بافت یک روش مهندسی ژنتیک است که از طریق آن یک سلول یا بافت از یکی از اندام های گیاهی را جدا کرده و درون بستر مناسب و محیط کشت قرار می دهند تا در اثر تغذیه و رشد آن از مواد غذایی موجود در محیط کشت یک گیاه کامل حاصل آید.
این روش فناورانه در پژوهشهای مختلف در حوزه کشت و ازدیاد گیاهان، حفظ گونههای گیاهی در حال انقراض و تولید فرآوردههای فناورانه گیاهی کاربردهای زیادی دارد.
یکی از کاربردهای مهمی که باعث می شود تکنیک کشت بافت مورد استفاده قرار گیرد ، تکثیر و ازدیاد گونه های در حال انتقراض و مقاوم است. بر همین اساس، دانشگاه پیام نور مرکز تهران شرق، کارگاه آموزشی کشت بافت و سلول گیاهی را با هدف ارتقای دانش و توانمندی دانشگاهیان، پژوهشگران، فعالان فناور و علاقمندان این حوزه برگزار میکند.
شرکت کنندگان این کارگاه آموزشی با سرفصلهایی چون آزمایشگاه کشت بافت، ادوات و تجهیزات، تهیه ساخت استوک و محیط کشت درون شیشه ای، ضدعفونی کردن نمونه های گیاهی، تهیه ریزنمونه، ساقه زایی درون شیشه ای، ریشه زایی درون شیشه ای، کشت کالوس، کشت سوسپانسیون سلولی و سازگاری آشنا میشوند.
کارگاه آموزشی کشت بافت و سلول گیاهی، 18 و 19 بهمن سال جاری برگزار میشود و علاقمندان میتوانند حداکثر تا 15 بهمن ماه سال جاری، از طریق لینک ثبت نام به آدرس otc.pnu.ac.ir یا شمارههای 02188843032 و 02177318581 (داخلی 172) اقدام کنند.