دکتر بهشاد منتظری مسئول آزمایشگاه تحقیقاتی سلولی و مولکولی دانشگاه آزاد اسلامی نجفآباد گفت: آزمایشگاههای دانشکده پزشکی شامل 4 دسته مرکز است که آزمایشگاه تحقیقاتی سلولی و مولکولی به عنوان نخستین بخش از این مجموعه، آزمایشگاه کشت سلول، آزمایشگاه PCR و Real time PCR، کشت باکتری، فرمانتور و روتاری اواپراتور را شامل میشود.
تنوع در ارائه خدمات آزمایشگاهی حوزه سلولی و مولکولی
وی با اشاره به آزمایشگاههای آموزشی تحقیقاتی دانشکده پزشکی عنوان کرد: این آزمایشگاهها شامل آزمایشگاه انگلشناسی و قارچشناسی، دو آزمایشگاه میکروبشناسی، آزمایشگاه فیزیولوژی، آزمایشگاه آسیبشناسی و بافتشناسی است. منتظری ادامه داد: علاوه بر این آزمایشگاهها، سالن تشریح و مولاژ و نیز مرکز مهارتهای بالینی از دیگر بخشهای دانشکده پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد است.
این فعال حوزه سلولی و مولکولی، درباره فعالیت آزمایشگاهی این مجموعه بیان کرد: در راستای خدمات تحقیقاتی و پروژههای دانشجویی و خدمات به مراکز دانش بنیان، آزمایشگاههای تحقیقاتی و آموزشی دانشکده پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی نجفآباد با تجهیزات پیشرفته و روزآمد، از جمله میکروسکوپ اینورت، میکروسکوپ فلورسانس پیشرفته، فرمانتورهای آزمایشگاهی WPwinpact، تجهیزات برشگیری و ساخت لامهای بافتشناسی، پاتولوژی و بسیاری از دیگر تجهیزات، خدمات خود را ارائه میکنند.
وی با اشاره به برگزاری دورههای آموزشی و نشستهای تخصصی در حوزه سلولی و مولکولی گفت: آزمایشگاه قابلیت برگزاری دورههای آموزشی زیادی از جمله کشت سلول، کشت بافت، MTT، چسبندگی، کلونینگ و ویرایش ژنوم، PCR و Real time PCR و غیره را دارد و تاکنون تعدادی از این دورههای آموزشی با حضور استادان برجسته و توانمند این حوزه برگزار کرده است.
گستردگی ارائه خدمات آزمایشگاهی
وی درباره نحوه دریافت نمونههای آزمایشگاهی از سراسر کشور و آغاز فرآیند آنالیزهای آزمایشگاهی گفت: نمونه میتواند از طریق پست یا مراجعه حضوری به آزمایشگاه ارسال شود. به محض دریافت نمونه فرآیندکار آغاز شده و در نهایت نتایج از طریق پست الکترونیکی یا پست، به خدمتگیرنده ارایه میشود.
منتظری با اشاره به ارائه خدمات به بخشهای دانشگاهی و غیر دانشگاهی گفت: این آزمایشگاه نه تنها به محققان و دانشجویان دانشگاه نجفآباد خدمت رسانی میکند، بلکه به محققان دانشگاههای دولتی و غیر دولتی و مراکز صنعتی نیز خدمت رسانی نموده است.
این فعال فناور، درباره همکاری آزمایشگاه سلولی و مولکولی با شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی گفت: این مجموعه از سال 1399 با عضویت در شبکه آزمایشگاهی، خدمات خود را به طیف گسترده مخاطبان از جمله دانشگاهیان، پژوهشگران، نخبگان، شرکتهای دانش بنیان و فناور ارائه میدهد.
منتظری، با بیان اینکه شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، یکی از موثرترین و بهترین پل ارتباطی بین محققان و صنایع با آزمایشگاهها به شمار میرود، ادامه داد: این شبکه با حمایتهای علمی، مادی و معنوی به پیشرفت تحقیقات، تولیدات بر پایه تحقیقات علمی و رشد و بالندگی آزمایشگاهها و مراکز تولیدی صنعتی کمکی شایان داشته است.