تا به امروز روشهای مختلفی برای ساخت لایههای نازک معرفی شده است که روش کندوپاش (Sputtering) یکی از انواع روشهای لایهنشانی فیزیکی از فاز بخار (Physical Vapor Deposition - PVD) محسوب میشود که لایهنشانی فیزیکی از فاز بخار نیز به نوبه خود جز روشهای لایهنشانی در خلأ است. مانند سایر روشهای لایهنشانی فیزیکی تحت شرایط خلأ، روش کندوپاش نیز شامل تبخیر ماده منبع، انتقال بخار از منبع به زیرلایه و تشکیل لایه نازک روی زیرلایه با انباشت بخار منبع مورد نظر است. در روش کندوپاش برای این که ماده منبع به فاز بخار خود منتقل شود، از بر همکنش فیزیکی ذرههایی که به ماده منبع یا هدف (target) برخورد میکنند، این روش برای ایجاد پوشش و ساخت لایههای نازکی که کاربردهایی مانند تصویربرداری، اپتیکی و ذخیرهسازی مغناطیسی دارند، استفاده میشود.
آزمایشگاه بیم گستر تابان در سال 1390 تاسیس شده و عضو شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی است و برای مشاهده سایر اطلاعات و توانمندیهای آزمایشگاه به صفحه آزمایشگاه در پایگاه اینترنتی شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی مراجعه نمایید.
علاقمندان همچنین میتوانند برای مشاهده اطلاعات سایر مراکز عضو شبکه آزمایشگاهی که با دستگاه لایهنشانی به روش کند و پاش(Sputtering) خدمات آزمایشگاهی ارایه میکنند، به صفحه «دستگاه» در پایگاه اینترنتی شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی مراجعه نمایند.