صفحه اصلی

امروزه در بررسی های میکروسکوپی نمونه های نرم، نظیر پلیمرها و نمونه های زیستی یکی از مسائل خیلی مهم، آماده سازی نمونه ها است. به صورت عمومی، در تهیه برش های عرضی از نمونه ها، از روش های رایجی نظیر میکروتوم، اولترا میکروتوم و شکستن نمونه در نیتروژن مایع استفاده می شود. بیشتر برش های حاصل از این روش ها دارای عیوب و اثرات ناخواسته ای هستند، این اثرات شامل رد چاقو روی نمونه، خرد شدن نمونه های نرم، برش گیری نامناسب به علت تغییر زاویه بین تیغه و نمونه، اثرات ناشی از لرزش دستگاه یا چاقو، اثرات ناشی از تغییرات حرارتی حین کار، ایجاد چروکیدگی روی نمونه ها، ترکیب لایه های حاصل و سختی جدا کردن آنها و زمان گیر بودن آن است

کاربرد روش پرتو یونی متمرکز - میکروسکوپ های الکترونی روبشی در علوم زیستی

به طور کلی، در علوم زیستی به خصوص در بافت شناسی، آماده سازی نمونه بسیار حائز اهمیت است. شرط لازم در بررسی های میکروسکوپی این است که یک بافت زنده و هیدراته )آبدار( با انجام عملیاتی به یک بافت فاقد رطوبت تبدیل شود که به صورت عمومی این عملیات شامل مراحل تثبیت کردن اولیه، شستشو، تثبیت کردن ثانویه و آبگیری است.

 

کاربرد روش پرتو یونی متمرکز - میکروسکوپ الکترونی روبشی در پلیمرها

در موارد بسیاری، خواص سطحی پلیمرها متفاوت از خواص بالک 26 آن ها است. خواصی نظیر اصطکاک، چسبندگی، جذب، نفوذ مایعات، رنگ پذیری، آبگریزی و آبدوستی همگی تحت تأثیر سطح هستند که در این میان خاصیت آبگریزی سطح مورد علاقه صنایع بوده و برای افزایش مقدار آن افزون بر استفاده از پوشش های آبگریز با انرژی سطحی کم مانند استفاده از سیلان ها و فلوئوروکربن ها در پوشش ها، با اعمال تغییرات فیزیکی ساختار سطح، زبری هایی در ابعاد میکرو و نانو روی سطح ایجاد می کنند.

 

توضیحات کامل را در متن مقاله مطالعه کنید.

این مقاله در شماره 29 فصلنامه دانش آزمایشگاهی ایران (بهار 1399) منتشر شده است.