صفحه اصلی

شرکت‌های دانش‌بنیان برای محصولات خود، تسهیلات لیزینگ و استصناع دریافت می‌کنند. استصناع به کالاهای اطلاق می‌شود که به وسیله یک صنعتگر ساخته شده و برای خرید آن سفارش خرید انجام گرفته است.

شرکت‌های‌دانش‌بنیان با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، تسهیلات متعددی دریافت می‌کنند. یکی از این تسهیلات، لیزینگ و استصناع است.

نرخ این تسهیلات 9 درصد تعیین شده است. این نرخ بهره با توجه به نرخ بهره دریافتی از سوی سیستم بانکی، می‌تواند جذاب‌تر باشد. همچنین متقاضیانی که از این تسهیلات بهره‌مند می‌شوند در مجموع برای بازپرداخت 3 سال وقت دارند.

 

این تسهیلات با هدف توسعه بازار محصولات و کالای دانش‌بنیان پرداخت می‌شود. زمانی که خرید محصولات دانش‌بنیان مشمول تسهیلات شود، خریدار با رغبت و انگیزه بیشتری این محصولات را خریداری می‌کند. این مسئله سبب می‌شود که کالای دانش‌بنیان نسبت به رقبای وارداتی، از نظر مالی مزیت بیشتری داشته باشد.

 

تسهیلات « استصناع» به صورت مرحله‌ای پرداخت می‌شود. پرداخت مرحله‌ای با توجه به پیشرفت کار پرداخت می‌شود. مثلاً وقتی شرکت دانش‌بنیان 50 درصد سفارش را آماده کرد، یک بخش از تسهیلات را دریافت می‌کند. این تسهیلات حداکثر به میزان 80 درصد قیمت محصول نهایی پرداخت می‌شود.

 

در تسهیلات «لیزینگ» تمام وام به صورت یکجا پرداخت می‌شود. تسهیلات لیزینگ برای کالاهای دانش‌بنیان آماده شده یا در شرف ساخت و سفارش داده شده پرداخت می‌شود. ارائه طرح بر روی محصول دانش‌بنیان در قالب کاربرگ تخصصی صندوق نوآوری و شکوفایی یکی از مدارکی است که برای دریافت این تسهیلات باید آماده گردد.

 

همچنین اعطای این تسهیلات محدود به محصولات دانش‌بنیان شرکت‌ها است و اگر یک شرکت دانش‌بنیان محصولی غیر دانش‌بنیان تولید کند، این محصول شامل دریافت تسهیلات «لیزینگ و استنصاع» نمی‌شود. حداقل 20 درصد مبلغ قرارداد نیز به عهده خریدار محصول دانش‌بنیان است.

 

ارائه تسهیلات به خریداران دولتی یا نهاد عمومی غیردولتی مشروط به سپردن تضمین بانکی یا وثیقه‌های قابل قبول است. در تسهیلات استصناع علاوه بر خریدار، تضامین لازم از فروشنده نیز اخذ می‌‌شود.

علاقه مندان می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت صندوق نوآوری و شکوفایی مراجعه کنند.