صفحه اصلی

نشست مدیران آزمایشگاه های استان قزوین با حضور آزمایشگاه ها و سازمان های نظارتی استان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین برگزار شد.

به گزارش شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی ایران، یکی از اهداف شبکه آزمایشگاهی، برقراری و تقویت ارتباطات و همکاری های بین مراکز آزمایشگاهی است. شبکه آزمایشگاهی نیز با برگزاری نشست هایی با حضور مدیران و کارشناسان آزمایشگاه ها، برای تحقق این هدف گام برمی دارد.

 


بر همین اساس، سه شنبه 20 تیر ماه جاری، نشستی با حضور مدیران آزمایشگاه های استان قزوین، نمایندگان شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی و شبکه آزمایشگاهی دانشگاه آزاد و همچنین نمایندگان سازمان های نظارتی استان، به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین برگزار شد. در این برنامه، 30 نفر از مدیران آزمایشگاه های دانشگاه ها و مراکز آزمایشگاهی خصوصی (شرکت ها) مستقر در شهرهای مختلف استان قزوین و نمایندگان سازمان های محیط زیست و دامپزشکی استان قزوین حضور داشتند.

 

دکتر احمد فخاریان، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی قزوین، در این برنامه، ضمن خوشامدگویی به مهمانان، به معرفی توانمندی های دانشگاه پرداخت. وی با اشاره به اینکه دانشگاه آزاد قزوین بیش از 14000 دانشجو در رشته های مختلف فنی و مهندسی، علوم انسانی، هنر و معماری دارد گفت: «این دانشگاه در حوزه فناوری هوش مصنوعی و رباتیک چندین سال سرمایه گذاری خوبی انجام داده است و به نتایج خوبی نیز دست پیدا کرده است».

 

وی، یکی از فعالیت های دانشگاه را حل مسائل موجود در صنعت و شکل دهی اعتماد برای بخش صنعت به انجام پژوهش در دانشگاه دانست. به گفته وی، دانشگاه آزاد واحد قزوین توانسته است با صنایع مختلف در استان های دیگر نیز قراردادهایی را امضا و اجرا کند.

 

 

فایل صوتی دکتر احمد فخاریان

 

دکتر فخاریان افزود: «یکی از اهداف اولویت دار در دانشگاه، استقرار استاندارد ISO/IEC17025 در آزمایشگاه ها است. امیدواریم با دریافت اعتبارنامه این استاندارد، مجوز همکاری آزمایشگاه های دانشگاه با سازمان های نظارتی همچون گمرک، سازمان دامپزشکی و سازمان استاندارد را دریافت کنیم و درآمد دانشگاه از این طریق را هم افزیش بدهیم».

 

مهندس مجتبی نسب، دبیر شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی، دیگر سخنران این نشست، شروع شکل گیری شبکه آزمایشگاهی را سال 1383 در حوزه نانو ذکر کرد و افزود: «هدف از ایجاد شبکه آزمایشگاهی، ارتقای بهره وری زیرساخت های آزمایشگاهی کشور است. این شبکه پس از 10 سال فعالیت در حوزه فناوری نانو، با افزایش دامنه پوشش آزمایشگاه ها به همه حوزه های فناوری، از سال 1393 با عنوان شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی ایران می کند».

 

 

مهندس نسب، ارایه خدمات توانمندسازی به آزمایشگاه ها را یک دسته از خدمات شبکه آزمایشگاهی بیان کرد و گفت: «علاوه بر این، شبکه از تعمیر و نگهداری تجهیزات آزمایشگاهی، آموزش کارشناسان، استقرار استانداردهای آزمایشگاهی و افزایش دامنه خدمات دهی آزمایشگاه ها، حمایت می کند».

 

 

از دیگر خدمات شبکه آزمایشگاهی، گردآوری و سامان دهی اطلاعات آزمایشگاه های تابعه یک سازمان و ایجاد زیرشبکه ای ویژه آن سازمان است تا به سازمان در مدیریت منابع و سیاستگذاری های بعدی در حوزه آزمایشگاهی کمک کند. تاکنون ایجاد شبکه آزمایشگاهی ویژه وزارت جهاد کشاورزی، وزارت بهداشت، وزارت آموزش و پرورش، بخش برق وزارت نیرو و سازمان استاندارد شروع شده است و برای سایر سازمان ها و وزارتخانه های کشور در دست برنامه ریزی است.

 

 

فایل صوتی مهندس مجتبی نسب

 

استقرار استانداردهای آزمایشگاهی، آموزش کارشناسان و تبادل دانش و تجربه، تعمیر، نگهداری و کالیبراسیون تجهیزات آزمایشگاهی، ارزیابی عملکرد آزمایشگاه ها و اطلاع رسانی رویدادها و توانمندی های آزمایشگاه ها توسط شبکه از جمله مباحث مطرح شده در این برنامه بود. برقراری و تقویت ارتباط بین آزمایشگاه‌های عضو شبکه و همچنین بین آزمایشگاه ها و سازمان های نظارتی و جذب و تشویق آزمایشگاه های سازمان ها برای عضویت در شبکه آزمایشگاهی از جمله دیگر موارد مطرح در این نشست بود.

 

 

در بخش دوم نشست، حاضرین، از توانمندی های آزمایشگاه های دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین همچون آزمایشگاه‌های صنایع غذایی، میکروبیولوژی مواد غذایی، میکروبیولوژی عمومی، غلات، شکلات، لبنیات، قند، روغن، کنسرو، عوامل شیمیایی، تجزیه مواد، عمران، دستگاه های cnc و قیر و آسفالت بازدید کرده و با انواع نمونه های مورد آنالیز و پژوهش های انجام شده در این آزمایشگاه‌ها آشنا شدند و به بحث و تبادل نظر با کارشناسان آزمایشگاه های مربوطه پرداختند.

 

 

 

شایان ذکر است چهارشنبه 21 تیر ماه جاری نیز نمایندگان شبکه آزمایشگاهی و تعدادی از مراکز عضو شبکه، از توانمندی های آزمایشگاه جامع تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قزوین (آزمایشگاه های عمومی، آنالیز دستگاهی، PCR، کشت سلول، الکتروفورز و فلوسایتومتری)، آزمایشگاه شرکت دانش محور البرز (آزمایشگاه های تخصصی مواد غذایی و شیمیایی) و شرکت سایپا شیشه (خط تولید و فرم دهی و آزمایشگاه تخصصی) بازدید و با فعالیت‌ها و تحقیقات آنها آشنا شدند.