به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، شرکت پویا ژن آزما یکی از مجموعههای عضو شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی است که خدمات متنوعی را در حوزه زیست فناوری، به پژوهشگران، متخصصان و دانشگاهیان ارائه میکند.
این مجموعه فناور و آزمایشگاهی به تازگی ارتقای عضویت پیدا کرده است و موفق شده در فهرست آزمایشگاههای فعال عضو شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی قرار بگیرد.
مجید مقبلی رئیس هئیت مدیره شرکت پویاژن آزما ضمن اشاره به فعالیتهای این شرکت در زمینههای مختلف زیستفناوری بیان کرد: در این مجموعه در زمینههای مختلف زیستفناوری از جمله صنعتی، دارویی و محیطی فعالیت و تحقیقات انجام میشود. و مواد و تجهیزات مورد نیاز بخشهای تحقیقاتی مانند کیتهای مولکولی، بافرها و لودینگ دای تولید میشود.
این فعال فناور ادامه داد: این شرکت از سال 1398 آزمایشگاه همکار سازمان غذا و دارو بوده و خدمات کشت میکروبی، کنترل کیفیت و خدمات مولکولی مانند شناسایی میکروارگانیسم ها، PCR اختصاصی و تعیین توالی در آن صورت میگیرد.
وی به فعال بودن بخش تحقیق و توسعه این مجموعه اشاره و عنوان کرد: خدماتی از قبیل مهندسی ژنتیک، کلونینگ، بیان پروتئین، تخلیص و بررسی آن از دیگر خدمات شرکت پویا ژن آزما است.
این فعال حوزه پژوهش افزود: سیستمهای بیوفیلتر برای تصفیه انواع فاضلاب صنعتی درحال تولید است که محصول دانش بنیان این شرکت میباشد.
رئیس هئیت مدیره شرکت پویا ژن آزما با اشاره به قابلیت ارائه طیف گستردهای از خدمات آزمایشگاهی با تکیه بر تجهیزات تخصصی این حوزه عنوان کرد: طراحی پروژههای آزمایشگاهی و اجرا توسط دانشجویان با راهنمایی کارشناسان و مدیر آزمایشگاه، امکان اجاره بنچ و تجهیزات برای انجام پروژهها بر اساس تجهیزات موجود و تجربیات کادر آزمایشگاه، مهندسی ژنتیک (تولید پروتئینهای نوترکیب شامل جداسازی ژن، کلونینگ، دایجست، لایگیشن و بیان پروتئین، تخلیص و بررسی آن)، شناسایی مولکولی میکروارگانیسمها به دو روش تعیین توالی و PCR اختصاصی، بررسی آلودگیهای میکروبی، بررسی باکتریهای پروبیوتیک بر اساس استاندارد غذا و دارو، فروش کیتهای مولکولی برای بخشهای تحقیقاتی، خدمات بیوانفورماتیکی (رسم درخت فیلوژنیک، ثبت ژن در دیتابیس NCBI، تحلیل نتایج تعیین توالی و بلست) تنها بخشی از خدمات، تجهیزات و طرحهای این شرکت به شمار میروند.
مقبلی، واکسن نوترکیب دامی طاعون نشخوارکنندگان کوچک و تصفیه فاضلابهای حاوی رزین را از پروژههای خاص این شرکت دانست و مطرح کرد: واکسن نوترکیب دامی طاعون نشخوارکنندگان کوچک بصورت نوترکیب تولید و بر روی حیوانات آزمایشگاهی بررسی شد. همچنین فاضلابهای رزینسازی حاوی زایلن میباشد که تصفیه آن با استفاده از میکروارگانیسمها بررسی شد.
وی از تسلط دانشجویان بر تکنیکها به عنوان هدف دورههای آموزشی یاد کرد و گفت: برای رسیدن به این هدف پس از توضیحات کامل تئوری، تمامی تکنیکها توسط کارآموزان تحت نظارت کارشناسان انجام و تمامی تحلیلها و آنالیزها به اضافه بررسی خطاهای احتمالی آموزش داده میشود.
این فعال فناور به عناوین دورههای آموزشی این مجموعه اشاره کرد و افزود: دورههای آموزشی شناسایی مولکولی باکتری با PCRبا سرفصلهای ایمنی آزمایشگاه و آموزش اصول کار در آزمایشگاه، کشت باکتری، ساخت محیط کشت، استخراخ DNA، طراحی پرایمر، PCR، بافرسازی، الکتروفورز، تحلیل نتایج تعیین سکانس مناسب افرادی است که قصد شروع کار در آزمایشگاه را دارند.
وی همچنین به برگزاری دورههای مهندسی ژنتیک مقدماتی و مهندسی ژنتیک پیشرفته ، دوره بررسی و تخلیص پروتئین و دوره کارآموزی جامع میکروبیولوژی اشاره کرد.
مقبلی با تاکید بر اینکه شکلگیری شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی نقش قابل توجهی در ارائه گسترده خدمات و توسعه فعالیتهای آزمایشگاهی و پژوهشگاهی داشته است گفت: از اسفند 1401 عضویت آزمایشی داشتیم و به تازگی به عضویت فعال درآمدهایم که این امر منجر به اشتیاق بیشتر برای همکاری شده است.
گفتنی است شرکت پویا ژن آزما از مجموعههای مستقر در استان تهران است که فهرست خدمات، روش آزمونها و خدمات این مجموعه را میتوانید در وبسایت شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی مشاهده کنید.