به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، شرکت ابر پردازش گرافیک، یکی از مجموعهها توانمند در حوزه پردازش و رایانش، از مجموعههایی است که با ارتقای عضویت در شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی به عنوان یک عضو فعال، خدمات و امکانات خود را در حوزههای پردازش و رایانش ابری، به مخاطبان ارائه میدهد.
علی اکبر سعادتفر مدیرعامل شرکت ابر پردازش گرافیک ضمن معرفی فعالیتهای شرکت در حوزه ارائه خدمات در زمینه هوش مصنوعی و تحقیقاتی و محاسباتی پیشرفته بیان کرد: در سال 1398 با توجه به تشخیص نیاز کشور به زیرساختهای ویژه توسعه فناوریهای نوین همچون هوش مصنوعی، به همراه تیمی از متخصصین حوزه فناوری اطلاعات با پشتیبانی و همراهی شتابدهنده آران، نسبت به راهاندازی و توسعه پلتفرمهای ابری مبتنی بر پردازشهای گرافیکی اقدام کردیم و موفق به توسعه محصولات منطبق با نقشه راه تدوین شده با وجود پیچیدگی بسیار بالای پردازش ابری گرافیکی شدیم.
این فعال حوزه پژوهش و فناوری ادامه داد: تستهای واقعی با مشتریان آغازین انجام شد و توانستیم نیروهای کلیدی را شناسایی و روند توسعه را سرعت ببخشیم، به طوری که در ابتدای سال 1401 موفق شدیم به عنوان نخستین پلتفرم تجاری ابری مبتنی بر گرافیک در هوش مصنوعی به قابلیتهایی در سطح پلتفرمهای جهانی، دست پیدا کنیم.
سعادتفر، به معرفی سرویس ماشین سبز پرداخت و گفت: خدمات اصلی با توجه به نیاز کشور و مشتریان در حوزههای هوش مصنوعی و تحقیقاتی و محاسباتی پیشرفته شکل گرفت و سرویس ماشین سبز ارائه شد. این سرویس برای برنامهنویسی به خصوص الگوریتمهای هوش مصنوعی، کلان داده، دادهکاوی، شبکههای عصبی و… مناسب است.
وی افزود: در ادامه برای پوشش کامل نیاز پردازشی در تمام زمینههای فناوری اطلاعات و مهندسی یا حتی حوزه هایهنری و گرافیکی سرویس دسکتاپ سبز، طراحی و پیاده سازی شد. این سرویس امکان دستیابی به توان پردازشی بالا بر روی تمامی دیوایسها همچون گوشی و تبلت یا حتی تلویزیونهای هوشمند را برای کاربران فراهم میآورد.
مدیرعامل شرکت ابرپردازش گرافیک، ضمن اشاره به قابلیت استفاده آسان از محیط این سامانه خدماتی گفت: محیط این سرویس همانند رایانههای شخصی و سیستمعامل پیشفرض ویندوز بوده و کاربر برای استفاده از آن نیازمند دانش فناوری اطلاعات نخواهد بود؛ به طوری که کاربر میتواند همانند کار با رایانه شخصی خود به راحتی با محیط گرافیکی و عادی ویندوز با نرمافزارهای مختلف کار کرده و ضمن نصب یا مدیریت نرم افزار، نیازهای خود را برطرف کند.
این فعال حوزه پژوهش ادامه داد: این ویژگیها، کاربری سرویس را کاملا عمومی ساخته و متخصصین تمام حوزهها حتی حوزههای هنری را پوشش میدهد. نکته قابل بحث و متفاوت این پلتفرم ها در مقایسه با محصولات دیگر کیفیت بسیار بالای سرویس ها در کنار وجود سیستم پرداخت Pay as you go است.
وی درباره اشتغال ایجاد شده در این مجموعه آزمایشگاهی و فناور گفت: تعداد اشتغال غیرمستقیم بسیار زیاد و زمینه های آن متنوع است که عدد دقیقی برای آن متصور نیست. در مقابل ابرگرافیک بیش از 20 کارشناس متخصص از نخبگان کشور را گرد هم آورده است و در بخش های غیر تخصصی نیز 30 تا 50 نفر مشغول بهکار هستند.
سعادتفر در خصوص ضرورت لزوم رسانهای شدن خدمات پردازشی ارائه شده در ابرگرافیک مطرح کرد: خدمات ابرگرافیک بستری برای سرعت بخشیدن به تحقیقات و آنالیز دادههای آماری یا اخذ شده از آزمایشات و شبیهسازیهای مختلف را فراهم کرده است، بنابراین میتوان به این شکل بیان کرد که هر پروژه تحقیقاتی که با دادهها سروکار داشته باشد برای تسریع تحلیل نتایج، نیازمند خدمات پردازشی خواهد بود این درحالی است که بیشتر مراکز تحقیقاتی از وجود چنین خدماتی در کشور بی اطلاع هستند و رسانهای کردن چنین خدماتی میتواند نیل به اهداف این مراکز را به شدت تسریع کند.
وی در خصوص ارائه خدمات به جامعه دانشگاهیان، پژوهشگران و محققان عنوان کرد: اساتید دانشگاه و دانشجویان تحصیلات تکمیلی در پروژه های مهندسی و فناوری برای شبیهسازی و... بخش زیادی از خدمات پردازش ما را به خود اختصاص داده اند.
سعادتفر افزود: در این بین اساتیدی از دانشگاههای مطرح کشورهای عربی و اروپای شمالی و آمریکا و کانادا در لیست مشتریان فعلی ما قرار دارند.
این فعال حوزه پژوهش ضمن اشاره به تلاش تیم تخصصی هوش مصنوعی جهت توسعه روزافزون، به پروژه جعبه فکر این شرکت اشاره کرد و گفت: پروژه «جعبه فکر» شرکت ابرگرافیک، مجموعهای از ابزارها را در اختیار کاربران قرار میدهد تا مدلهای خود را با سرعت بسیار بالا ایجاد و به مرحله بهرهبرداری برسانند.
وی به تشریح این محصول فناور پرداخت و عنوان کرد: فرض کنید شما یک کارشناس هوش مصنوعی یا حتی یک برنامهنویس ساده هستید و میخواهید یک مدل پردازش تصویر قدرتمند بر روی دوربینهای نظارتی یک بانک برای بررسی رفتار مشتریان یا حتی مسائل مانند پیشگیری از جرم اجرا کنید، ابزارهای اصلی مورد نیاز شما قبلا در "جعبه فکر" ابرگرافیک توسعه داده شده و آماده استفاده هستند و شما برای هرکدام از اهداف خود تنها کافی است ابزار مورد نظر را فراخوانی کنید و حتی با دانش اندک در حوزه هوش مصنوعی هم میتوانید این پروژه را به اتمام برسانید.
مدیرعامل شرکت ابر پردازش گرافیک با تاکید بر اینکه شکلگیری شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی نقش قابل توجهی در ارائه گسترده خدمات و توسعه فعالیتهای آزمایشگاهی داشته است گفت: این شبکه توانایی و پتانسیل بسیار بالایی در تسریع پروسه تحقیقات و اجرای پروژه های فناورانه و دانش پایه دارد.
این شبکه میتواند تواند بهترین راه برای ارتباط دانشگاهها، مراکز تحقیقاتی و همچنین کسب و کارها و صنعت با آزمایشگاهها باشد و شاید در آینده بتواند به عنوان پل بین تمام فعالیتهای دانش پایه در کشور عمل کند.
این فعال فناور از برگزاری دورههای آموزشی تخصصی هوش مصنوعی درشرکت ابرگرافیک توسط متخصصین و اساتید برجسته در دانشگاه های ایران و بینالملل خبر داد و اعلام کرد: دورهها و کارگاههای آموزشی در 6 ماهه دوم سال جاری، نهایی و اطلاعرسانی خواهد شد.
گفتنی است مجموعه شرکت ابر پردازش گرافیک مستقر در استان خراسان رضوی است و خدماتش را بر بستر شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی به سراسر کشور ارائه میکند. فهرست خدمات و توانمندیهای این مجموعه را میتوانید در وبسایت شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی مشاهده کنید.