صفحه اصلی

در بازدید کارشناسان شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی از ظرفیت‌های آزمایشگاهی استان آذربایجان غربی، خدمات و توانمندی‌های آزمایشگاه جامع تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی ارومیه معرفی شد .

به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، در راستای شناسایی ظرفیت‌ها، توانمندی‌ها و ارتقای خدمات آزمایشگاهی قابل ارائه به مخاطبان، شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی طی سفرها و نشست‌های تخصصی با مدیران آزمایشگاه‌های توانمند استان‌ها زمینه را برای ارتقای کیفی هرچه بیش‌تر و رفع نیاز جامعه محققان، پژوهشگران و فناوران فراهم می‌کنند. در تازه‌ترین سفر کارشناسان شبکه آزمایشگاهی به استان آذربایجان غربی، تعدادی از مجموعه‌های آزمایشگاهی فعال این استان از جمله آزمایشگاه جامع تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی ارومیه مورد بازدید قرار گرفت.

 

 

طوبی حلاج مدیر آزمایشگاه جامع تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، با اشاره به ارتقای عضویت این مجموعه آزمایشگاهی در شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، عنوان کرد: مجوز تاسیس آزمایشگاه جامع تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی ارومیه  در سال 1396 اخذ شده است. این آزمایشگاه در حوزه زیست فناوری و نانو فناوری فعالیت دارد. این مجموعه در حال حاضر دارای 4 آزمایشگاه فعال است.

 

وی افزود: آزمایشگاه‌های زیرمجموعه شامل آزمایشگاه های عمومی، تحقیقات مولکولی، کشت سلولی و آنالیز دستگاهی هستند. طبق برنامه ریزی انجام شده بزودی برخی از آزمایشگاه های سایر دانشکده ها و مراکز تحقیقاتی زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی ارومیه به عنوان همکار به این مجموعه اضافه خواهند شد تا امکان ارایه خدمات بیشتری برای محققان، دانشجویان و متخصصان فراهم شود.

 

این فعال حوزه پژوهش و فناوری درباره متخصصان فعال در این مجموعه آزمایشگاهی عنوان کرد: در حال حاضر در این آزمایشگاه شش کارشناس با تخصصهای بیوشیمی بالینی ،بیوتکنولوژی پزشکی، ایمنی و بهداشت، مواد غذایی، شیمی و میکروبیولوژی مشغول به کار هستند.

 

 

مدیر آزمایشگاه جامع تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، با بیان این‌که در حال حاضر امکان استفاده از اتاق کشت این آزمایشگاه برای انجام مطالعات سلولی فراهم است، افزود: همچنین امکانات موجود جهت سنتز و خالص سازی انواع مختلف نانومواد و بررسی کاربرد آنها در دارورسانی در این آزمایشگاه وجود دارد.

 

حلاج، با اشاره به تجهیزات و خدمات قابل ارائه در این مجموعه عنوان کرد: این مجموعه آزمایشگاهی با دستگاه هایی مانند اولتراسانتریفیوژ، سانتریفیوژ یخچال‌دار، تجهیزات PCR، یخچال‌های منفی 80درجه سانتی‌گراد، ترموسایکلر، اسپکتروفلوریمتر، الایزاریدر و ... آماده ارائه خدمات به همه متقاضیان است.

 

مدیر آزمایشگاه جامع تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، با اشاره به همکاری این آزمایشگاه در طرح‌ های تحقیقاتی و پژوهشی دانشجویان و استادان این دانشگاه و سایر دانشگاه‌ها عنوان کرد: در حال حاضر همکاران هیات علمی و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، طرح های تحقیقاتی و پایانامه های خود در زمینه های مختلفی مانند کاربرد نانو فناوری در تشخیص و درمان، تعیین جهش های ژنی در بیماری های مختلف، بررسی مقاومت دارویی در سرطان، نقش اگزوزوم ها در درمان سرطان و ... را با استفاده از امکانات و تجهیزات موجود در این آزمایشگاه انجام می‌دهند. علاوه بر این، از سال ۱۴۰۱ تاکنون دانشجویان دانشگاه هایی مانند دانشگاه ارومیه، دانشگاه تبریز، دانشگاه مراغه، ایلام و سایر دانشگاه‌ها نیز از خدمات آزمایشگاه جامع تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی ارومیه بهره برده‌اند.

 

 

حلاج به برگزاری دوره‌های آموزشی و کارگاه‌های عملی مختلف در آزمایشگاه جامع تحقیقات علوم پزشکی ارومیه اشاره کرد و افزود: با همکاری اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه کارگاه های مختلفی از جمله کارگاه های طراحی پرایمرو پروب، اصول محلول‌سازی در آزمایشگاه، کار با حیوانات، استخراج دستی و اتومات DNA و انجام تست PCR و الکتروفورز و بسیاری از کارگاه ها و وبینارهای دیگر توسط این آزمایشگاه برگزار می گردد. ثبت نام برای شرکت در این کارگاه ها بصورت اینترنتی و از درگاه معاونت تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی ارومیه انجام می‌شود.

 

گفتنی است، آزمایشگاه جامع تحقیقات علوم پزشکی ارومیه در اسفند 1401 به عنوان آزمایشگاه مستعد عضویت به شبکه فناوریهای راهبردی پیوست. در اردیبهشت 1402 به عضویت آزمایشی این شبکه تبدیل شد و پس از ۳ ماه در مرداد 1402 به عضویت فعال در شبکه تغییر وضعیت داد.

در سفر کارشناسان شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی به استان آذربایجان غربی، امکانات و زیرساخت‌های این مجموعه آزمایشگاهی مورد بازدید و بررسی قرار گرفت. فهرست کامل خدمات و آزمون های قابل ارایه توسط آزمایشگاه جامع تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی ارومیه در سایت این آزمایشگاه و همچنین صفحه این آزمایشگاه در پایگاه اینترنتی شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی در دسترس است.