به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، چهاردهمین نمایشگاه بین المللی فناوری نانو با عنوان ایراننانو 2023، امسال میزبان شرکتهای دانشبنیان، فناور و مجموعههای پژوهشی مختلفی بود که خدمات آزمایشگاهی متنوع و کارآمدی را در حوزه فناوریهای راهبردی به ویژه نانوفناوری ارائه دادند.
14 مجموعه آزمایشگاهی و توانمند به ویژه در حوزه نانوفناوری، بخشی از ارائه دهندگان حاضر در نمایشگاه امسال در کنار غرفه شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی به معرفی دستاوردهایشان پرداختند. پژوهشگاه مواد و انرژی یکی از همین مجموعههای پژوهشی حاضر در نمایشگاه بود که در جریان برگزاری نمایشگاه، به معرفی خدمات آزمایشگاهی و دستاوردهای خود پرداخت.
ابوالفضل پوررجبیان مدیر آزمایشگاه مرکزی پژوهشگاه مواد و انرژی، درباره فعالیتهای آزمایشگاه مرکزی توضیح داد: در این مدت زمان تلاش شده است که روند انجام آزمونها با دقت و سرعت بالا انجام پذیرد. همچنین در حوزه تعمیر و خرید تجهیزات و ارتباط با صنایع کشور اقدامات مهمی انجام گرفته است.
وی درباره آزمایشگاه مرکزی پژوهشگاه مواد و انرژی توضیح داد: این مجموعه آزمایشگاهی با بیش از 16 آزمایشگاه و 20 کارشناس، خدمات متنوعی را در 4دهه گذشته به پژوهشگران و همچنین صنایع کشور ارائه کرده است. به طور خاص این آزمایشگاهها در حوزههای نانو مواد، بیومواد، شناخت مواد، مواد فلزی و غیر فلزی (سرامیک، نسوز، دیرگدازها)، انرژی و محیط زیست به فعالیت میپردازند.
این فعال حوزه آزمایش و پژوهش، با اشاره به برخی از تجهیزات و آزمونهای خاص آزمایشگاه مرکزی پژوهشگاه مواد و انرژی، افزود: آزمون بیضی سنجی (الیپسومتری)، آزمونهای ترشوندگی استاتیک و دینامیک و بررسی زاویه تماس (Contact angle) برخی از این آزمونها هستند.
پوررجبیان افزود: همچنین آزمایشگاه خوردگی پژوهشگاه مواد و انرژی مجهز به دستگاههای اتولب و پتانسیواستات است که خدمات متنوعی را برای محققان و صنعتگران ارائه میدهد. آزمون طیف سنجی فوتولومینسانس (PL) نیز از دیگر آزمونهای این پژوهشگاه به شمار میرود که در حوزههای مختلف علوم و مهندسی قابل استفاده است.
مدیر آزمایشگاه مرکزی پژوهشگاه مواد و انرژی با اشاره به اینکه برگزاری سالانه نمایشگاه نانو نقش مهمی در افزایش ارتباطات و آگاهی از آخرین وضعیت پیشرفت بخشهای مختلف دولتی و خصوصی کشور در حوزه نانو فناوری دارد، عنوان کرد: با هم افزایی بخشهای مذکور و استفاده از آخرین یافتههای پژوهشی، بدون تردید شاهد رشد و توسعه محصولات در حوزه نانوفناوری میباشیم.