به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، یکی از برنامههای اولویتدار و در دستور کار شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، ایجاد بستری برای همکاریهای دوجانبه و چندجانبه میان مجموعههای آزمایشگاهی و پژوهشی عضو با یکدیگر بوده است و از این دست همکاریهای سازنده، حمایت میکند.
در همین راستا و در قالب چهاردهمین نمایشگاه فناوری نانو (ایران نانو2023)، غرفه شبکه آزمایشگاهی در سالن خلیج فارس محل دائمی نمایشگاههای بین المللی تهران، میزبان رویدادهای انعقاد 3 تفاهمنامه همکاری، میان آزمایشگاههای عضو به جهت توسعه و ارتقای توانمندیها و خدمات قابل ارائه بود.
در دومین آیین امضای تفاهمنامههای همکاری مراکز عضو شبکه آزمایشگاهی و با هدف بهرهمندی و همافزایی توانمندیها و تجارب مجموعهها، تفاهمنامهای بین «سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور» و «مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران» منعقد شد. این تفاهمنامه همکاری، با حضور مهندس مجتبی نسب دبیر محترم شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی توسط مهندس احمد رضازاده معاون برنامهریزی، توسعه منابع و پشتیبانی سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور و مهندس مرتضی هاشمپور مدیر مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران امضا شد.
توسعه تبادل تجارب و همکاریهای مشترک در حوزه زمینشناسی و معدن
هدف از تنظیم و اجرای این تفاهمنامه، همکاری های مشترک در زمینه های آموزشی، پژوهشی و آزمایشگاهی با درنظرگرفتن کلیه امکانات طرفین اعم از فنی، تولیدی، نیروی انسانی و اطلاعات، تجربه و تخصص آنان است.
در قالب این تفاهمنامه همکاری، سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور و مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران، متعهد شدند تا ضمن ایجاد شرایط استفاده بهینه از ظرفیتهای پژوهشی، آموزشی و تحقیقاتی و آزمایشگاهی طرفین در زمینههای مرتبط با حوزه فعالیت هر یک و برگزاری دورههای آموزشی مشترک، امکان بهرهمندی یکدیگر از امکانات طرفین از جمله توانمندیهای فکری، تجربی، پژوهشی، آزمایشگاهی، کارگاهی، کتابخانهای، ارتباطات بینالمللی، فضای فیزیکی و ... را فراهم کنند.
از مهمترین محورهای تعریف شده در چارچوب این تفاهمنامه همکاری مشترک میتوان به تهیه و اجرای طرحهای پژوهشی مشترک، همکاری در برگزاری مشترک همایشها و کارگاهها، تلاش در جهت جذب اعتبارات مالی طرحهای مشترک از سایر منابع بر اساس قوانین و مقررات، تدوین مقررات اختصاصی یا پیشنویس عقد قراردادهای همکاری در مورد هریک از موارد همکاری مشترک، تعیین و تبادل اولویتهای تحقیقاتی طرفین برای هدایت و تبیین طرحهای تحقیقاتی مشترک و امکان بازدید از واحدهای علمی-پژوهشی طرفین برای ایجاد زمینههای همکاری مشترک اشاره کرد.
گفتنی است آزمایشگاه های مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران بزرگترین و جامع ترین آزمایشگاه مواد معدنی در زمینه کانیشناسی، آنالیز شیمیایی، محیط زیست، بهداشت حرفه ای و فرآوری مواد معدنی به شمار میرود که نزدیک به دو دهه فعالیت داشته و خدمات متنوعی را در معدن و صنایع معدنی کشور ارائه کرده است. آزمایشگاه های مرکز تحقیقات با هدف برطرف کردن نیازهای تحقیقاتی و پژوهشی واحدهای معدنی و صنایع معدنی، خدمات خود را مبتنی بر آخرین استانداردها، روش ها، تجهیزات و دستورالعملها برورزسانی و ارائه میکنند.
مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران از آزمایشگاه های ممتاز عضو شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی است و موفق شده در نهمین دوره ارزیابی عملکرد مراکز عضو شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی بر اساس ارزیابی عملکرد سال 1401، رتبه دوم کشوری را بین مراکز آزمایشگاهی عضو و رتبه نخست را در آزمایشگاه های استانی و آزمایشگاه های وزارت صمت به خود اختصاص دهد.
همچنین مجموعه آزمایشگاههای سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، خدمات متنوع خود را از جمله آزمایشات در حوزه مواد معدنی و آلی بر بستر شبکه آزمایشگاهی به مخاطبان از جمله دانشگاهیان، پژوهشگران، فعالان حوزه زمینشناسی و معدن ارائه میدهد.
این مجموعه پژوهشی و فناور، در گروههای مختلف سازمان مانند چینهشناسی، سنگشناسی، رسوبشناسی، زمین شناسی دریایی، فسیلشناسی، زمینساخت، لرزه زمینساخت، اکتشاف، ژئوفیزیک، ژئوشیمی، ژئومتیکس و آزمایشگاههای مختلف فعالیتهای پژوهشی را به انجام میرساند.
این سازمان در حال حاضر با بهره گیری از تجهیزات آزمایشگاهی در اجرای پروژههای تحقیقاتی و اکتشافی توانمند است. سازمان زمینشناسی، در تهران استقرار دارد و با 16 اداره تمام کشور را برای مطالعات و اکتشافات زمین شناسی و اکتشافی بومی آن ناحیه پوشش میدهد، ضمن آنکه خدمات آزمایشگاهی خود را بر بستر شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، به مخاطبان و متقاضیان سراسر کشور ارائه میدهد.
فهرست خدمات، تجهیزات و روش آزمونهای دو مجموعه یادشده در وبسایت شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی و صفحه اختصاصی این مجموعههای آزمایشگاهی قابل مشاهده است.