صفحه اصلی

مرکز پژوهش متالورژی رازی، یکی از مجموعه‌های پیشرو عضو شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی و متکی به بخش خصوصی است که خدمات متنوعی را در حوزه شناخت و مهندسی مواد از جمله مواد نانویی ارائه می‌دهد.

به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، معرفی خدمات و توانمندی‌های آزمایشگاهی به مخاطبانی از سراسر کشور، یکی از اولویت‌های شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی است و امسال 14 مجموعه توانمند عضو این شبکه، در قالب چهاردهمین نمایشگاه بین‌المللی فناوری نانو خدمات آزمایشگاهی متنوع و کارآمدی را در حوزه‌ فناوری‌های راهبردی به ویژه نانوفناوری ارائه دادند.

 

مرکز پژوهش متالورژی رازی یکی از همین مجموعه‌های پژوهشی حاضر در نمایشگاه بود که در جریان برگزاری نمایشگاه، به معرفی خدمات آزمایشگاهی و دستاوردهای خود پرداخت. در این نمایشگاه ، مرکز پژوهش متالورژی رازی تخفیف دانشجویی ویژه برای آزمون های مرتبط با تجهیزات میکروسکوپ الکترونی ، XRF و XRD در نظر گرفت.

 

یحیی جافریان مدیرعامل مرکز پژوهش متالورژی رازی، با اشاره به انجام پژوهش و ارایه خدمات پژوهشی آزمایشگاهی به صنایع و دانشگاه ها عنوان کرد: مرکز پژوهش متالورژی رازی ، سازمانی کاملا خصوصی است که در زمینه‌های مهندسی و فناوری مواد به فعالیت‌های پژوهشی، آزمایشگاهی و آموزشی می پردازد.

 

وی درباره حوزه‌های فعالیت این مرکز پژوهشی عنوان کرد: از مهم‌ترین محورهای فعالیت مرکز پژوهش متالورژی رازی می‌توان به فلزات، پلیمرها، سرامیک ها، مواد پیشرفته، مواد نو، بایو مواد، نانو مواد، فناوری اطلاعات و طراحی و توسعه نرم افزارهای مهندسی اشاره کرد.

 

جافریان ادامه داد: در کنار فعالیت های اصلی پژوهشی و آموزشی مهندسی مواد، این مرکز پژوهشی ارائه دهنده خدمات آزمایشگاهی و پژوهشی و مشاوره‌های پژوهشی در زمینه های مهندسی مواد، متالورژی فیزیکی، مکانیکی، استخراجی و صنعتی است که همه مواد مهندسی را پوشش می دهد.

 

وی بخش دیگری از فعالیت های پژوهشی مرکز را بررسی علل تخریب و شکست قطعات صنعتی و بررسی مواد نانو دانست و افزود: همچنین بررسی‌های دیگری همچون تعیین طول عمر باقی مانده، بررسی علل خوردگی، آزمون پژوهشی عملکرد قطعات و اجزای متشکله مکانیزم‌های صنعتی وجود دارد، این بررسی‌ها بر اساس آخرین دستاوردهای علمی در زمینه مهندسی و فناوری مواد، نانو مواد و مواد پیشرفته صورت می گیرد.

 

مدیرعامل مرکز پژوهش متالورژی رازی، با اشاره به این‌که این مرکز دارای گواهینامه تایید صلاحیت ISO/IEC 17025 از مرکز ملی تایید صلاحیت ایران است، افزود: این مرکز در زمینه‌های مرتبط با آزمون های پژوهشی مربوط به مواد فلزی، پلیمرها، سرامیک ها، مواد نو و مواد پیشرفته فعالیت دارد. همچنین دارای گواهینامه اداره کل استاندارد تهران و اداره کل استاندارد استان هرمزگان می باشد. مرکز پژوهش متالورژی رازی دارای مجوز پژوهش در سه زمینه ریخته گری، خوردگی و پوشش و شناسایی و انتخاب مواد از وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است. آزمایشگاه های مرکز پژوهش متالورژی رازی به عنوان آزمایشگاه همکار سازمان غذا و دارو و سازمان محیط زیست مجوز های لازم را کسب کرده‌اند.

 

 

جافریان با اشاره به برخی از فناورانه‌ترین تجهیزات آزمایشگاهی مرکز پژوهش متالورژی رازی عنوان کرد: مرکز پژوهش متالورژی رازی با در اختیار داشتن دو دستگاه میکروسکپ الکترونی با مدل های: VEGA\\TESCAN-LMU و VEGA\\TESCAN-XMU و یک دستگاه میکروسکپ الکترونی گسیل میدانی FESEM با مدلMIRA3TESCAN-XMU آماده ارائه خدمات به مخاطبان است. این خدمات در کلیه زمینه های مهندسی، پزشکی، زمین شناسی، علوم پایه، فیزیک و ... درکوتاه ترین زمان ممکن و با بهترین کیفیت ارائه می‌شود.

 

این فعال حوزه پژوهش، به مهم ترین خدمات قابل ارائه در آزمایشگاه میکروسکپ الکترونی اشاره کرد و افزود: تعیین ترکیب شیمیایی زمینه و آنالیز نقطه ای و بالک به صورت عنصری (EDS)، تهیه تصاویر و بررسی ساختار میکروسکوپی، بررسی سطح شکست (فرکتوگرافی) و شناسایی اولیه مواد مجهول، اندازه گیری ابعاد ذرات، آنالیز ساختاری و شیمیایی فیلرهای جوشکاری و بریزینگ، آنالیز صفحه ای و خطی، تهیه تصاویر سه بعدی، تهیه تصاویر از نمونه های زیستی، تهیه تصاویر از نمونه‌های گیاهی و جانوری، تهیه تصاویر SEM و FESEM در خلاء پایین، تهیه تصاویر SEM وFESEM در ولتاژهای مختلف از دیگر خدمات این مرکز می باشد.

 

وی با بیان این‌که نمایشگاه ها به توسعه پژوهش و محصولات کمک می کنند عنوان کرد: نمایشگاه نانوفناوری توانست در شناخت از مراکز پژوهشی آزمایشگاهی و خدماتی که ارایه می کنند و همچنین آشنایی با تجهیزات و منابع برای انجام پژوهش هایی که منجر به تولید و توسعه محصولات می شوند، مجموعه‌های آزمایشگاهی و مخاطبان را یاری دهد.

 

مدیرعامل مرکز پژوهش متالورژی رازی عنوان کرد: اصولاً آزمایشگاه ها را می‌توان، ستون های اصلی توسعه پژوهش ها و محصولات دانست. هیچ پژوهشی بدون اندازه گیری متغیرهای تعریف شده به سر انجام نمی رسد و این اندازه گیری ها و تحلیل های مرتبط با آن‌، اساس هر پژوهش فناورانه است.