صفحه اصلی

رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری از تهیه و ابلاغ دستورالعمل حمایت شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی از آزمایشگاه‌های مراکز دانش آموزی کشور خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، شقایق حق‌جو رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی، تشویق پژوهش‌سراها و آزمایشگاه‌های دانش آموزی مستقر در استان‌های مختلف کشور به استفاده بهتر و بیشتر از ظرفیت‌های تجهیزاتی خود، افزایش بهره‌وری سرمایه گذاری کشور در مراکز دانش آموزی و تسهیل انتقال و تجارب آزمایشگاهی بین مراکز آزمایشگاهی دانش آموزی را هدف از تدوین و ابلاغ این دستورالعمل حمایتی عنوان کرد.

 

 

وی با اشاره به وجود تعداد قابل توجهی از پژوهش‌سراها و حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری از تجهیز تعدادی از این مراکز به دستگاه‌های آزمایشگاهی ساخت ایران، عنوان کرد: به منظور هدایت صحیح فرایند پژوهش دانش آموزان در مراکز آزمایشگاهی و به اشتراک گذاری توانمندی‌ها و امکانات پژوهش‌سراها و مراکز دانش آموزی، با توجه به زیرساخت مناسب شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، زیر شبکه تخصصی ویژه مراکز آزمایشگاهی دانش آموزی کشور ایجاد شد. با توجه به برگزاری جلسات متعدد هم اندیشی با مسئولین و کارشناسان وزارت آموزش و پرورش و دریافت پیشنهادات و نکات ایشان، دستورالعمل حمایت از آزمایشگاه‌های مراکز دانش آموزی، تدوین و نهایی شد. 

 

 

دکتر حق‌جو بیان کرد: در قالب این دستورالعمل، شاخص‌هایی برای تخصیص امتیاز به عملکرد آزمایشگاه دانش آموزی در نظر گرفته شده است. متاسب با امتیاز کسب شده توسط آزمایشگاه دانش آموزی عضو شبکه آزمایشگاهی، سطح آزمایشگاه مشخص شده و متناسب با آن، پژوهانه‌ای به آزمایشگاه از سوی شبکه آزمایشگاهی تخصیص داده می‌شود.

 

 

پژوهانه مصوب، مبلغی است که در قالب اعتبار برای آزمایشگاه دانش آموزی متقاضی، در سکوی خدمات اعتباری شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی فعال می‌شود و امکان هزینه‌کرد اعتبار تخصیص یافته برای موارد: 1) دریافت خدمات آزمایشگاهی از مراکز عضو شبکه، 2) دریافت مشاوره پژوهش و 3) خرید مواد مصرفی آزمایشگاهی وجود دارد.

 

وی همچنین اعلام کرد: علاوه بر پژوهانه مذکور، برای حمایت از هزینه‌های تعمیر و راه اندازی مجدد و کالیبراسیون تجهیزات آزمایشگاهی مستقر در آزمایشگاه‌های دانش آموزی عضو شبکه آزمایشگاهی، بودجه‌ای در نظر گرفته شده که مبلغ حمایت قابل تخصیص به هر آزمایشگاه متقاضی، با توجه به نتایج عملکرد سالانه آزمایشگاه تعیین می‌گردد.

 

 

تا کنون توانمندی و امکانات بیش از 80 مجموعه آزمایشگاهی در حوزه دانش آموزی با بیش از 500 دستگاه آزمایشگاهی در  پایگاه شبکه آزمایشگاه‌های پژوهش‌سراها و مراکز دانش آموزی اطلاع رسانی شده است.