به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، شناخت ماهیت و روند سرطان همواره یکی از موضوعات مورد علاقه دانشمندان و پزشکان بوده است.
این که چه تغییراتی در سلول و در نهایت موجود زنده رخ میدهد که موجب سرطان میشود نیاز به بررسیهای پایهای و مولکولی دارد.
پیشرفتهای زیستشناسی مولکولی در دهههای اخیر به بالا بردن درک محققین از تقابل پیچیده تغییرات ژنتیکی، رونویسی و ترجمه در سرطانهای انسانی بسیار کمک کننده بوده است.
مطالعات پروتئومیکی نقش مهمی را در پیشگیری، تشخیص زودهنگام و درمان سرطان میتواند داشته باشد. یکی از نیازهای موجود در درمان سرطانهای مختلف تشخیص زودهنگام آن در مراحل اولیه است.
با ظهور فناوری پروتئومیکس تلاش زیادی برای شناسایی و ردهبندی پروتئینهای مایعات بدن صورت گرفته است. آنالیزهای پروتئومیکی دریچه جدیدی را برای شناسایی تغییرات اتفاق افتاده در روند سرطانی شدن سلول ها به روی ما گشوده است.
یکی از اهداف اصلی پروتئومیکس کشف بیومارکرهای مرتبط با سرطان و طراحی دارو است. پروتئوم پلاسما به طور مرتب با تغییر وضعیت سرطان تغییر میکند. این تغییرات میتوانند ناشی از افزایش بیان و یا کاهش بیان بعضی از پروتئینها باشند.
با پیشرفتهای جدید در زمینه طیفسنجی جرمی و بیوانفورماتیک میتوان بیومارکرهای جدیدی را در سرطان شناسایی کرد.
امروزه پروتئومیکس یکی از مناسبترین و کاملترین ابزار برای آنالیز سیستمهای بیولوژیک محسوب میشود بر همین اساس، آموزشگاه آزاد نانو زیست فناوری اوژن (تکوین) کارگاه پروتئومیکس مبتنی بر الکتروفورز دو بعدی را در تقویم آموزشی خود دارد.
از مهمترین سرفصلهای این کارگاه در بخش تئوری میتوان به آشنایی با علوم omics، آشنایی با علم پروتئومیکس و انواع آن، آشنایی با انواع روش پروتئومیکس و جدیدترین روش به کار رفته در دنیا مطابق با آخرین تغییرات، شناخت انواع نمونههای پروتئینی به همراه آشنایی با معایب و مزایای هر نمونه، آشنایی با سختار پروتئینها، آشنایی با الکتروفورز، انواع الکتروفورز و اساس روش الکتروفورز پروتئینها، شناخت انواع ژل الکتروفورز و آشنایی به ترکیبات و محلولهای به کار رفته در ساخت ژل و بافر ها و کاربرد هر یک از این ترکیبات بر فرآیند الکتروفورز اشاره کرد.
این کارگاه در بخش عملی شامل شناخت انواع محلولها و آموزش ساخت محلولها و بافرها به صورت عملی، آشنایی با IEF الکتروفورز و IPG Streap و انجام بعد اول الکتروفورز دو بعدی به صورت عملی، انجام بعد دوم SDS PAGE به صورت عملی، آمادهسازی IPG STREAP شستشو، آشنایی با انواع رنگها، روشهای رنگآمیزی و انجام عملی رنگآمیزی و رنگزدایی، آشنایی با انواع نرمافزارهای آنالیز ژل، آشنایی با نرم افزارProgenesis same spot به صورت تئوری و عملی، بیوانفورماتیک جامع پرتئومیکس شامل (تایید بیومارکر و کار با نرم افزار cytoscape) و آشنایی با دیتا بیسهای شناخت بیماریها و پروتئینهای مرتبط است.
گفتنی است، علاقمندان برای شرکت در دورههای این مجموعه و یا کسب اطلاعات بیشتر درباره کارگاههای آموزشی میتوانند به سایت www.ogene-tech.com مراجعه و یا با شمارههای02144961487 و 08120169816 تماس حاصل کنند و یا از طریق واتساپ با شماره 09233093463 با این مجموعه در ارتباط باشند.
شایان ذکر است آموزشگاه آزاد نانوزیست فناوری اوژن (تکوین)، از اعضای شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، با هدف برگزاری دورهها و کارگاههای آموزشی، انجام خدمات آزمایشگاهی و پژوهشی از جمله تعریف، تعیین و هدایت پایاننامه و پروژههای کارشناسی ارشد و دکتری در رشته ژنتیک پزشکی و مولکولی، نانوفناوری، میکروبیولوژی، بیوتکنولوژی، مهندسی بافت، بیوانفورماتیک و سایر رشتههای مرتبط، تاسیس شده است.
اولویت اول این مجموعه حصول اطمینان از ارائه بالاترین کیفیت در بخشهای آزمایشگاهی، تئوری، کلاسهای مجازی به کارآموزان و همکاران محترم است.
آموزشگاه آزاد نانوزیست فناوری اوژن در استان تهران استقرار دارد و خدمات خود را بر بستر شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، به مخاطبان سراسر کشور ارائه میکند.
فهرست خدمات، تجهیزات و روش آزمونهای این مجموعه آموزشی و آزمایشگاهی در پایگاه اینترنتی شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی قابل مشاهده است.