صفحه اصلی

مجموعه آزمایشگاه‌های دانشگاه ازاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، خدمات متنوع آزمایشگاهی را در حوزه‌های گوناگون تحقیقاتی به مخاطبان ارائه می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، مجموعه آزمایشگاه‌های دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات با تجهیزات پیشرفته و کارآمد، با عضویت مراکز آزمایشگاهی خود در شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، زمینه و بستر دسترسی هزاران دانشجو، محقق و پژوهشگر به خدمات آزمون و تست را فراهم کرده است. بیش از 50 آزمایشگاه زیرمجموعه شبکه آزمایشگاه‌های دانشگاه آزاد علوم و تحقیقات به عضویت شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی درآمده‌اند و به تازگی، مرکز تحقیقات علوم و مهندسی صنایع غذایی این دانشگاه، توانسته است در جایگاه مراکز آزمایشگاهی فعال شبکه جای بگیرد.

 


اسماعیل رنجبری رابط مجموعه آزمایشگاهی واحد علوم و تحقیقات، با اشاره به فعالیت‌های این مجموعه ارائه دهنده خدمات آزمایشگاهی عنوان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات دارای 125 آزمایشگاه آموزشی، پژوهشی و تحقیقاتی است که در حال حاضر به جامعه علمی کشور سرویس‌دهی می‌کند.

 

وی افزود: بر اساس سیاست های جدید دانشگاه جهت ارتباط بیشتر با صنعت و حل چالش های پیشروی آنها در حال راه اندازی مراکز تحقیقاتی با محوریت اعضای محترم هیات علمی هستیم ، که تاکنون چند مورد آز آنها به بهره برداری رسیده است.

 

 

این فعال حوزه پژوهش و فناوری، با بیان این‌که در مجموعه آزمایشگاه‌های واحد علوم و تحقیقات بیش از 120 نفر در آزمایشگاه و ستاد مشغول به فعالیت هستند، ادامه داد: از آغاز فعالیت این مجموعه تاکنون چندین هزار نفر نیروی متخصص در حوزه آزمایشگاه تربیت و به حوزه کار تحویل داده شده است.

 

رنجبری، با اشاره به بهره‌مندی مجموعه آزمایشگاه‌های واحد علوم و تحقیقات ایران از اغلب تجهیزات آزمایشگاهی و تحقیقاتی کارآمد، عنوان کرد: با عبور از دوران دشوار کرونا، خوشبختانه در یک سال اخیر اکثر دستگاه ها به چرخه ارائه خدمت بازگشته و دراختیار دانشجویان و محققین کشور قرار گرفتند.تجهیزات پیشرفته و تخصصی مانندNMR ، SEM، و تجهیزات کروماتوگرافی، رئومتر و TGA تنها بخشی از تجهیزاتی است که ارائه خدمت می‌کنند. آزمایشگاه خواص فیزیکی مکانیکی پلیمر واحد نیز دارای تمامی دستگاه های این حوزه هستند.

 

وی افزود: در آزمایشگاه های واحد علوم و تحقیقات، پروژه های فراوانی انجام و یا در حال انجام هستند که به طور مثال، پروژه های تصفیه پساب فاز 13 پتروشیمی نفت و گاز پارس جنوبی و یا نیروگاه طرشت و یا ساخت دستگاه زباله سوز بخشی از این پروژه‌های تحقیقاتی به شمار می روند.

 

وی با اشاره به برگزاری دوره‌های آموزشی تخصصی ویژه کارشناسان آزمایشگاه‌ها، عنوان کرد: دوره‌های مختلفی همچون بهداشت و ایمنی در حوزه آزمایشگاه، تعمیر و نگهداری تجهیزات آزمایشگاهی از جمله این دوره‌ها به شمار می‌روند. استادان این دوره‌ها، از اعضای هیئت علمی دانشگاه هستند.

 

رابط آزمایشگاه‌های واحد علوم و تحقیقات، درباره تعامل و همکاری این مجموعه با شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی گفت: از سال 1399 مقدمات عضویت آزمایشگاه‌های واحد علوم و تحقیقات، در شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی آغاز شد و خوشبختانه تاکنون بیش از 50 آزمایشگاه به عضویت شبکه آزمایشگاهی درآمده‌اند و در تعامل خوبی که با شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی داریم، این خدمات به متقاضیانی از جمله دانشگاهیان، محققان، پژوهشگران و فناوران سراسر کشور ارائه می‌شود.

 

رنجبری با بیان این‌که راه‌اندازی و مجموعه‌سازی توانمندی‌های آزمایشگاهی کشور بر بستر شبکه آزمایشگاهی، گام بزرگی در توسعه پژوهش‌ها به شمار می‌رود، عنوان کرد: هم اکنون شبکه آزمایشگاهی در بحث تعمیر و نگهداری علاوه بر حمایت های مالی گام‌های خوبی برداشته است و با ایجاد یک شبکه بزرگ کارشناسی تعمیر و نگهداری تجهیزات آزمایشگاهی، می تواند در کاهش هزینه تعمیرات به آزمایشگاه های عضو کمک بزرگی کند.

گفتنی است، دهمین نشست سراسری مدیران مراکز عضو شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، پنجم آذرماه سال جاری به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات تهران برگزار شد.

 

 

مجموعه آزمایشگاه های دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات در استان تهران استقرار دارد و خدمات خود را بر بستر این شبکه آزمایشگاهی به مخاطبان سراسر کشور ارائه می‌کند.

 

فهرست خدمات، تجهیزات و روش آزمون‌های آزمایشگاه های این مجموعه در پایگاه اینترنتی شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی قابل مشاهده است.