صفحه اصلی

آزمایشگاه جامع تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله (عج)، با آزمایشگاه‌های متنوع در حوزه‌های سلولی و ملکولی، ژنتیک پزشکی، زیست‌‌فناوری و میکروب‌شناسی، خدمات متنوع آزمایشگاهی را به مخاطبانش ارائه می‌دهد.

به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، آزمایشگاه جامع تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) در حوزه‌های زیست‌فناوری، سلولی، مولکولی، ژنتیک و ... خدمات آزمایشگاهی و دستگاهی متنوعی را به پژوهشگران، دانشجویانف استادان و سایر متقاضیان این دست آنالیزها، ارائه می‌کند. این مجموعه آزمایشگاهی که در سه فضای 700، 1500 و 3500 متر، فعالیت می‌کند به تازگی در جمع آزمایشگاه‌های عضو شبکه آزمایشگاهی قرار گرفته است.

 

عباسعلی ایمانی فولادی مدیر آزمایشگاه جامع تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله(عج)، هدف از فعالیت این مجموعه را تقویت زیر ساخت های پژوهش و فناوری و تسهیل ارتباطات و تعاملات بین دانشکده¬ها و مراکز تحقیقاتی در روند انجام تحقیقات عنوان کرد و افزود: . این مجموعه آزمایشگاهی و تحقیقاتی در سال 1401 تاسیس شد و با در اختیار داشتن زیرساخت آزمایشگاه¬های ملکولی، ژنتیک پزشکی، کشت سلول، آنالیز دستگاهی، میکروبیولوژی، بافت شناسی، حیوانات آزمایشگاهی و ... بستری مناسب برای ارائه خدمات پژوهشی و دستگاهی در سطح تخصصی و خدمات آزمایشگاهی به محققین دانشگاهی و صنعتی و استفاده بهتر از ظرفیت های آزمایشگاه های کشور را فراهم کرده است.

 

 

وی افزود: آزمایشگاه تحقیقات در راستای سیاست‌های کلان و نگاه ویژه ای که به حوزه فناوری و کارآفرینی دارد و با توجه به اهداف و محورهای فعالیت خود موجب اشتغال تخصصی و غیرتخصصی می شود. فعالیت این مجموعه در حوزه‌های پژوهشی همچون ثبت ایده، نگارش پروپوزال، اجرای پروژه‌های تحقیقاتی مصوب و پایان‌نامه های‌ دانشجویی، فعالیت های آموزشی از جمله برگزاری کارگاه‌های عمومی و تخصصی آزمایشگاهی، فعالیت های مشاوره ای پژوهشی در قالب ارائه خدمات مشاوره ای پژوهش های علمی و انتقال تجربه و فعالیت های خدماتی مانند تعیین توالی پلاسمید، تعیین ژنتیکی نسبت خویشاوندی، کشت سلول، فروش و نگهداری حیوانات آزمایشگاهی، ایجاد مدل های حیوانی بیماری های انسانی به مخاطبان عرصه پژوهش و فناوری ارائه می‌شود.

 

ایمانی، با اشاره به برخی از فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی این مجموعه آزمایشگاهی و تحقیقاتی، بیان کرد: کیت های تشخیصی توکسین های میکروبی مبتنی بر آپتامر، پروژه تعیین هویت و راه‌اندازی تکنیک Crispr-CAS9 از پروژه های در حال انجام این مجموعه به شمار می‌روند. کارگاه‌های مختلفی از جمله کارگاه‌های اصول کار با حیوانات آزمایشگاهی، اصول کشت سلول های جانوری، سیتوژنتیک و کاریوتایپ، و بسیاری از دوره‌های دیگر، در این مرکز برگزار می‌شوند.

 


وی با بیان این‌که نقش شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی در پیوند میان پژوهش‌ها و خدمات آزمایشگاهی کارآمد، نقشی راهبردی و اثربخش بوده است، ادامه دادک ارتباط آزمایشگاه با شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی، تعاملی و سازنده بوده است و آزمایشگاه در حال تلاش برای تغییر وضعیت به عضویت فعال است تا در این بستر خدمات آزمایشگاهی خود را توسعه و به طور گسترده ارائه دهد.

 


این فعال حوزه پژوهش، ایجاد پل ارتباطی میان پژوهش تا محصول را وجود تجهیزات و زیرساخت‌های مناسب برای انجام پژوهش‌های علمی و تولید محصولات دانست و افزود: تجهیزات و زیرساخت‌های مناسب و بروز لازم است. این شامل تجهیزات آزمایشگاهی، دستگاه‌های تحلیل و اندازه‌گیری و سامانه‌های نمونه‌برداری و سایر ابزارهای مورد نیاز برای انجام پژوهش به شمار می‌روند. همچنین توانمندی پژوهشگران متخصص نقش مهمی در پیشرفت پژوهش‌ها و تولید محصول دارند که باید دارای دانش، مهارت‌ها و تجربه‌های لازم در زمینه پژوهش و تولید محصول باشند.

 

مدیر آزمایشگاه جامع تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله ادامه داد: در کنار منابع مالی: برای انجام پژوهش‌های علمی و تولید محصول، همکاری و شبکه‌سازی با سایر پژوهشگران، دانشگاه‌ها و سایر سازمان‌ها مفید است. همچنین سیاست‌گذاری و حمایت دولت زمینه کارآمدتر شدن پژوهش و ارائه خدمات را فراهم کند.
وی با تاکید بر این‌که در این مسیر خدمات آزمایشگاهی نقش مهمی دارند، ادامه داد: آزمایشگاه‌ها می‌توانند با ارائه خدمات تحلیل و یا آزمایش، نتایج تحقیقات را تایید و تحلیل کنند، نمونه‌برداری‌های لازم را انجام دهند و تجهیزات و زیرساخت‌های مناسب را فراهم کنند.

 


گفتنی است، آزمایشگاه جامع تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله(عج) که به عضویت در جمع مراکز شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی درآمده است، در استان تهران استقرار دارد و خدمات خود را بر بستر شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی به مخاطبان سراسر کشور ارائه می‌کند.

 

فهرست خدمات، تجهیزات و روش آزمون‌های این مجموعه آموزشی و آزمایشگاهی در پرفایل این مجموعه آزمایشگاهی در پایگاه اینترنتی شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، قابل مشاهده است.