صفحه اصلی

مجموعه عایقی صنعت برق پارس، از مجموعه‌های توانمند عضو شبکه آزمایشگاهی مستقر در شیراز است که خدمات آزمایشگاهی پیشرفته و متنوعی را در حوزه عایق‌های الکتریکی ارائه می‌دهد.

به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، با توجه به رسالت شبکه آزمایشگاهی در جهت شناخت ظرفیت‌های آزمایشگاهی و تحقیقاتی کشور، هم‌افزایی توانمندی‌ها، تجربیات و استفاده هرچه بهتر و بیش‌تر از امکانات آزمایشگاهی سراسر کشور، دبیر شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، در روزهای دوم تا چهارم بهمن‌ماه سال جاری به استان فارس سفر کرد.

 

در این سفر، از 4 مجموعه آزمایشگاهی و تحقیقاتی عضو شبکه در شهر شیراز و 3 مجموعه آزمایشگاه غیر عضو واقع در پارک استان فارس بازدید انجام گرفت. مجموعه آزمایشگاه‌های شرکت عایقی صنعت برق پارس یکی از مراکز توانمند عضو شبکه آزمایشگاهی بود که در سفر اخیر مورد بازدید قرار گرفت و طی گفت‌وگوها و تعامل با مدیر این مجموعه زمینه‌های لازم برای عرضه توانمندی‌ها و خدمات بر بستر شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی فراهم شد. این مجموعه از سال ۹۶ عضو شبکه آزمایشگاهی است و اکنون در شمار مجموعه‌های با جایگاه عضویت توانمند این شبکه قرار دارد.

 

 

راضیه نمکی مدیر مجموعه آزمایشگاه‌های عایقی صنعت برق پارس، طی این بازدید به معرفی خود و ظرفیت‌های این مجموعه پرداخت و عنوان کرد: دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی شیمی از دانشگاه صنعتی شریف هستم و ۸ سال است که در آزمایشگاه انجام آزمون بر روی عایق‌های الکتریکی فعالیت دارم.

 

وی، با اشاره به بخش‌های مختلف آزمایشگاهی اشاره کرد و افزود: آزمایشگاه شامل ۴ بخش آزمایشگاه مرکزی، آزمایشگاه مه نمکی، آزمایشگاه مکانیکی و آزمایشگاه فشار قوی است، این مجموعه در زمینه ارائه انواع انجام انواع آزمون بر روی عایق های پلیمری کامپوزیتی از مواد اولیه تا محصول فعالیت دارد.

 

این فعال حوزه پژوهش و فناوری، با اشاره به بهره‌مندی از نیروی انسانی متخصص و دانش‌آموخته در این مجموعه، عنوان کرد: نیروی انسانی به کارگیری شده در آزمایشگاه، فارغ‌التحصیلان مهندسی شیمی، مواد، پلیمر و برق هستند و علاوه بر این، زمینه اشتغال غیر مستقیم برای تامین کنندگان مواد و تجهیزات آزمایشگاهی، تامین کنندگان خدماتی مانند کالیبراسیون، مشاوره، تعمیرات، ارتقای نرم افزاری تجهیزات فراهم شده است.

 

نمکی، با اشاره به مهم‌ترین آزمون‌های آزمایشگاهی برای کیفیت‌سنجی، ارتقای محصولات و انجام پروژه‌های تحقیقاتی گفت: یکی از مهم‌ترین آزمون‌های قابل ارائه در این مجموعه، آزمایش «مقاومت در برابر قوس» است. کیفیت و میزان مقاومت نمونه عایقی را در برابر ایجاد مسیر خزشی بر روی سطح آن بررسی می‌کند. مزیت این آزمایش سرعت نتیجه‌بخشی آن است و در مدت زمان کوتاه حدأکثر ۷ دقیقه، نتیجه آزمون مشخص می شود. تجهیز این آزمون در سطح کشور، فقط در آزمایشگاه عایقی صنعت برق پارس وجود دارد.

 


وی بیان کرد: در این مجموعه آزمایشگاهی امکان انجام تمام آزمون های مربوط به کفپوش عایق الکتریکی براساس استاندارد بین المللی IEC 61111 و استاندارد ملی INSO 13914 وجود دارد و آزمایشگاه در حال آماده شدن برای افزودن این آزمون ها به‌صورت محصول محور به اسکوپ ۱۷۰۲۵ خود است.

 

مدیر مجموعه آزمایشگاهی عایقی صنعت برق پارس با اشاره به مجهز بودن این مجموعه آزمایشگاهی به دستگاه اندازه گیری زاویه تماس قطره بر روی سطح، عنوان کرد: این آزمون از اهمیتی بالا در صنعت عایق های الکتریکی مورد استفاده در فضای بیرونی برخوردار بوده و همچنین امکان انجام آزمون و بررسی قابلیت انتقال آبگریزی نمونه در این آزمایشگاه فراهم شده است که انتقال آبگریزی به تازگی در صنعت برق از اهمیت ویژه‌ای برخوردار شده‌است‌.

 

نمکی، با اشاره به امکانات و خدمات بخش آزمایشگاه فشار قوی این مجموعه آزمایشگاهی، بیان کرد: در این بخش، امکانات و تجهیزات برای انجام آزمون هایی مانند ولتاژ فرکانس قدرت در حالت های خشک و مرطوب (که شبیه‌سازی حالت بارش باران بر روی عایق است)، ولتاژ ضربه صاعقه، تخلیه جزئی، انواع آزمون های استقامت ولتاژ شکست و پایداری الکتریکی وجود دارد. همچنین وابسته به نوع آزمون، در دو حالت متناوب و مستقیم قابل انجام هستند.

 

وی افزود: از مزیت‌های این آزمایشگاه در مقایسه با بسیاری از آزمایشگاه ها این است که در ابتدای برقراری تماس توسط مشتری با آزمایشگاه، مشاوره فنی به مشتری ارائه می شود که این مورد برای مشتری حائز اهمیت و بسیار مفید است. چون در اکثر مواقع مشتری از ماهیت فنی آزمون اطلاعی ندارد و گاها با توجه به نوع نمونه و نتیجه ای که به دنبال آن هستند، روش آزمون مناسب تر و مراجع آن به مشتری معرفی می‌شود.

 

نمکی، درباره مخاطبان بالقوه خدمات آزمایشگاهی مجموعه عایقی صنعت برق پارس گفت: بسیاری از مشتریان آزمایشگاه، دانشجویان و پژوهشگران داخلی هستند، به‌طوری‌که استادان محترم حتی دانشجوهای سال‌های متوالی را به این آزمایشگاه معرفی می‌کنند؛ همچنین پژوهشگران محترم به‌صورت سریالی نمونه به آزمایشگاه ارسال می کنند به طوری که پس از ارائه اولین نتیجه، تغییرات را بر روی نمونه خود اعمال می‌کنند و مجددا برای تست ارسال می‌کنند و این روند تا رسیدن به نتیجه مطلوب ادامه دارد.

 

این فعال حوزه پژوهش و فناوری، با تاکید بر این‌که پل ارتباطی پژوهش تا محصول قطعاً انجام آزمون است، ادامه داد: هر ایده و تحقیق سیستمی، نرم افزاری یا محاسباتی صورت گیرد و هر جقدر دقیق و حرفه ای باشد، تا آزمون نشود، اطمینان از عملکرد صحیح حاصل نمی شود. علاوه بر این، با توجه به اینکه تجاری کردن یک ایده و رسیدن به محصول، مشمول هزینه های بسیاری می شود، باید برای جلوگیری از هدر رفت زمان، انرژی و هزینه از مراحل ابتدایی پیاده سازی ایده، بررسی ایده و تحقیقات و محاسبات با آزمون کردن آنها صورت گیرد و این لازمه موفقیت در این مسیر است.

 

 

گفتنی است، مجموعه آزمایشگاهی عایقی صنعت برق پارس، در استان فارس، شهر شیراز استقرار دارد و خدمات متنوع تست و آزمون خود را بر بستر شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی ارائه می‌کند.

 

علاقمندان می‌توانند فهرست تجهیزات، خدمات و نحوه ارتباط را در صفحه این مجموعه آزمایشگاهی در وب‌سایت شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی مشاهده کنند.