به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، تولید علم نافع و حرکت در مسیر توسعه فناوریها به کمک پژوهشهای کارآمد از ماموریتهایی است که مجموعههای آزمایشگاهی، پژوهشی و فناور دنبال میکنند.
در همین راستا، مجموعه کاوش اکسیر آزما به کمک جمعی از نیروی انسانی متخصص و پژوهشگران خود توانسته است مقالهای تخصصی را در یکی از مجلات معتبر علمی در سطح بینالمللی به چاپ برساند.
مقاله گوگرد زدایی فتوکاتالیستی میعانات گازی با استفاده از دی استات روی و کاتالیزور های مایع دی استات کادمیوم در نشریه Elsevier منتشر شده است.
این روش به عنوان یک راهکار موثر برای حذف گوگرد حاوی ترکیبات آلی از میعانات گازی استخراج شده از چاه های نفت کاربرد و اهمیت دارد و همچنین به عنوان یک کاتالیزور برای فرآیند گوگردزدایی مورد استفاده قرار میگیرد. این فرآیند، منجر به تغییر در شاخص های مهم سوخت و نیز کیفیت سوخت را افزایش می دهد.
این پژوهش، با همکاری دکتر عزیزی از استادان دانشگاه اراک، مهندس سعیده غریبی حقیقی مدیر فنی و مدیرعامل شرکت کاوش اکسیر آزما و مهندس عطیه رفیعی، فارغ التحصیل دانشگاه اراک تدوین شده است.
با توجه به اینکه گوگرد به عنوان یک عنصر فراوان در برشهای نفتی پس از کربن و هیدروژن است که مقادیر زیاد ترکیبات گوگردی در برش های نفتی باعث اختلال در کیفیت نفت خام و منجر به آلودگی محیط زیست در زمان سوختن آن میشود و در ادامه منجر به تولید آلاینده هایی جامد(دوده) و گازی (Sox) می شود.
همین عامل زمینه را برای ابتلای جامعه به بیماریهای قلبی و عروقی و همچنین خوردگی تجهیزات در پالایشگاه و کاهش اثرات فرایندهای کاتالیزوری در برخی صنایع از جمله صنایع نفت و پتروشیمی فراهم میکند. بنابراین این روش کارآمد، برای گوگردزدایی از میعانات گازی با استفاده از دی استات روی و کاتالیزورهای مایع دی استات کادمیوم کاربردهای گستردهای دارد.
مجموعه دانش بنیان کاوش اکسیر ازما عضو شبکه آزمایشگاهی و فناوری های راهبردی مستقر در پارک علم و فناوری استان مرکزی در سال 1399 ثبت شده و با دریافت مجوز ایزو17025 در اواخر همان سال به عنوان آزمایشگاه همکار سازمان ملی استاندارد فعالیت خود را شروع کرد. این مجموعه دانشبنیان و فناور، نخست صرفاً در حوزه آزمون عایق رطوبتی فعالیت داشت و سپس با دریافت مجوز از دفتر ارزیابی کیفیت کالاهای صادراتی و وارداتی در حوزه مشتقات نفتی نیز فعالیت خود را گسترش داد.
این مجموعه دانشبنیان و آزمایشگاهی، در استان مرکزی استقرار دارد و مخاطبان میتوانند فهرست خدمات، تجهیزات و روش آزمونهای این مجموعه را در سایت شبکه آزمایشگاهی فناوری مشاهده کنند.