صفحه اصلی

گروه ارزیابی و نظارت ستاد ویژه توسعه فناوری‌های نانو و میکرو، کارگاه آموزشی «تصدیق و صحه گذاری روش های آزمون و کالیبراسیون» را سه شنبه مورخ 10 مهر‌ماه سال جاری برگزار می‌کند.

در استاندارد ISO/IEC17025:2017 صحه گذاری به صورت «یک تصدیق که در آن الزامات تعیین شده برای استفاده مورد نظر در آینده، مناسب است» تعریف شده است. صحه گذاری روش (Method Validation) فرایند اثبات این است که یک روش برای اهداف در نظر گرفته شده قابل قبول است. برای اثبات اینکه آنچه ما ادعا می‌کنیم درست است؛ برای افزایش ارزش نتایج آزمون و برای توجیه اعتماد مشتری، صحه گذاری ضروری است. تصدیق verification)) به معنای تأیید درست بودن از طریق ارائه شواهد عینی مبنی بر اینکه الزامات مشخص، برآورده شده است. در صورتی‌که آزمون مورد نظر ما دارای استاندارد آزمون باشد فقط تصدیق روش آزمون کافی است ولی اگر آزمون مورد نظر دارای استاندارد نباشد و یا استاندارد آزمون توسط آزمایشگاه توسعه یافته و یا تغییر داده شده باشد باید علاوه بر تصدیق ، صحه گذاری روش آزمون نیز باید انجام شود. پیش از آغاز بررسی ویژگی های عملکردی روش برای صحه گذاری روش آزمون، پرسنل آزمایشگاه بایستی از مواردی مثل مناسب بودن تجهیزات، وضعیت کالیبراسیون و صلاحیت تجهیزات، مناسب بودن مواد، وضعیت استانداردها و مواد مرجع و مواد مصرفی، و دیگر موارد، اطمینان حاصل نمایند.

با هدف آشنایی کارشناسان و مدیران آزمایشگاه‌ها با اهمیت و ضرورت صحه گذاری روش های آزمون،گروه ارزیابی و نظارت ستاد ویژه توسعه فناوری‌های نانو و میکرو کارگاه آموزشی «تصدیق و صحه گذاری روش های آزمون و کالیبراسیون» را روز سه‌شنبه 10 مهر‌ماه سال جاری برگزار می‌کند.

 

 

از سرفصل‌های این کارگاه می‌توان به آشنایی با تعاریف و مفاهیم صحه گذاری و تصدیق، صحه گذاری و استاندارد ISO/IEC 17025:2017، بررسی خصوصیات عملکردی در صحه گذاری روش های آزمون شامل گرایش، دقت(تکرارپذیری)، دقت(دقت میانی)، خطی بودن، گزینش پذیری، انتخابی بودن، حد تشخیص، حد اندازه گیری، گستره، حساسیت و استواری و نیز معیارهای پذیرش در صحه گذاری روش های آزمون اشاره کرد.

 

مدیران و کارشناسان آزمایشگاه‌های اندازه‌گیری و تعیین مشخصات مواد و محصولات، مخاطبین این دوره آموزشی هستند و هزینه ثبت نام در دوره با حمایت ویژه ستاد توسعه فناوری نانو مبلغ ۸۵۰,۰۰۰ تومان (هشتصد و پنجاه هزار تومان) در نظر گرفته شده که مراکز عضو شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی برای استفاده از حمایت آموزشی و ثبت درخواست حضور در دوره‌های آموزشی می‌توانند مشخصات کارگاه آموزشی و فهرست افراد متقاضی شرکت در کارگاه را در قالب نامه رسمی از طریق بخش درخواست حمایت (کارتابل آزمایشگاه)، به شبکه ارسال نموده و تا سقف حمایت مصوب شبکه از اعتبار آموزشی مصوب بهره‌مند گردند.

 

شایان ذکر است ثبت نام در این کارگاه آموزشی از روز دوشنبه 2 مهرماه ساعت 9 صبح آغاز خواهد شد و تا تکمیل ظرفیت کارگاه، ادامه خواهد داشت.
علاقمندان می‌توانند برای ثبت نام به آدرس https://eseminar.tv/wb144882مراجعه نموده و برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره‌ 66120378-021 (خانم امینی) تماس بگیرند.