صفحه اصلی

مهندس اسماعیل رنجبری رابط برتر مجموعه آزمایشگاه های دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، روزآمدی دانش و تحصیلات در کنار تعامل سازنده با شبکه آزمایشگاهی را جزو مهم‌ترین مؤلفه‌های موفقیت در فعالیت آزمایشگاهی در قامت یک رابط آزمایشگاهی دانست.

به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، رابطین مراکز آزمایشگاهی از عناصر تاثیرگذار و راه‌گشا در ایجاد پیوند و تعامل اثرگذار در زیست‌بوم شبکه آزمایشگاهی‌ فناوری‌های راهبردی هستند که نقشی اجتناب‌ناپذیر را در توسعه همکاری بین مراکز، متقاضیان خدمات آزمایشگاهی و شبکه ایفا می‌کنند.

 

در همین راستا و با هدف تشویق، ترغیب و ارتقای توانمندی‌های رابطین، شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی هر ساله عملکرد رابطین مراکز عضو را بر اساس ارزیابی‌های دقیق بررسی کرده و برگزیدگان را معرفی می‌کند. بر همین اساس و در تازه‌ترین ارزیابی رابطین آزمایشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی عضو شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی و بر اساس عملکرد این رابطین در سال 1402، 25 رابط برتر معرفی شدند که مهندس اسماعیل رنجبری رابط آزمایشگاه دانشگاه واحد علوم و تحقیقات توانست در جایگاه نهم رابطین قرار بگیرد.

 

اسماعیل رنجبری رابط شبکه آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، درباره فعالیتش در حوزه آزمایشگاهی عنوان کرد: دانش آموخته رشته مهندسی پلیمر گرایش صنایع در مقطع کارشناسی ارشد هستم و از سال 1390 به عنوان کارشناس آزمایشگاه پلیمر واحد علوم و تحقیقات فعالیت خود را آغاز کرده‌ام. از زمستان سال 1401 به‌عنوان مدیر و رابط شبکه آزمایشگاهی واحد علوم و تحقیقات مشغول به فعالیت هستیم.

 

وی درباره حال و هوای فعالیت در فضای آزمایشگاهی بیان کرد: به نظر بنده، که در یک واحد دانشگاهی مشغول به فعالیت هستم بهترین حسن فعالیت یک فرد در آزمایشگاه در وهله اول روزآمد نگه داشتن دانش و تحصیلات است چراکه در آزمایشگاه، کارشناسان و کاربران ناخواسته درگیر با پروژه‌های دانشجویان و طرح‌های تحقیقانی دانشگاه هستند و این امر مستلزم مطالعه و تحقیق است. حسن دیگر کار در آزمایشگاه، مرتبط بودن محیط کاری با رشته تحصیلی است.

 

این فعال حوزه پژوهش و فناوری عنوان کرد: کار در یک محیط آزمایشگاهی و پژوهشی نیازمند به روز نگهداشتن اطلاعات است چرا که فرد می‌بایست پاسخگوی یک سری از سوالات دانشجویان و یا مراجعه کنندگان باشد که موفقیت در این امر، با مطالعه و تحقیق اتفاق می ‌افتد. کار در محیط‌های آزمایشگاهی نیازمند رعایت نکات ایمنی و بهداشت محیط است، در هر صورت بایستی ایمنی محیط کار را برای خود و دیگر کسانی در آنجا مشغول به فعالیت هستند، مهیا کرد.

 

رابط شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی و آزمایشگاه دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات گفت: یک رابط بایستی در مرحله اول یک ارتباط دوستانه با کارشناسان مجموعه آزمایشگاهی خود داشته باشد و برای پیشبرد اهداف خود، حتما یک سری مسائل را به هنگام از همکاران خود درخواست و نظارت داشته باشد. به طور مثال ثبت عملکرد، برخورد مناسب با مراجعه کنندگان، دقت و سرعت در پاسخ‌گویی، ارسال و تکمیل فرم‌های درخواستی شبکه راهبردی، بروز رسانی سایت مجموعه از مواردی است که باید رابط آزمایشگاه مورد توجه قرار دهد.

 

وی با اشاره به کسب رتبه 9 در بین رابطین شبکه آزمایشگاهی، افزود: ارتباط مستمر رابط با همکاران شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، موضوع مهمی است که به ارائه خدمات آزمایشگاهی با کیفیت بهتر و بالاتر می‌انجامد. این امر دارای اهمیت بسیار بالایی است. از دیگر موراد حائز اهمیت در کسب این رتبه می‌توان به ارسال عملکرد مجموعه آزمایشگاهی، ارسال تجهیزات و توانمندی پرسنل آزمایشگاهی در قالب گزارش به شبکه و... اشاره کرد.

 

گفتنی است مجموعه آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی دارای بیش از 140 آزمایشگاه تخصصی، تحقیقاتی ، پژوهشی و آموزشی است. این واحد دارای 4 مجتمع آزمایشگاهی با نام شیخ زکریای رازی ، شیخ بهایی، مواد و متالوژی و فیزیک پلاسما بوده و 60 آزمایشگاه این مجموعه، عضو شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی هستند که 41 مورد از این آزمایشگاه‌ها در سطح توانمند هستند.

 

مجموعه آزمایشگاه‌های دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات در استان تهران استقرار دارد و در حوزه‌های مختلف مهندسی، علوم پایه، فناوری‌های پیشرفته و صنعتی خدمات ارائه می‌دهد.

 

فهرست تجهیزات، خدمات و روش آزمون‌های این مجموعه آزمایشگاهی در پایگاه اینترنتی شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی قابل مشاهده است.